Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BijgerechtenKoolhydraatarmRecepten

Zelf kip codon blue maken en tomaten uit de oven

written by Anouk 25 februari 2015

Toen ik nog op kamers woonde waren mijn huisgenoten helemaal gek op mijn tomaten uit de oven. Super simpel maar het leek me toch leuk om met jullie te delen.
Verderop in deze post laat ik ook mijn snelle recept zien voor kip cordon blue, dus twee receptjes voor de prijs van één!

Tomaatjes uit de oven
 photo 20150224_192303_zpshb7l3aip.jpg
Ingrediënten
Lekkere grote tomaten
Olijfolie
Balsamico azijn
knoflook of knoflookpoeder
Italiaanse kruiden
zout en peper

Bereiding
Dit is hoe ik deze tomaten klaarmaak, je kunt er ook voor kiezen niet alle ingrediënten te gebruiken en dit als richtlijn te zien
Dit recept is super makkelijk, ik maakte het altijd voor mijn huisgenoten als bijgerecht toen ik nog studeerde.
Snij alle tomaten doormidden en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Een ovenschaal mag ook.
Vet de tomaten aan alle kanten een beetje in met olie en giet er een beetje balsamicoazijn op.
Bestrooi de bovenkanten van de tomaten met je favoriete kruiden en garnering.
Ik gebruikte knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout, en dat was het!
Zet de tomaten 15 tot 20 minuten in de oven voor op 180 graden.

 photo 20150224_185338_zpsh2tdn92f.jpg
Voor de oven
 photo 20150224_192055_zpst5lj4dd0.jpg
Na de oven

 photo 20150224_185324_zpseaic5wo2.jpg
Voordat de tomaatjes en de kip de oven ingingen.

Kip Cordon Blue
 photo 20150224_192047_zpszahpfufm.jpg
Ingrediënten
Kipfilet
kaas
ontbijtspek
ham
Bereiding
Snij de kipfilet door de lengte open. Doe daar een half plakje kaas (of geraspte kaas) in met een half plakje ham. Vouw de kipfilet weer dicht en omwikkel deze met ontbijtspek.
Laat 20 tot 25 minuten in de oven garen en de Cordon Blue is klaar om op te eten!
(Omdat ik gek op knoflook ben heb ik er nog een beetje knoflookpoeder op gestrooid voor het de oven in ging)

Zelf vind ik het ook heel lekker om Cordon Blue te bakken in de koekenpan met een beetje boter of olie, maar de oven is natuurlijk een gezonder alternatief. Mocht je toch van plan zijn om te bakken (het spek wordt dan een beetje krokant) gebruik dan satéprikkers om het spek op zijn plek te houden.

Dit was mijn avondeten gisteren, Kip Cordon Blue met Tomaatjes uit de oven en drie stengeltjes broccoli omdat vriendlief dit niet lekker vond en het in zijn wok schotel zat.
Aardappels of rijst kunnen natuurlijk ook gewoon bij de kip en de tomaatjes gegeten worden.

Zelf kip codon blue maken en tomaten uit de oven was last modified: mei 23rd, 2017 by Anouk
avondetendinerkip cordon bluekip met kaaskip met spekkoolhydraatarmmakkelijkovenrecepttomaat met kaastomaat oventomaatjes uit de ovenzelf maken
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Huilend in de sportschool
next post
Zelf vanille of kaneel extract maken

Misschien ook iets voor jou?

Kleurrijke couscous met regenbooggroenten (vegan)

27 oktober 2017

Makkelijke komkommermix met tomaat en koriander

6 januari 2017

Yoghurtijsjes in pastelkleuren

12 juli 2018

Makkelijke sushi in een schaaltje

7 juni 2016

Zes lekkere en gezonde ovenschotels

5 februari 2017

Super makkelijke pompoensoep met wortel

11 juli 2018

Salade met aardbei, spinazie en geitenkaas

11 mei 2018

Avocadosoep

27 mei 2014

Zelf vanille of kaneel extract maken

3 maart 2015

Restjes als lunch + recept bonenschotel

15 januari 2014

2 comments

Avatar
Jenn 25 februari 2015 at 09:13

Lekker! Tomaatjes uit de oven zijn idd erg lekker en eenvoudig 🙂

Reply
Avatar
Kim 25 februari 2015 at 09:54

Oh dit vind ik ook zo onwijs lekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃 Body positivity
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top