Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenRecepten

Zalm in romige saus met spinazie en tagliatelle

written by Anouk 8 maart 2023

Zalm vind ik altijd lekker, maar deze zalm is denk ik de lekkerste zalm die ik ooit heb gegeten. Of in ieder geval zelf heb klaargemaakt. Ik snap dat ik nu hoge verwachtingen schep maar deze zalm kwam gewoon uit de supermarkt! Het lag echt aan de bereiding. De volgende keer als ik dit recept maak zorg ik voor goede zalm van de visboer of viskraam want dan is het denk ik nog lekkerder!

Zalmpannetje met tagliatelle

Voor dit recept heb je een grote koekenpan nodig, een pan die in de oven kan of een ovenschaal en een pan om de tagliatelle te koken.

Zalmpannetje met tagliatelle

Print dit recept
Porties: 2 personen Voorbereiding: 15 minuten Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 moten zalm (mag met of zonder huid)
  • 250 ml kookroom
  • Half bakje champignons
  • 8 - 10 zongedroogde tomaten
  • Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 200 gr spinazie
  • Tagliatelle
  • Olie en boter om in te bakken
  • Cherrytomaten ter garnering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden

Bak de zalm in boter kort op hoog vuur zodat de boven en onderkant bruin worden maar de binnenkant moet nog roze zijn.

Leg de zalm in een ovenschaal of ovenvaste pan en laat deze rusten. 

Snij de champignons doormidden en dan in reepjes, snij de zongedroogde tomaat in reepjes en de knoflook snij je fijn.

Voeg dit toe aan de pan waar de zalm in heeft gezeten en bak deze vijf minuten. Voeg dan de kookroom toe en laat deze nog vijf minuten pruttelen. Doe alles bij de zalm in de pan/schaal.

Vet een paar cherrytomaten ter garnering in met olie en leg deze in de schaal bij de zalm zodat ze in de oven licht roosteren.  Zet de schaal in de oven voor 15 minuten. 

Inmiddels kan je de tagliatelle koken zoals op de verpakking staat en doe je een beetje olie in de pan zodat je de spinazie kan laten slinken. Doe dit op middelhoog vuur.

Giet de tagliatelle af als deze gaar is en voeg deze bij de spinazie in de pan.

Schep de tagliatelle met spinazie op een bord. De zalm is inmiddels gegaard, de saus een beetje ingedikt en de tomaatjes geroosterd. Voeg 1 of 2 sauslepels saus toe aan de tagliatelle op het bord. Leg er een zalmmoot bij en maak het af met een of meerdere cherrytomaatjes. Pas op de cherrytomaatjes zijn bloedheet!

Eet smakelijk! 

Zalm in romige saus met spinazie en tagliatelle was last modified: maart 8th, 2023 by Anouk

Foto’s

Ik ben zo ontzettend trots op de foto’s van dit recept! Daarom kon ik niet kiezen welke foto ik als uitgelichte foto moest gebruiken of op social media. Gelukkig hebben jullie me goed geholpen via Facebook en Instagram! Daar kon je stemmen welke foto’s jullie het meeste trek gaven.

De grote winnaar waren nummer 6, 4 en 3. Daarnaast had ik nog een bonusfoto die ik hieronder zal delen. Bedankt allemaal voor het stemmen, het is echt lastig soms om de beste foto te kiezen vooral als je zo trots bent op alle foto’s. (Ik had al een selectie uit 15 foto’s). Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de inhoud, het recept dus, maar in mijn huis heb ik een perfect plekje (onder het licht van de afzuigkap) waar ik zelfs bij slecht weer een mooie foto kan maken. Dat betekent dat ik niet meer alleen van mooi weer afhankelijk ben voor het fotograferen van recepten!

Hierboven een fotogallerij met de best gelukte foto’s. Hopelijk gaan jullie massaal dit recept koken en mocht je er een mooie foto van maken deel die dan vooral met @GroentjeGezond op Instagram of Facebook.

Zalm in romige saus met spinazie en tagliatelle was last modified: maart 8th, 2023 by Anouk
Gezondreceptroomsausspinazietagliatellevispannetjezalmzelf maken
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Review: Medela Freestyle Flex borstkolf

Misschien ook iets voor jou?

Spaghetti van courgette met heerlijke tomatensaus

6 augustus 2014

Aluinsteen als deoderant, mijn ervaring met 100%...

6 december 2017

Must have: het opblaasbad voor in je...

3 februari 2020

Havermout pepernoten

6 oktober 2016

SOEPergezond uitdaging juni ten einde

30 juni 2014

Vegan tomatensoep boordevol groenten (en ballen!)

20 maart 2018

Moeten we energiedrankjes verbieden?

8 april 2015

Notensmoothie

1 maart 2014

Wat is een Milon cirkel?

18 februari 2015

Pompoensoep met geitenkaas

11 juni 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Een nieuwe bril. Dit vind ik dus zo moeilijk! Ik m Een nieuwe bril. Dit vind ik dus zo moeilijk! Ik mag er in principe 2 uitkiezen, maar welke dan?
Please help a girl out! 1, 2 of 3?

#bril #brilkiezen #glasses
Paksoi omelet met gekookte paksoi - Rapley/Kleintj Paksoi omelet met gekookte paksoi - Rapley/Kleintjes methode.

Makkelijk te maken: ik kookte de Paksoi even kort zoals aangeraden door @solidstarts. Daarna hakte ik de bladeren fijn en klutste deze met een ei en restje moedermelk (andere melk of plantaardige melk kan ook) en bakte deze op laag vuur in een beetje olie aan twee kanten.

#babyledweaning #blw #solidstarts #mama #mamablogger #gezond #baby #hapjes #baby8months #rapley #kleintjes
Al bijna acht maanden, wat gaat het snel! Zo gek! Al bijna acht maanden, wat gaat het snel! Zo gek! Je bent langer hier dan dat je in mijn buik hebt gezeten. Al 36 weken ben je op de wereld en vandaag zat je in een lunchroom op schoot zonder enige ondersteuning. Elke keer is er weer een nieuwe mijlpaal en ik ben zo benieuwd naar de volgende, terwijl ik bij alles denk: niet te snel! De newborn fase was al zo snel voorbij, het eerste halfjaar vloog en nu gaan we stilletjes naar het eerste jaar. Voor we het weten loop je rond. Ik geniet van elk moment (zelfs de tandjes) maar zou soms ook de tijd even stil willen zetten.
Met of zonder bril? Vroeger droeg ik wel eens len Met of zonder bril?

Vroeger droeg ik wel eens lenzen, maar als student vergat ik ze vaak uit te doen. Of sliep ik weer eens op een feestje en deed ik ze in een glas met water. Al met al was ik niet zo lief voor mijn ogen dus besloot ik fulltime een bril te dragen. Geen gedoe, alleen met regen of kou soms wat onhandig. Vaak vond ik foto's of selfies nog wel mooier zonder bril. Toch hoort de bril helemaal bij mij. Volgens mij wil ik al minimaal een jaar een nieuwe maar helaas, door de zwangerschapshormonen was dat niet aan te raden en met borstvoeding eigenlijk ook niet. Balen want mijn brillen (heb er twee) zijn wel een beetje op.

Ben jij meer van de bril, lenzen, of heb jij gewoon goede ogen? Ben wel benieuwd!

#bril #glasses #shorthair #ginger #pixiecut
Ben jij team koken of team bakken? Ik sta wel graa Ben jij team koken of team bakken? Ik sta wel graag in de keuken. Lekker avondeten maken voor een groep mensen. Vroeger bakte ik ook wel graag een taart. Tegenwoordig bak ik er maar weinig van, hopelijk straks als onze baby wat groter is weer lekker koekjes bakken en dat soort dingen. Deze vegan abrikozencake was een beeeeetje donker geworden aan de randjes maar wel erg lekker. Recept staat in de highlights.

Ben jij meer van het bakken of het koken?

#recipe #vegan #cake #recept #gezond #lekkersnoepen #traktatie
Baby gezond - jong geleerd... Of ze echt zo verzo Baby gezond - jong geleerd...

Of ze echt zo verzot is op bleekselderij is nog even afwachten. Maar het kreukelige plastic vindt ze in ieder geweldig. Bij alles wat ons meisje eet kijk ik even in de app van @solidstarts of ze het mag hebben en op welke manier ik het beste kan aanbieden. Bleekselderij moet je bijvoorbeeld eerst koken. Nou wokken wij hem vanavond door de rijst maar voor de mini kook ik dan een stengel om eens te proberen. Als we wat later eten heb ik wat gekookte en gepureerde groente in de vriezer wat ze zelf eet met een lepeltje. Of ik geef een stukje fruit of brood. Zo eet ze steeds meer mee al blijft hier borstvoeding tot 1 jaar de hoofdvoeding.

#rapley #kleintjes #baby #cute #cutebaby #blw #babyledweaning
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top