Zwemmen in het kanaal

by Anouk

Het is warm voor Nederlandse begrippen, heet zelfs… Gisteren was het zonnig en meer dan dertig graden! Daarom sleepte ik mijn vriend en een vriendin mee naar de Munt, niet om munten te slaan wat De Koninklijke Nederlandse Munt (zoals het gebouw officieel heet) nog steeds doet, maar om lekker te zwemmen in het kanaal.

HET KANAAL?!?

 

 photo 20140718_153328_zpse15e4564.jpg
Ja het Merwedekanaal bij het Muntgebouw is een populaire zwemstek voor kinderen, ouders maar ook studenten en volwassenen wagen een plons in dit vier meter diepe water. Vorig jaar wilde GroenLinks dat de plek bij de Munt aangewezen zou worden als officiële zwemplek maar dat is tot op heden nog niet gebeurt. Toch  houdt dit mensen niet tegen om te zwemmen in dit relatief schone water.

 photo 20140718_141321_zps873eda05.jpg

Veel mensen springen van de brug, er varen geen grote boten en het is nog een behoorlijk stuk van de sluis verwijderd. ‘S avonds zitten er vaak studenten en volwassenen te genieten van een drankje en de barbecues zijn bijna niet te tellen. Een gezellige boel dus.

Omdat ik deze maand elke dag sport, vond ik het wel lekker om eens te zwemmen in plaats van sporten waar je gigantisch van gaat zweten. Er staat stroming in het Merwedekanaal maar niet heel erg waardoor je lekker kunt zwemmen. Wel voelt het zwaarder dan het zwembad of een meertje, maar dat ligt misschien aan mij? Zwemmen vind ik in ieder geval heerlijk om te doen, ik ben langzamer dan een slak maar ik vind het water om me heen gewoon lekker. Ook is baantjes trekken goed vol te houden. Je traint al je spieren en het is niet zo bezwarend voor je gewrichten.

 photo IMG-20140718-WA0000_zps2499da73.jpg

Al met al heb ik met een heleboel mensen genoten van de zon en het koele water. Ik leg voor ik ga zwemmen altijd een grote fles water in de vriezer zodat ik ijskoud water heb. Ook is het verstandig een zonnebril en/of een hoed bij je te hebben zodat je minder kans hebt op een zonnesteek. Na een paar uur werd het super druk en werd het gewoonweg te warm. Daarom besloten we nog even de schaduw van het park op te zoeken. Ook lekker met dit weer!

 photo PhotoGrid_1405697032339-1_zps5936c57f.jpg

Wil je een volle foto-impressie van een dagje bij de Munt? Kijk dan hier op mijn Photobucket. Hier ga ik meerdere albums plaatsen met foto’s van Groentje Gezond.

Rijkswaterstaat

Ondanks dat dit plekje minder gevaarlijk is dan andere plekken waarschuwt Rijkswaterstaat om niet te zwemmen in kanalen waar grote schepen varen, op andere plekken bij bijvoorbeeld het Merwedekanaal varen deze schepen wel. Lees HIER een artikel over de gevaren.

Wat doe jij op een warme dag zoals gisteren en vandaag? Wat is jouw favoriete zwemplek?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie