Ovenschotel met zalm

by Anouk

Mijn video geïnspireerd op de Tasty video’s op Facebook staat online. Ik vind het echt super leuk om te zien dat de video massaal bekeken en geliked wordt. Bedankt allemaal!

Het maken van zo’n filmpje

Zouden jullie meer van dit soort video’s willen zien? Het was nog even heel erg onprofessioneel want ik heb het met mijn telefoon gefilmd, vastgetaped met ductape aan mijn afzuigkap en keukenkastje. Maar met een paar aanpassingen zou ik dit ook kunnen filmen met een goede camera en statief. Hierdoor kan ik op vrije dagen mooie filmpjes maken met lekkere recepten!

Recept in tekst

Hieronder kun je ook nog het hele recept lezen, zelf vind ik zo’n video leuk en inspirerend maar lees ik toch liever precies hoe de bereiding moet en welke ingrediënten in het recept zitten. Wat fijn is aan mijn nieuwe website én nieuwe plugin is dat je recepten heel makkelijk zelf kunt printen! Voor mensen die recepten graag opslaan en analoog bewaren (dus niet digitaal) is dit heel handig.

Ovenschotel met zalm en groenten

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 1 Zakje worteltjes
  • 3 Puntpaprika's
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 2 Moten zalm
  • Een beetje olijfolie (of boter)
  • Bloem (om de saus dikker te maken)
  • 1 bouillonblokje ( en een kopje heet water)
  • 1 Bolletje mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snij de courgette en de aubergine in plakjes. Snij de rest van de groenten fijn. Snij de zalm in blokjes.

Maak de saus door een beetje olie te verwarmen en een beetje (2 el. ongeveer) bloem toe te voegen. Goed met de garde blijven roeren en al roerend de bouillon toevoegen (1 groentetablet met een kop heet water) voeg daarna de melk toe en zet het vuur wat lager. Voeg een beetje geraspte kaas toe. (Tip: knoflookpoeder en/of peper!) Blijf zeker nog even roeren en zet even weg.

Vet een ovenschaal in met boter of olie en doe de groenten in de schaal.

Persoonlijk maakte ik er een soort lasagne indeling van. Eerst een laag courgette, dan aubergine, wortels en paprika, daarna de zalm en als laatste topte ik de schaal met de overgebleven plakjes aubergine en courgette.

Strooi als laatste de mozzarella over de schotel heen.

Laat de schotel 30 tot 40 minuten op 180/200 graden in de oven staan.

Toen ik na 20 minuten de schotel uit de oven haalde waren de worteltjes nog niet helemaal gaar. Kijk dus even goed hoe jouw oven het doet, temperaturen kunnen soms verschillen en elke oven is anders! Jij kent je oven het beste maar blijf in de buurt en prik met een vork of satéprikker om te testen of alle groenten al gaar zijn.

Tip! Ik had champignons gekocht maar door de drukte van het filmen (iets met mijn telefoon aan de keukenkastjes duct tapen) was ik ze helemaal vergeten!

Ook kun je de wortels even laten koken zodat je zeker weet dat ze gaar zijn.

 

Wat een lekker receptje was dit! De eters van die avond hebben er ook zeker van genoten. Iemand die eigenlijk niet zo van zalm hield heeft toch lekker gesmikkeld van deze creatie. Jammer genoeg ziet het er op je bord niet zo heel lekker uit, máár in je mond is het wel erg lekker!

20160301_194026

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Monika 2 maart 2016 - 20:16

Ik heb nog wat verse kruiden toegevoegd. Heerlijk! we hebben genoten !

Reply
Jenn 3 maart 2016 - 14:48

Lekker!

Reply
Zes lekkere en gezonde ovenschotels - Groentje Gezond 7 februari 2017 - 10:12

[…] Ovenschotel met zalm […]

Reply

Geef een reactie