Zelf kip codon blue maken en tomaten uit de oven

by Anouk

Toen ik nog op kamers woonde waren mijn huisgenoten helemaal gek op mijn tomaten uit de oven. Super simpel maar het leek me toch leuk om met jullie te delen.
Verderop in deze post laat ik ook mijn snelle recept zien voor kip cordon blue, dus twee receptjes voor de prijs van één!

Tomaatjes uit de oven
 photo 20150224_192303_zpshb7l3aip.jpg
Ingrediënten
Lekkere grote tomaten
Olijfolie
Balsamico azijn
knoflook of knoflookpoeder
Italiaanse kruiden
zout en peper

Bereiding
Dit is hoe ik deze tomaten klaarmaak, je kunt er ook voor kiezen niet alle ingrediënten te gebruiken en dit als richtlijn te zien
Dit recept is super makkelijk, ik maakte het altijd voor mijn huisgenoten als bijgerecht toen ik nog studeerde.
Snij alle tomaten doormidden en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Een ovenschaal mag ook.
Vet de tomaten aan alle kanten een beetje in met olie en giet er een beetje balsamicoazijn op.
Bestrooi de bovenkanten van de tomaten met je favoriete kruiden en garnering.
Ik gebruikte knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout, en dat was het!
Zet de tomaten 15 tot 20 minuten in de oven voor op 180 graden.

 photo 20150224_185338_zpsh2tdn92f.jpg
Voor de oven
 photo 20150224_192055_zpst5lj4dd0.jpg
Na de oven

 photo 20150224_185324_zpseaic5wo2.jpg
Voordat de tomaatjes en de kip de oven ingingen.

Kip Cordon Blue
 photo 20150224_192047_zpszahpfufm.jpg
Ingrediënten
Kipfilet
kaas
ontbijtspek
ham
Bereiding
Snij de kipfilet door de lengte open. Doe daar een half plakje kaas (of geraspte kaas) in met een half plakje ham. Vouw de kipfilet weer dicht en omwikkel deze met ontbijtspek.
Laat 20 tot 25 minuten in de oven garen en de Cordon Blue is klaar om op te eten!
(Omdat ik gek op knoflook ben heb ik er nog een beetje knoflookpoeder op gestrooid voor het de oven in ging)

Zelf vind ik het ook heel lekker om Cordon Blue te bakken in de koekenpan met een beetje boter of olie, maar de oven is natuurlijk een gezonder alternatief. Mocht je toch van plan zijn om te bakken (het spek wordt dan een beetje krokant) gebruik dan satéprikkers om het spek op zijn plek te houden.

Dit was mijn avondeten gisteren, Kip Cordon Blue met Tomaatjes uit de oven en drie stengeltjes broccoli omdat vriendlief dit niet lekker vond en het in zijn wok schotel zat.
Aardappels of rijst kunnen natuurlijk ook gewoon bij de kip en de tomaatjes gegeten worden.

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 25 februari 2015 - 09:13

Lekker! Tomaatjes uit de oven zijn idd erg lekker en eenvoudig 🙂

Reply
Kim 25 februari 2015 - 09:54

Oh dit vind ik ook zo onwijs lekker!

Reply

Geef een reactie