Zelf een gezichtsmasker maken van avocado en chocola

by Anouk

Ik maakte al eerder een masker voor mijn haar en dat werd heel goed ontvangen. Toen ik er achterkwam dat mijn avocado iets te rijp was om nog te eten (soms vergeet je gewoon dat je ze nog hebt!) twijfelde ik geen moment. Een avocado in je haar smeren kan vast, maar ik vond het een veel beter idee om er een gezichtsmasker van te maken.

 photo IMG_20160613_181228_zpsojq05frm.jpg

Wat heb je nodig voor dit gezichtsmasker: (genoeg voor twee personen)
1 avocado
2 el honing
2 el ongezoet cacaopoeder

 photo IMG_20160613_181325_zpszwugotzq.jpg
Oké ik heb een beetje meer cacaopoeder gebruikt, kijk gewoon hoeveel je nodig hebt als je het aan het roeren/staafmixen bent

Ik heb alles bij elkaar in een schaaltje gedaan en dit met de stafmixer gepureerd zodat je een egaal masker krijgt. Waarschijnlijk kun je het ook met een vork prakken maar dan heb je denk ik veel stukjes avocado op je gezicht geplakt.

Terwijl mijn masker zijn werk doet (ik laat het ongeveer 20 minuten op mijn gezicht zitten) heb ik uitgezocht waar dit masker allemaal voor zou kunnen helpen:

  • Avocado
    Deze vrucht is zeer goed voor een droge huid omdat het aanbrengen van avocado je huid hydrateert. Daarnaast zit een avocado vol met vitamine E, een anti-oxidant dat huidveroudering tegen zou gaan.
  • Honing:
    Net als de avocado helpt werkt honing vochtinbrengend. Ik zag op Google meerdere bloggers die alleen honing op hun gezicht smeren. Verder doodt honing bacteriën, dit zou kunnen helpen tegen onzuiverheden zoals puistjes of mee-eters.
  • Cacao:
    Dat je puistjes krijgt van chocola hebben we allemaal wel eens gehoord. Maar dit komt vooral door de melkproducten en toevoegingen dan dat het aan de cacaoboon te wijten valt. Cacao (ik gebruikte cacaopoeder uit de supermarkt, ongezoet) bevat anti-oxidanten die huidveroudering tegengaan én het vernauwt de poriën.

Na twintig minuten spoelde ik mijn gezicht af, het masker was hard geworden en ging er redelijk makkelijk af… EN HET WAS ZACHT! Het voelt echt alsof mijn hele gezicht een gigantische oppepper heeft gekregen van dit masker. Mijn poriën zijn dicht, mijn gezicht voelt glad aan. Helemaal lekker dus!

Eh lekker?
Nadat ik een soort van fotoshoot had gehouden met mijn masker op, proefde ik een beetje van de overgebleven smurrie in de schaal. LEKKER! Maar wacht… Die smaak ken ik!
Het is namelijk precies hetzelfde als mijn befaamde chocolademousse die ik he-le-maal vergeten was (uit 2014).
Dus wil je geen smurrie op je gezicht maar wel graag een lekker toetje, gebruik gewoon dit recept. Of kijk even naar het originele recept haha!

 photo 2016-06-13 18.10.35_zpsfc25vuvd.png
Ook lekker om op te eten dus 😉

 photo 2016-06-13 18.10.58_zpse8i1i4vj.png
Maar niet teveel want je wordt er wel een beetje misselijk van…

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Haarmasker voor droog en beschadigd haar (zelfgemaakt) - Groentje Gezond 9 oktober 2017 - 07:02

[…] smeer ik huis- tuin en keukenspullen in mijn haar om te kijken wat het doet. Al eerder maakte ik een masker voor mijn gezicht dat niet alleen fijn was voor mijn huidje maar óók nog eens heerlijk om (letterlijk) op te eten! […]

Reply

Geef een reactie