Zelf een haarmasker maken

by Anouk

Het is een geklieder maar zelfgemaakte haarmaskers werken supergoed!
Vaak heb je niet eens zoveel ingrediënten nodig, de meeste spullen staan zelfs gewoon in je keukenkastje én het is goedkoper dan een haarmasker van een of ander dduurmerk met chemische producten.

Zoals jullie misschien al weten was ik mijn haar niet heel vaak, en dan alleen met sulfaatvrije shampoo of zelfs zeep. Benieuwd hoe je mooie krullen of fijn vol haar krijgt? Lees dan mijn artikel over de curly girl methode.

Maar zelden heb ik een echt goede haardag. Maar áls mijn krullen eens mooi zitten moeten ze meteen op de foto!

 photo 20150503_120436_zpsifqpqxoi.jpg
Toch is mijn haar, ondanks het gebruik van conditioner, zeer droog en vaak pluizig… Wat dan werkt? Zelf een maskertje maken en even helemaal tot mezelf komen.

Zelf een haarmasker maken
Mijn basisrecept voor een fijn masker is super easy en bestaat maar uit drie ingrediënten:
olie, ei en honing.
Natuurlijk kun je hierna uitbreiden met een geprakte avocado, een andere soort olie, kamille of yoghurt.

Waarom ik deze ingrediënten gebruik? Ei heeft een verstevigende werking op je haar en honing en olie (maar ook mayonaise of avocado) maken je haar zacht en glanzend.

Hoe dan?
Ik maakte voor een vriendin en mij een masker maar ik zal het recept voor dik halflang haar met jullie delen. Je moet zelf altijd even kijken of je genoeg hebt. Wat extra olie mag altijd!

Neem 2 eieren, 4 eetlepels (of meer) olie en 2 eetlepels honing.
Je kunt meerdere soorten olie gebruiken, zelf vind ik olijfolie prima. Dat heb ik altijd in huis en het is relatief goedkoop. Maar een andere olie zoals arganolie is ook goed!
Klop alles goed door elkaar en smeer het glibberige goedje in je haar. Het is een beetje kliederen maar geloof me: het is het waard!

Wikkel aluminiumfolie om je hoofd heen als al je haar bedekt is. Dit om beter het mengsel op te nemen.
Daarna een handdoek eroverheen. Lekken gaat het toch wel doen, het druipt af en toe nogal, maar zo voorkom je toch het meeste lekken.

Enjoy! Drink een lekker kopje thee, laat het zo lang mogelijk trekken en was het uit.

Zelf was ik mijn haar erna met shampoo of zeep, want de eiergeur gaat niet snel uit je haar.
Daarna voor dat kleine beetje extra toch een conditioner en je haar is voelbaar zachter! En het glanst.

Pas wel op bij het uitspoelen. Was het in het begin vooral niet te warm want je weet vast wat ei gaat doen als het te warm wordt…

 photo PhotoGrid_1431422024067_zpsnqiye541.jpg
Stap voor stap

PhotoGrid_1431423209764
Voor en na.
Vaak vind ik voor foto’s mooier, en op de na foto zat mijn haar net wat minder. MAAR op de na foto heb ik glanzender, zachter haar. Ook was het nét opgedroogd (in de zon) maar ik ben er best blij mee.

De vriendin met wie ik het maskertje deed kon na een kwartier al niet meer tegen het ‘gelek’. Ook zij heeft voller en glanzender haar.
Ik liet het ongeveer een halfuurtje trekken. Maar soms laat ik het een uur, of zelfs drie zitten. Het effect wordt uiteraard groter naarmate je het langer laat trekken.

Maak jij zelf wel eens een haarmasker? Of koop je het liever kant en klaar?

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Angela || Great Body & Skin 12 mei 2015 - 13:46

Leuk altijd om zelf te maken! Ik heb een recept op mijn blog staan voor een avocadomasker met tarwekiemolie, daar wordt het ook lekker zacht van!

Reply
Zelf een gezichtsmasker maken van avocado en chocola - Groentje Gezond 15 juni 2016 - 07:46

[…] maakte al eerder een masker voor mijn haar en dat werd heel goed ontvangen. Toen ik er achterkwam dat mijn avocado iets te rijp was om nog te […]

Reply
Kinky krullen met een hot oil treatment van Lush - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:03

[…] het zo’n twee uur laten zitten met zilverfolie om mijn hoofd gewikkeld zoals ik ook doe bij mijn zelfgemaakte maskers. Het product rook heerlijk, een beetje zeep-achtig, maar ik kreeg het niet zo makkelijk uit mijn […]

Reply

Geef een reactie