Zijn jullie gek op voetbal? Aangestoken door de oranjekoorts? Zelf snap ik de ballen van voetbal… Maar ik vind de gezelligheid en al de heisa eromheen wel leuk. Daarom wilde ik een oranje soepje maken. Maar omdat ik een tijdje geleden al pompoensoep had gemaakt, dacht ik dat worteltjessoep wel interessant zou zijn. Weer iets wat ik nog nooit had gegeten, dus spannend was het wel! Iedereen in mijn huis (ik woon onder een studentenhuis) wilde wel proeven. En de soep viel in de smaak! Het is een beetje zoet, en de munt zorgt voor een fijne twist. Daarom vandaag voor jullie:
Ingrediënten
- 2 zakken worteltjes (600 gram)
- 2 ui
- 200 ml kokosmelk
- een beetje olie om in te bakken
- 2 bouillonblokjes
- cayennepeper 1 tl
- kurkuma 1 tl
- komijn 1 tl
- munt
- peper en zout (eventueel)
- 0,5 liter water
Bereiding
Fruit de ui met een klein beetje olie in een grote soeppan.
Voeg de wortels, kokosmelk, bouillonblokjes, kurkuma, komijn, en de cayennepeper toe.
Laat 30 tot 45 minuten garen op middelhoog tot laag vuur. Zorg dat de deksel op de pan blijft.
Als de wortels helemaal gaar zijn voeg je het water toe en mix je met de staafmixer of een blender dit soepje helemaal glad.
Proef goed of de soep lekker genoeg is, anders kun je eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
Voor het opdienen knip of snij (ik knip altijd) je de munt in kleine stukjes en verdeel je deze over soepkommen of een diep bord.
Vul dan de kommen of het bord met de soep en klaar!
Tip!
Voor een nog spannender soepje kun je een rode peper toevoegen (heel klein gesneden). Of voor een maaltijdsoep kun je maïs toevoegen.