Zalm in romige saus met spinazie en tagliatelle

by Anouk

Zalm vind ik altijd lekker, maar deze zalm is denk ik de lekkerste zalm die ik ooit heb gegeten. Of in ieder geval zelf heb klaargemaakt. Ik snap dat ik nu hoge verwachtingen schep maar deze zalm kwam gewoon uit de supermarkt! Het lag echt aan de bereiding. De volgende keer als ik dit recept maak zorg ik voor goede zalm van de visboer of viskraam want dan is het denk ik nog lekkerder!

Zalmpannetje met tagliatelle

Voor dit recept heb je een grote koekenpan nodig, een pan die in de oven kan of een ovenschaal en een pan om de tagliatelle te koken.

Zalmpannetje met tagliatelle

Print dit recept
Porties: 2 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 moten zalm (mag met of zonder huid)
  • 250 ml kookroom
  • Half bakje champignons
  • 8 - 10 zongedroogde tomaten
  • Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 200 gr spinazie
  • Tagliatelle
  • Olie en boter om in te bakken
  • Cherrytomaten ter garnering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden

Bak de zalm in boter kort op hoog vuur zodat de boven en onderkant bruin worden maar de binnenkant moet nog roze zijn.

Leg de zalm in een ovenschaal of ovenvaste pan en laat deze rusten. 

Snij de champignons doormidden en dan in reepjes, snij de zongedroogde tomaat in reepjes en de knoflook snij je fijn.

Voeg dit toe aan de pan waar de zalm in heeft gezeten en bak deze vijf minuten. Voeg dan de kookroom toe en laat deze nog vijf minuten pruttelen. Doe alles bij de zalm in de pan/schaal.

Vet een paar cherrytomaten ter garnering in met olie en leg deze in de schaal bij de zalm zodat ze in de oven licht roosteren.  Zet de schaal in de oven voor 15 minuten. 

Inmiddels kan je de tagliatelle koken zoals op de verpakking staat en doe je een beetje olie in de pan zodat je de spinazie kan laten slinken. Doe dit op middelhoog vuur.

Giet de tagliatelle af als deze gaar is en voeg deze bij de spinazie in de pan.

Schep de tagliatelle met spinazie op een bord. De zalm is inmiddels gegaard, de saus een beetje ingedikt en de tomaatjes geroosterd. Voeg 1 of 2 sauslepels saus toe aan de tagliatelle op het bord. Leg er een zalmmoot bij en maak het af met een of meerdere cherrytomaatjes. Pas op de cherrytomaatjes zijn bloedheet!

Eet smakelijk! 

Foto’s

Ik ben zo ontzettend trots op de foto’s van dit recept! Daarom kon ik niet kiezen welke foto ik als uitgelichte foto moest gebruiken of op social media. Gelukkig hebben jullie me goed geholpen via Facebook en Instagram! Daar kon je stemmen welke foto’s jullie het meeste trek gaven.

De grote winnaar waren nummer 6, 4 en 3. Daarnaast had ik nog een bonusfoto die ik hieronder zal delen. Bedankt allemaal voor het stemmen, het is echt lastig soms om de beste foto te kiezen vooral als je zo trots bent op alle foto’s. (Ik had al een selectie uit 15 foto’s). Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de inhoud, het recept dus, maar in mijn huis heb ik een perfect plekje (onder het licht van de afzuigkap) waar ik zelfs bij slecht weer een mooie foto kan maken. Dat betekent dat ik niet meer alleen van mooi weer afhankelijk ben voor het fotograferen van recepten!

Hierboven een fotogallerij met de best gelukte foto’s. Hopelijk gaan jullie massaal dit recept koken en mocht je er een mooie foto van maken deel die dan vooral met @GroentjeGezond op Instagram of Facebook.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie