Zomerstop 2018 maar eerst een update!

by Anouk

Groentje Gezond heeft de rest van de maand augustus vakantie! De reden hiervoor? Het is té lekker weer! Mensen hebben geen zin om urenlang blogs te lezen, wat ik snap want ik ben ook meer van het weer aan het genieten dan dat ik online ben. Het lijkt me daarom verstandig om vanaf september weer met een heleboel nieuwe artikelen kom, die ik nu alvast kan schrijven, zodat jullie weer als vanouds een paar artikelen per week kunnen lezen. Toch wil ik even delen hoe het nu met mij (persoonlijk) gaat, wat ik de afgelopen weken heb gedaan en misschien voorzichtig een vooruitblik naar de toekomst.

Vakantie!

Dit jaar ga ik niet op vakantie, het is allemaal onzeker hoe mijn financiële situatie is dus ik heb twee weken op het huis van mijn ouders gepast toen zij op vakantie waren. Het was heerlijk! De Achterhoekse lucht, de ruimte, een zwembadje in de tuin. Na een cursus mindfulness, uuuuuuuren mediteren en mezelf rust gunnen heb ik voor het eerst in jaren kunnen ontspannen. Ik hoefde niet zoveel, behalve lief zijn voor mezelf en dat was heerlijk! Een vriendin van mij paste op mijn huisje en vissen, dus daar hoefde ik me ook geen zorgen over te maken.

De eerste week van mijn staycation heb ik elke avond wel iets gedaan, er kwam iemand bij mij over de vloer of ik ging juist bij anderen op visite. Zo had ik elke dag wel iets te doen en kwam ik ook geen sociale contacten tekort.

Ook onderging ik voor het eerst Cranio ontspanningsmassage, heb ik heel veel bewogen (lekker wandelen, fietsen en zwemmen) maar ben ik ook gek geworden op een podcast over Harry Potter. Ook ben ik 1 dagje naar Castlefest gegaan. Dit was geweldig! Uiteindelijk heb ik zo’n 25 kilometer gelopen op die dag, uren gedanst, helemaal alcoholvrij en dat beviel me ook heel erg goed. Alleen de week erna was het weer een dagje hopeloos maar dat viel met mijn burn-out toch wel een beetje te verwachten.

Instagram

Omdat er zo weinig mensen op mijn blog keken (alsnog 14.656 unieke bezoekers in juli) heb ik niet zoveel geschreven. Het lijken veel mensen maar de meeste mensen bekijken mijn recepten en niet mijn meest recente artikelen. Daarom heb ik mijn Instagram helemaal overhoop gegooid zoals ik hier al schreef.
Ik verwijderde namelijk AL mijn Instagram foto’s om er een heel andere feed van te maken en dat werkte! Ondertussen heb ik meer dan honderd volgers erbij, wat ik toch wel leuk vind. Daarnaast ben ik ook leuke nieuwe accounts gaan volgen. Mijn wens was een beetje om Groentje Gezond meer op de kaart te zetten, via Instagram, en volgens mij is dat wel gelukt. Daarnaast is Instagram een platform waar ik ook persoonlijke verhalen via de stories kan delen die (gelukkig) na 24 uur weer verdwijnen. Daar krijg ik ook veel reacties over.

Zoals je ziet ben ik bezig met thema-rijtjes. Een rijtje met eten, een rijtje body positivity (wat ik doodeng en spannend vond!) en weer een rijtje eten. Alles bij elkaar gezocht met kleur en dus een soort thema. Daarnaast kun je nu makkelijk op mijn bio link klikken, waardoor je op een foto kan klikken en meteen op de blog terechtkomt bij het artikel dat bij de foto hoort. Zo probeer ik een betere koppeling te maken tussen Instagram en hier.

Body positivity

“Mij zie je niet snel in bikini hoor!” zei ik volgens mij nog niet al te lang geleden. Rondlopen in bikini vind ik prima maar op de foto? Nee, mij niet gezien! En wat gebeurt er een paar weken later?

Wat een verschil maakt het of je een foto van de een of de andere hoek maakt. Links is het perfecte Instagram plaatje en op rechts zie je duidelijk een dikkere buik. En weet je wat? Het maakt niet uit! Ik geniet even hard! Voor het eerst in mijn leven voel ik me oké. Ja, ik ben dikker dan ik was toen ik begon met mijn blog. Maar mijn lichaam is sterk en ik probeer er zo goed mogelijk voor te zorgen. We moeten eens trotser zijn on ons lichaam in plaats van ons verhullen in schaamte. Praise your body whatever your size! Draag jij een bikini en voel jij je goed daarbij? #realstagram #bodypositivity #bodyposititivitypower #bikini #selflove #EffYourBeautyStandards #HonorMyCurves #AllBodiesAreGoodBodies #BodyAcceptance #bikinibody

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Juist… Dit blijf ik moeilijk vinden, want aan de ene kant zie ik IEDEREEN lekker in bikini poseren! Aan de andere kant sta ik straks voor de klas en wellicht vinden mijn leerlingen wel zo’n foto. Kan dat wel of kan dat niet? Dit vind ik zo’n dilemma! Maar aan de andere kant vind ik body positivity zó belangrijk en voel ik me er heel goed bij! Daarnaast ben ik niet extreem herkenbaar op foto’s en wellicht kijk ik ooit ook wel trots terug. Toch blijft het een lastig puntje, maar vind de foto’s die ik heb gedeeld niet extreem sexy of too much. Wat vinden jullie hiervan?

Super persoonlijk

Het gaat steeds beter met me, dat merk ik maar ook de mensen om mij heen. Wel moet ik even aangeven dat het vooral door het ontspannen en niets moeten komt, zodra ik iets moet bijvoorbeeld voor mijn studie dan raak ik soms in paniek. Soms baal ik want sommige dagen zijn heel erg fijn, andere dagen heb ik weer een gigantische terugslag waardoor ik weer met mijn neus op die burn-out word gedrukt.

Op dagen dat het niet zo goed gaat mediteer ik veel, soms zoek ik geleide meditatiefilmpjes op Youtube die wel een uur of twee duren en dan voel ik me erna weer een stukje beter. Door steeds meer en langer te mediteren merk ik ook de behoefte om dat bijna dagelijks te blijven doen. Het is echt een stukje van mijn dag geworden, ook al ben ik niet goed met inplannen. Ik mediteer alleen wanneer ik voel dat ik daar behoefte aan heb momenteel.

Net voor mijn vakantie ging mijn relatie uit, daar heb ik uiteraard nog best wel lastige momenten door gehad. Gelukkig heb ik veel lieve mensen om me heen die er voor me zijn. Ook lieve berichten en aandacht vanuit onverwachtse hoeken vond ik fijn. Bedankt lieve mensen die er voor mij waren, of het nou mensen zijn die sowieso al dichtbij me staan of de mensen die me via sociale kanalen een berichtje stuurden. Super fijn! Ik waardeer het heel erg.

Voorzichtig vooruitblikken

Vanaf september staan er weer blogs ingepland. Daarnaast ben ik van plan om in de zomer al winterse gerechten te bedenken en te fotograferen zodat ik deze herfst en winter eens MOOIE winterse gerechten kan delen. Omdat het vaak vroeg donker is en ik veel werkte had ik nooit goede belichting en dat vond ik zo jammer. Daarom ga ik nu maar eens experimenteren met winterse gerechten, al moet ik zeggen dat ik daar op het moment van schrijven nog niet zoveel zin in heb.

Verder ben ik druk met mijn studie, ook deze zomer en hoop ik af te studeren eind van dit jaar of begin volgend jaar. Daar kan ik zo erg naar uitkijken! Het wordt nog even heftig, maar dan ben ik eindelijk docent Engels!

Ook hoop ik rond de tijd van afstuderen ook uit die vervelende burn-out te zijn. Het gaat met stappen vooruit (en soms weer een stapje terug) dus ik ga er vanuit dat dit helemaal goed gaat komen!

Eigenlijk ben ik vooral optimistisch over de toekomst, rock bottom heb ik al gehad dus nu kan ik alleen maar omhoog! Ik probeer leuke dingen af te wisselen met dingen die moeten, mijn grenzen te bewaken en aan te voelen, maar ook deze zomer nog even vol te genieten!

Weet je wat het is? Je leeft maar één keer, en ik ben wel klaar met het wachten tot mijn leven eindelijk eens gaat beginnen. Dat doe ik al jaren maar ondertussen ga je wel gewoon door. Dus heb ik besloten dat ik meer in het hier en nu moet leven. Mijn psycholoog zal wel trots op me zijn.

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 8 augustus 2018 - 13:01

Wat een heerlijk positief bericht! Geniet van je vakantie.

Reply
Anouk 29 augustus 2018 - 14:57

Dankjewel, heb er heerlijk van genoten!

Reply

Geef een reactie