Zomerse quinoa salade

by Anouk

De eerste zomerse dagen zijn aangebroken! Heerlijk dat warme weer, maar persoonlijk heb ik dan niet zoveel zin in warme gerechten. Daarom speurde ik Pinterest af naar mooie foto’s van zomerse recepten en besloot ik kleurrijk te aan koken. Een mooi gerecht doet namelijk eten en ik had zin om te genieten van een lekkere salade. Omdat ik me nog kon herinneren dat couscous en granaatappelpitjes een geweldige combinatie vormden gooide ik deze in mijn winkelmandje. Thuis aangekomen bedacht ik me dat ik nooit echt recepten met quinoa maak, waardoor ik een heel nieuw idee kreeg. Een frisse salade met rode kool, quinoa en granaatappelpitjes!

In het uiteindelijke recept ben ik vergeten feta kaas toe te voegen! Dit was denk ik de ultieme toevoeging geweest dus dit zal ik de volgende keer zeker nog erbij doen. Door geen kaas toe te voegen is deze salade wel helemaal vegan proof!

De salade is pittig door de rode kool en rode ui, fris door de munt en koriander, en de granaatappelpitjes zorgen voor een zoetje. Al met al een groot succes bij mij thuis dus ik hoop dat jullie hem ook lekker gaan vinden!

Frisse quino salade

Print dit recept
Porties: 2 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 100 gram quinoa
  • takjes munt
  • handje koriander
  • halve citroen
  • halve rode ui
  • komkommer
  • granaatappelpitjes (bakje of 1 granaatappel)
  • rode kool (rauw, gesneden)

Bereiding

Breng 350 ml water aan de kook. Als het kookt, voeg de quinoa toe en laat met gesloten deksel tien minuten koken. Giet het overige water af en zet in een schaal in de koelkast om af te koelen.

Snij de koriander en de munt fijn. De komkommer snij je in blokjes en de rode ui in ringen of blokjes. Rode kool kun je zelf snijden, maar er zijn ook zakjes voorgesneden rode kool te koop.

Haal de quinoa uit de koelkast als deze is afgekoeld. Voeg de munt, koriander, komkommer, rode kool en rode ui toe.

Meng alles goed door elkaar, voeg de granaatappelpitjes toe en knijp het sap van de citroen over de salade uit.

 

Laat me vooral weten of je mijn recepten hebt geprobeerd en wat je er van vond!

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie