Zomerse salade met aardbeien, babyspinazie en vegan spekjes

by Anouk
Een heerlijke salade die heerlijk is met echte Hollandse aardbeien.

Wat is deze salade met aardbeien lekker! Vooral de crema balsamico maakt het helemaal af. Het recept is gebaseerd op een heel oud recept van Groentje Gezond. Maar die aardbeiensalade was niet vegan, ook had ik ooit een andere salade gemaakt met spinazie en geitenkaas en spekjes. Ontzettend lekker maar dit was nog voor ik vegetarisch at dus die eet ik helaas niet meer. De aankomende maanden probeer ik vegan te eten omdat ik ben begonnen met een coaching traject om bewuster met eten om te gaan. Zouden jullie het leuk vinden als ik daar een keer iets over deel?

Aardbeien plukken in het aardbeienseizoen

Even kort over mijn relatie met aardbeien. Toen ik een jaar of dertien was vonden mijn ouders het eens tijd dat ik een zomerbaantje had. In de Achterhoek waar ik ben opgegroeid was er veel landbouwgrond dus veel jongeren hadden zomerbaantjes op het land. Gelukkig had ik het goed getroffen, ik mocht aardbeien plukken! Niet op de grond tussen het zand maar de aardbeien stonden verhoogd zodat onze ruggen geen pijn deden na een paar uurtjes plukken.

Wat hadden wij het goed voor elkaar! Je kreeg per bakje betaald en mocht zoveel aardbeien eten als je op kon. De eerste paar ochtenden (ja, we moesten wel vroeg opstaan) aten mijn vriendin en ik ontzettend veel aardbeien. Zo veel dat ik een paar jaar vrijwel geen aardbeien meer kon zien. Maar aan het einde van het avontuur had ik mijn eerste computer bij elkaar gespaard. Trots was ik! Het werk was overigens ook erg leuk want ik kon gewoon lekker muziek luisteren of kletsen met andere leeftijdsgenootjes. Na die zomer heb ik een paar zomers aardbeien geplukt tot ik een baantje bij een lunchroom vond.

Fun fact: als puber namen mijn ouders mij en de vriendin waar ik aardbeien mee plukte, tijdens een vakantie, mee naar Aardbeienland. Ergens in Limburg lag toen een boerderij met een soort van aardbeienmuseum (en een tractor kan ik me herinneren waar je op mocht klimmen). Dit was natuurlijk voor puber Anouk NOT COOL! Wat kon ik boos kijken! Mijn ouders hebben zich rotgelachen. Nu als moeder zie ik de humor daar wel van in en als Aardbeienland nog bestaat dan ga ik er zeker ooit weer naartoe met mijn kind.

Op naar het recept!

Ondanks dat ik jarenlang geen aardbei meer kon zien ben ik nu bijna 20 jaar ouder en smul ik weer van lekkere Hollandse aardbeien. Het is nu nog een mooie nazomer dus je kan nog van de laatste aardbeien genieten. Snel dus nog even inslaan voor dit heerlijke recept!

Zomerse salade met aardbei, spinazie en vegan spekjes

Een heerlijke salade die heerlijk is met echte Hollandse aardbeien.
Beoordeel als eerste
Afdrukken Pinterest Wat vond je ervan?
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 100 gram babyspinazie
 • 80 gram vegan spekjes
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 5 grote aardbeien
 • 1 eetlepel crema balsamico
 • 1 eetlepel pijnboompitjes

Instructies

 • Leg de babyspinazie op een boord of in een schaal
 • Bak de spekjes met een eetlepel olijfolie in de koekenpan knapperig
 • Snij de aardbeien in kwartjes
 • Eventueel kan je de pijnboompitten in een schone pan een minuutje op halfhoog vuur roosteren
 • Doe alle ingrediënten mooi op een bord
 • Top af met de crema balsamico

Vond je dit een lekker recept?

Volg me dan op Facebook, Pinterest of Instagram voor de laatste updates en om nooit meer iets te missen van Groentje Gezond. Heb je een recept van mij geprobeerd? Maak dan een foto en tag me @GroentjeGezond op die kanalen. Ook kun je een beoordeling achterlaten bij de reacties hieronder. Dan help je mij weer om online gevonden te worden.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie