Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsLekker gezondReceptenToetjes

Yoghurtijsjes in pastelkleuren

written by Anouk 12 juli 2018

Vroeger maakte ik altijd ijsjes van Danoontjes. Je stak er een lepeltje in aan de bovenkant, zette ze in de vriezer en wachtte tot ze helemaal bevroren waren. Super lekker! Maar boordevol suiker. Daarom besloot ik deze super schattige en lekkere yoghurtijsjes te maken, in pastelkleuren! Het oog wil namelijk ook wat. Ik heb eigenlijk altijd wel bevroren fruit in mijn vriezer dus de keuze was bosbessen, bramen, frambozen en aardbei. Deze ijsjes zijn wederom helemaal vegan (ik wil gewoon dat vrijwel iedereen mijn recepten kan eten én dat kost helemaal geen moeite!) en ook geschikt voor mensen met een lactose allergie. Je kan natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken als je dat liever hebt maar dit is gemaakt met sojayoghurt.

(het artikel gaat verder onder deze foto)

Allereerst hebben we nodig:

  • 5 bramen
  • 5 bosbessen
  • 5 frambozen
  • 2 aardbeien
  • ongeveer 400/500 gram sojayoghurt (afhankelijk van hoe groot je ijsvormpjes zijn)
  • agavesiroop, maple syrup of eventueel honing (niet vegan)

Je kan natuurlijk ook meer van deze fruitsoorten toevoegen maar omdat ik graag ijsjes wilde maken met pastelkleuren heb ik er zo weinig gebruikt. De rest van het fruit verdwijnt uiteindelijk wel weer in een smoothie, eventueel kan je natuurlijk ook 1 soort fruit kiezen.

Ook heb je ijsvormpjes nodig. Mijn ijsvormpjes heb ik bij de Hema (niet gesponsord) gekocht, maar ze zijn overal in de zomerperiode wel te koop.

Je hebt ook een keukenmachine maar liever een staafmixer nodig.

Bereiding

Pak vier schaaltjes en laat in elk bakje verschillende soorten fruit ontdooien. Gebruik je vers fruit? Dan kun je deze stap over slaan. Verdeel de yoghurt over de vier schaaltjes. Laat nog een beetje yoghurt in de bak (of pak een ander schaaltje) voor puur yoghurtijs. In de bakjes met fruit kun je voor de smaak een beetje agavesiroop of maple syrup toevoegen. Zelf deed ik een theelepel per bakje. Gebruik een staafmixer om het fruit door de yoghurt heen te mixen. Zo ontstaan de kleurtjes! Ik vond de kleur al intens genoeg maar hoe meer fruit je toevoegt hoe feller de kleur wordt. 

En opeens heb je iets wat lijkt op de toetjes van de Teletubbies!

Het enige wat je nu nog moet doen is met een lepel steeds een andere kleur in de ijsvormpjes te gieten. Ik merkte dat als je dit een beetje via de zijkanten doet dat je kleurtjes een beetje apart van elkaar blijven. Doe af en toe een schepje gewone yoghurt tussendoor. Laat dan minimaal vier uur in de vriezer staan en je ijsjes zijn klaar! Het is wel een beetje kliederen, maar misschien daarom heel erg leuk om met kinderen te doen (of juist niet! CHAOS?). Er blijft misschien wat yoghurt over, maar dit kun je lekker door elkaar gooien en als ontbijt eten, of als snack. Het is in ieder geval lekker fris en ook lekker om zo te eten en niet alleen als ijs.

IJsjes zijn trouwens super lastig om te fotograferen. Er is minimaal een ijsje gesneuveld (in mijn mond) na het foto’s maken. Ze gingen lekken en lieten vlekken achter. Wat een ramp! Maar als ik weer ijsjes ga maken (ik heb de vormpjes nu toch) dan weet ik in ieder geval een beetje hoe het moet haha!

Yoghurtijsjes in pastelkleuren was last modified: juli 11th, 2018 by Anouk
Gezondijsjesnatuurlijkveganveganistischvormpjesyoghurtzelf ijsjes maken
2 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Super makkelijke pompoensoep met wortel
next post
Cranio Sacraal ontspannen bij Helma

Misschien ook iets voor jou?

Discussieer mee!

14 augustus 2014

Corona: geen angst, wel spannend

12 maart 2020

Aan tafel

5 januari 2016

Makkelijke sushi in een schaaltje

7 juni 2016

5 euro per dag: het begin

1 april 2014

Vegan abrikozencake

12 maart 2018

Tonijnsalade en tonijn deluxe

7 januari 2015

Geen overzicht? Koop een (familie)planner!

11 september 2017

Eindelijk is daar: het recept van mijn...

24 januari 2020

Vliegen met mama naar de zon

9 januari 2015

2 comments

Jenn 12 juli 2018 at 10:51

Dat klinkt heerlijk. Ik vind yoghurtijs zo lekker, maar het is eigenlijk nog nooit in me opgekomen om zelf yoghurt in te vriezen :’)

Reply
Kevin | Goedkoop-treinkaartje.nl 28 september 2018 at 11:54

Wauw, ik heb hetzelfde. Yoghurtijs is heerlijk! Heb het als kind weleens gedaan, maar daarna eigenlijk nooit meer. Is dit eigenlijk ook te doen met magere kwark om het wat gezonder te maken?

Reply

Geef een reactie Reactie annuleren

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🍏Blogger sinds 2014
👶Mama van H. (2022)
👩‍🏫 Juf op het mbo
💕 Schrijft over geluk, gezin, gevoel. Persoonlijk maar ook lekkere recepten.
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Crunchy Granola Weer een lekker recept uit get ar Crunchy Granola

Weer een lekker recept uit get archief. Wat deed ik graag mee aan de #swiepswoepswap van @mandyandmore 💛 Instagrammers en bloggers maakten een recept van elkaar (vaak met een twist). Dit recept was geïnspireerd door @crunchygranolanl.

Wat eet jij meestal als ontbijt?

#granola #breakfast #healthy #healthyfood #foodphotography #foodporn #nomnom
Making the 🍼 Ben jij een werkende moeder die Making the 🍼 

Ben jij een werkende moeder die borstvoeding geeft? 🤱 Dan is kolven op het werk vast geen onbekend terrein voor jou. Vandaag op groentjegezond.nl: Wat zijn je rechten, praktische tips en hoe je een stressvrije kolfsessie kunt hebben! 💪👶 Link staat in mijn bio! 💙💼 #KolvenOpHetWerk #WerkendeMoeder #Borstvoeding #Rechten #PraktischeTips #Blogpost #linkinbio
Deze dadelbonbons bewaar je in de koelkast dus zij Deze dadelbonbons bewaar je in de koelkast dus zijn ook met warm weer super lekker! Wel snel opeten want: smeltgevaar.
Je kan ze ook op een stokje maken zodat je geen choco vingers krijgt. 
Zonder toegevoegde suikers, dadels zijn al zoet genoeg dus guilt free 💛

#vegan #dates #snack #healthy #yumm #nomnom #foodporn #foodphotography

Uit het archief, link in bio en in de highlights
𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕖𝕟 Makk 𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕖𝕟

Makkelijk te eten aan de schil vanaf zes maanden. Of hapklare stukjes vanaf 9 maanden als ze zelf de stukjes goed kunnen pakken. Lekker koel in de zomer en naast veel vitamine bestaat een watermeloen voor 96% uit water. Vooral als je baby tandjes krijgt ga je me bedanken 😜 Het kauwen op de koude schil helpt met het leren kauwen en ook bij tandjespijn. En vergeet zelf ook niet gezellig mee te eten 💛

#babyledweaning #blw #watermelon #watermeloen #baby #zomer
ℤ𝕠𝕞𝕖𝕣𝕤𝕖 𝕥𝕣𝕒𝕜𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖

Deze bakjes en het meloenmandje had ik jaren geleden eens gemaakt en ik vond deze foto terug. Nooit met jullie gedeeld dus het was tijd haha! Zomerse inspiratie 💛 Sinds kort ben ik helemaal gek op watermeloen. Het is ontzettend dorstlessend en gezond 😍
Wat is jouw favoriete zomerfruit?

#summer #fruit #fruitbasket #fruitmand #zomer #foodinspo #healthy
𝕂𝕚𝕨𝕚 Vanaf 6 maanden kan je kleintje 𝕂𝕚𝕨𝕚

Vanaf 6 maanden kan je kleintje al kiwi eten. Je kan een stuk schil eraf halen zodat de kiwi makkelijk te eten is. Zodra ze de pincetgreep goed onder de knie hebben kun je kiwi ook in stukjes aanbieden. Ik vind met schil wel handig want dat scheelt vieze handjes 🙈 Overigens doe ik dit ook bij banaan. Een stuk schil eraf en dan aanbieden. Als dat stuk op is kan je een volgend stuk schil eraf halen. Rapley is top maar ook soms een rommeltje 😅 Dus waar het iets schoner kan blijven heb ik dat graag.

#rapley #babyledweaning #blw #solidstarts #kiwi #baby #babyfood #10months
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top