YIPPEE ik ben een niet-roker!

by Anouk

Het boek is uit, de laatste sigaret is gerook en vanaf gisterenavond half tien ben ik een niet-roker. Wauw, wat een boek!

‘Welk boek bedoel je?’ Zul je nu wel denken.

[bol_product_links block_id=”bol_540e086f0b434_selected-products” products=”1001004005492076,9200000006529930″ name=”Allen carr” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Stoppen met roken door Allen Carr.


Het was een heel populair boek in de jaren 80 en 90, maar nog steeds stoppen een heleboel mensen met roken door middel van dit boek of via een video van deze man.

Waarom dit boek?

In het verleden heb ik een heleboel manieren geprobeerd om te stoppen. Wilskracht, nicotinepleisters en kauwgom, e-sigaretten. Maar niets hielp! Ik bleef me na een paar weken of maanden rot voelen en in een stressituatie begon ik weer met roken. Toch ben ik er nu bijna zeker van dat ik niet meer ga beginnen, en dat allemaal door het lezen van een boek!

Grote lijnen

‘ Ja ja… Leuk Anouk dat dit voor jou misschien gaat werken, maar ik geloof er eigenlijk helemaal niets van!’ Als je dit denkt moet je even verder lezen. Vooral de eerste pagina’s, die je hieronder kunt lezen, maakten me enthousiast over dit boek.

20140828_155309

20140828_155411

Sorry, ik heb het boek in het Engels gekocht, maar de grote richtlijnen zijn dit:
Stoppen met roken, stel dat er een methode (zoals dit boek) bestaat die je laat stoppen met roken en zorgen dat:

– Je meteen stop

– Voorgoed

– Zonder wilskracht

– Zonder dat je afkickverschijnselen krijgt

– Zonder aan te komen

– Zonder shock technieken, pillen, pleisters of andere producten

– Je gaat je niet rot voelen zodra je bent gestopt

– Je kan beter tegen stress en krijgt meer zelfvertrouwen

– Je krijgt een betere concentratie

– Je hoeft de rest van je leven niet tegen de sigaretten te vechten

– Niet alleen is het makkelijk om te stoppen, je kunt van het proces genieten tot het moment dat je je laatste sigaret uitmaakt.

Ja, ja…

Ja! Als je dit boek leest doorloop je een proces. Je gaat analyseren waarom je rookt (het nicotinemonster in je lichaam voeden), en waarom je niet stopt (angst).

Zelf was ik heel bang om te stoppen met roken, misschien klinkt dat gek, vooral als je iemand bent die nooit gerookt hebt. Maar als je wil gaan stoppen, dan ben je bang voor de weken die na je stoppoging komen. Het vervelende gevoel, de grote schommelingen in emoties, en vooral het gemis van de sigaret.

Op een gegeven moment rookte ik zelfs terwijl ik het boek las! Voor mezelf ging ik voelen hoe het echt was om te roken, in plaats van zonder na te denken een sigaret op te steken. Ik ging zelfs met tegenzin roken, maar ik moest door blijven roken tot de laatste bladzijden van het boek. Ik moet toegeven, op het laatst ging ik steeds langzamer lezen. Wilde ik wel echt stoppen? Gaat het me wel lukken?

De laatste sigaret

‘En nu ga je voor jezelf zeggen dat je stopt en niet meer wil roken’, nog voor de laatst gerookte sigaret moest ik dat doen. En dat deed ik vol overtuiging. Tijdens die laatste sigaret proefde ik hoe het echt smaakt om te roken, en naarmate ik langer rookte werd ik steeds blijer. Het boek zei: ‘ Bij de laatste sigaret moet je bewust denken: YIPPEE, I WILL BE A NONSMOKER. En als de sigaret op is: YIPPEE, I’M A NONSMOKER!!!!!

Ik knuffelde een vriendin van me, toen de sigaret op was, en ben meteen dit artikel gaan typen. Om dit zelf te ervaren zul je zelf het boek moeten lezen. Maar ik kan het iedereen aanraden, en dat terwijl ik pas een uurtje een niet roker ben!

Natuurlijk hou ik julie op de hoogte, het boek lezen is natuurlijk het begin. Nu heb ik de rest van mijn leven om te genieten van niet roken! Ja serieus, zo denk ik echt.

[bol_product_links block_id=”bol_540e0dc17bed6_selected-products” products=”1001004005492076,666759262,9200000006529930,1001004006266295″ name=”Stoppen met roken 2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ben jij net zo enthousiast als ik? Bestel dan het boek via bovenstaande link. Op deze manier steun je Groentje Gezond zodat de site in de toekomst alleen maar beter kan worden. Ik kan het boek iedereen aanraden, en zit nu ook te overwegen om een hard-copy te kopen om uit te lenen aan vrienden en familie zodat ze dit ook op deze manier mee kunnen maken.

Ben jij al eens gestopt met roken? Op welke manier? Wat vind jij van zulke zelfhulpboeken? Laat een berichtje achter via de comments 🙂

Voor meer updates over dit of andere onderwerpen kun je me altijd volgen op Facebook.

 

 

Misschien ook iets voor jou?

15 comments

Miss Mags 9 september 2014 - 14:03

Wat goed dat je stopt met roken !! Sinds ik 3 jaar geleden gestopt ben voel ik me een stuk vrijer. Hoef niet meer te denken of ik mijn sigaretten wel bij me heb, of ik wel een aansteker heb etc. En of ik ergens wel of niet mag roken.

ik voel me een stuk gezonder, en dat zal jij ook gaan voelen.

Ik ben destijds gestopt met de pillen champix, binnen 2 weken was ik er helemaal van af !

Reply
Anouk Vriezen 11 september 2014 - 14:09

Wauw super goed, drie jaar alweer! Ik herken wat je zegt, soms denk ik ineens: ‘Waar is mijn aansteker?’ En dan kan ik opgelucht (DIEP!) ademhalen want die heb ik niet meer nodig haha.

Reply
Peggy's Pastime 9 september 2014 - 17:36

Proficiat ! Mijn stiefvader is op die manier ook gestopt met roken, nu al zo’n dikke 10 jaar geleden. Hij is zelfs een hevige anti-roker geworden en heeft nooit nog behoefte gevoeld aan een sigaret ! Hoe raar eigenlijk, enkel door het lezen van een boek, maar blijkbaar werkt het wel. Ik heb zelf nooit gerookt (die geur alleen al, bah), dus ik heb het stop-probleem niet en kan me ook geen voorstelling maken bij hoe moeilijk stoppen blijkbaar is. Ik wens je nog veel moed om de sigaret voorgoed af te zweren.

Reply
Anouk Vriezen 11 september 2014 - 14:08

Dankjewel voor je reactie, het is heel motiverend om te lezen dat meerdere mensen op deze manier zijn gestopt met roken! Bijzonder dat het met zo’n boek kan he? Vind het heel vreemd, maar het werkt voor mij in ieder geval tot nu toe heel goed!

Reply
Jenn 9 september 2014 - 20:25

Wat goed! Ik heb gelukkig nooit gerookt, maar ik wens je heel veel succes.
En ik heb je genomineerd voor de sunshine blogger award.

Reply
Anouk Vriezen 11 september 2014 - 14:06

Dankjewel! Ik heb je nominatie gezien 😉 Ik ga even kijken of en hoe ik er wat mee ga doen maar in ieder geval bedankt!

Reply
Jerka 12 september 2014 - 19:32

Wat goed dat je stopt! Ik ben ondertussen anderhalf jaar gestopt en ik voel me zoveel beter. Ik had al een lange tijd het idee om te stoppen en met aanmoediging van mijn vriend heb ik op een dag gewoon gezegd nu stop ik! En sinds die dag heb ik geen sigaret meer aangeraakt.

Reply
Anouk Vriezen 15 september 2014 - 14:10

Dat vind ik echt super knap Jerka! Ik had er een heel boek bij nodig maar voel me nu al beter :p Fijn om niet meer afhankelijk te zijn.

Reply
goedkope e sigaret 9 oktober 2014 - 09:31

gefeliciteerd!!

Reply
Vegan challenge: over de helft | Groentje Gezond 21 oktober 2014 - 09:57

[…] die honger vandaan kwam, tja ik kan wel een paar redenen bedenken. Jullie weten vast nog dat ik ben gestopt met roken. Ja nog steeds! En misschien… Komt het daardoor dat ik zo’n honger had. Maar voor mijn […]

Reply
Een jaar gestopt met roken - Groentje Gezond 7 juni 2016 - 21:44

[…] Lees hier hoe ik stopte met roken […]

Reply
Stoptober - Groentje Gezond 7 oktober 2016 - 13:21

[…] Ik rookte, als een ketter. Hoe ik toen ben gestopt heb ik beschreven in “Yay ik ben een niet-roker” en “een jaar gestopt”. Geen zin om terug te lezen? Geen probleem ik zal kort […]

Reply
Stoppen met roken, een halfjaar gestopt! - Groentje Gezond 13 januari 2017 - 16:47

[…] 8 september 2014 anders. Ik wilde écht niet meer roken, alleen maar door een boek te lezen. Lees hier over mijn eerste dag als niet-roker […]

Reply
100 dagen rookvrij - Groentje Gezond 25 januari 2017 - 14:40

[…] Hier kun je lezen hoe ik gestopt ben met roken. Maar als je geen zin hebt om op de link te klikken zal ik kort uitleggen hoe ik gestopt ben. […]

Reply
Vegan challenge: over de helft - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:44

[…] die honger vandaan kwam, tja ik kan wel een paar redenen bedenken. Jullie weten vast nog dat ik ben gestopt met roken. Ja nog steeds! En misschien… Komt het daardoor dat ik zo’n honger had. Maar voor mijn […]

Reply

Geef een reactie