De meeste recepten van mij ontstaan doordat ik iets Google zoals “zuurkoolsalade” en dan eigenlijk niet kan vinden waar ik naar zoek. Heus, er waren we wat recepten maar dan zaten er olijven in bijvoorbeeld (hou ik niet van) of dingen die ik niet kan verdragen wegens mijn PDS. Dan zit er niets anders op dan zelf een recept te maken. Dat doe ik door gewoon in de supermarkt rond te lopen met een vaag idee en dan op te bouwen naar een lekker recept.
Het recept
We beginnen gewoon meteen met het recept, ben je benieuwd hoe gezond zuurkool is en waarom je het bijvoorbeeld moet koken?
Lees dan na het recept nog even verder.
Ingrediënten
- 1 pak zuurkool
- veldsla
- 1 granaatappel
- harde geitenkaas 50+ (eventueel met honing)
- mayolijn of gewone mayonaise
- theelepel honing
- Italiaanse kruiden (uit een potje, gedroogd)
Bereiding
Binnen vijf minuten op tafel
Laat de zuurkool uitdruppelen in een vergiet, zorg ook dat je de zuurkool goed aanduwt zodat het meeste vocht weg is. Ontpit de granaatappel (na dit recept heb ik een filmpje toegevoegd hoe dit makkelijk kan).
Je kan granaatappels ook kant en klaar kopen maar hele granaatappels schelen plastic.
De dressing maak je een beetje op gevoel. Ik deed wat mayolijn (kan ook gewone mayonaise gebruiken) in een kopje met een theelepel honing en wat Italiaanse kruiden. Je kan eventueel ook nog wat kwark of yoghurt toevoegen, of wat appelazijn. Wel zou ik dan wat extra honing toevoegen omdat het anders wel erg zuur kan worden.
Leg de zuurkool op een bedje van veldsla. Voeg de dressing, geitenkaas en granaatappelpitjes toe. Op smaak brengen met wat zout en peper.
Eet smakelijk!
Extra
Om zuurkool minder zuur te maken kun je de zuurkool even uitspoelen of meer honing toevoegen in de dressing.
Snel granaatappels ontpitten
Zuurkool is super gezond!
Een van mijn best gelezen artikelen is “Waarom moet je zuurkool koken en andere weetjes”. Zuurkool is hoog in vitamine C en heeft enzymen die goed zijn voor je darmflora. Ook is het heel goed voor je weerstand, daarom eten veel mensen zuurkool in de winter.
Kleine side note:
Wel oppassen als je last hebt van het prikkelbare darm syndroom want kool is vaak dan lastig te verdragen. Aan de andere kant zit er goed veel probiotica (gezonde bacteriën ) in zuurkool. Als je dus last hebt van je darmen is het even uitproberen wat voor jou werkt. Eet dan niet meteen een hele zak zuurkool leeg maar probeer eerst een paar happen.
2 comments
Waar vind ik de beschrijving? Ik zie alleen de ingred staan. 😯
Ik ben er mee bezig, op de een of andere manier wil de website het niet aanpassen. In de tussentijd zet ik de instructies alvast hier onder neer:
Binnen vijf minuten op tafel:
Laat de zuurkool uitdruppelen in een vergiet, zorg ook dat je de zuurkool goed aanduwt zodat het meeste vocht weg is. Ontpit de granaatappel.
Je kan granaatappels ook kant en klaar kopen maar hele granaatappels schelen plastic. De dressing maak je een beetje op gevoel. Ik deed wat mayolijn (kan ook gewone mayonaise gebruiken) in een kopje met een theelepel honing en wat Italiaanse kruiden. Je kan eventueel ook nog wat kwark of yoghurt toevoegen, of wat appelazijn. Wel zou ik dan wat extra honing toevoegen omdat het anders wel erg zuur kan worden. Leg de zuurkool op een bedje van veldsla. Voeg de dressing, geitenkaas en granaatappelpitjes toe. Op smaak brengen met wat zout en peper.
Eet smakelijk!