Zuurkool met kidneybonen (vegan)

by Anouk

Ik ben gek op zuurkool. In de zomer maakte ik al eens zuurkoolsoep omdat zuurkool super gezond is én lekker. Ik ben geen fan van dit seizoen, en zie stiekem een beetje op tegen de winter máár het voordeel is dat we weer onbeperkt stamppot kunnen eten!
Dit gerecht is snel klaar, lekker en goedgekeurd door vriendinnen Kelly en Kim!

Zuurkool met kidneybonen

image

Ingrediënten voor 4/6 personen
2 pakken zuurkool
1 kilo aardappels
1 bouillonblokje
Melk (zeld gebruikte ik sojamelk)
2 pakken pittig gehakt (vegan bij Albert Heijn)
1 groot blik kidneybonen
Peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels in een grote pan met een bouillonblokje. Verwarm in een andere pan de zuurkool.
Bak (eventueel met een beetje olie) het gehakt voeg ol het laatst de kidneybonen toe.
Als de aardappels zacht genoeg zijn (even in prikken) voeg je een bodem melk toe en begin je te stampen met een stampotstamper. Voeg steeds een beetje melk toe tot de puree de goede consisentie heeft. Voeg als laatste peper en zout toe naar smaak.
Giet de zuurkool af en dan roer je alles door elkaar in een grote pan of schaal. Niet meer stampen maar roeren anders plet je de bonen!

Het leuke van dit gerecht is dat het eigenlijk per ongeluk is ontstaan. Ik wilde zuurkool met gehakt en linzen maken, want ik wist dat ik dat lekker vond. Opeens bleek dat ik niet een blik linzen maar kidneybonen had aangebroken! Ik kon het niet lang meer bewaren en het leek me een leuk experiment dus gooide ik het blik gewoon door de gehakt. En lekker dat het eindproduct was! Daarom deel ik het met jullie. Enjoy!

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Makkelijke zuurkool uit de pan met geitenkaas - Groentje Gezond 22 november 2016 - 12:22

[…] vind ik echt heerlijk. Het is niet alleen lekker als soep of met kidneybonen maar óók nog eens heel erg gezond. Dus voor ik mijn recept met jullie ga delen vertel ik wat over […]

Reply
Weg met die herfstdip of winterdepressie! - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:43

[…] zoals het seizoen het bedoelt heeft. Stevige kost dus! Zuurkool met worst of andere soorten stamppot, je lichaam kan die vetten en energie in deze koude tijden […]

Reply

Geef een reactie