Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenRecepten

Witte lasagne met spinazie en zalm

written by Anouk 6 januari 2019

Vroeger was lasagne altijd een van mijn favoriete gerechten. Meestal maak ik het simpel met een tomatensaus en heel veel groenten maar deze keer had ik zin in lasagne met witte saus. Thuis had ik nog melk, boter en bloem en dan heb je al snel een makkelijk sausje (bechamelsaus dus). Spinazie en zalm is een goede combi, dus ik besloot verse spinazie te kopen en wortels. Waarom de wortels? Geen idee, gewoon meer groenten denk ik. Verder verstopte ik in dit gerecht ook garnalen omdat mijn vriend altijd zegt dat hij ze niet lust. Hij had het niet eens door en vond het lekker! Maar ook zonder garnalen zal dit receptje heerlijk smaken. Wees vooral niet te zuinig met de peper en zout anders kan het recept nogal flauw worden. Iets wat ik altijd zonde vind. Snel aan de slag met dit lekkere recept en onderaan staan nog wat foto’s.

Vegetarisch kan ook, vervang dan de zalm door champignons! 

Witte lasagne met spinazie en zalm

Print dit recept
Porties: 3 tot 4 personen Voorbereiding: 30 minuten Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • lasagnebladen
  • 50 gram boter
  • 500 ml melk
  • 50 gram bloem
  • 2 grote zakken spinazie (totaal 600 gr)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 wortels
  • 200 gr zalm (diepvries)
  • (eventueel 100 gr garnalen)
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • peper en zout
  • eventueel: amandelen om te raspen

Bereiding

Voor je begint ontdooi de zalm (nog in het plastic, diepvries) door ze in een bakje met koud water te doen. Dit moet je al even doen voordat je begint met de lasagne. Leg het in de koelkast als je dit ‘s ochtends al laat ontdooien.

Doe wat boter of olie in een grote wok (of pan) en laat deze goed heet worden.

Snipper de ui en snij de knoflook fijn en laat deze in de wok glazig worden. Pas op, dit kan snel verbranden dus voeg als de ui en knoflook gaar zijn meteen handjes kleingesneden wortelblokjes toe. Hierna kan de spinazie de wok in (een paar handjes vol), deze slinkt snel en herhaal het toevoegen tot alle spinazie in de wok zit. Kruid de spinazie met peper en zout.

Als de spinazie gebakken is kan je beginnen met de roux maken voor de bechamelsaus. Dit is heel makkelijk.

Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe, roer goed met een garde tot het een soort deeg achtige substantie wordt. Giet hierna steeds een beetje melk toe zodat het een gladde saus wordt. Belangrijk is dat je goed met de garde blijft kloppen zodat alle klontjes uit de saus gaan. Hierna voeg je de helft van de kaas toe en breng je de saus op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden (als je oven heel heet wordt zoals de mijne is 180 graden ook genoeg)

Nu vet je de ovenschaal in en maak je de lagen met lasagne bladen – spinazie – saus – zalm en/of garnalen. Top de ovenschaal af met het laatste restje saus en de overgebleven mozzarella.

Na 30 tot 40 minuten is de lasagne klaar afhankelijk van je oven.

Eet smakelijk!

 

Witte lasagne met spinazie en zalm was last modified: januari 5th, 2019 by Anouk

Wat ik heb geleerd van een vriend die in een sterrentent kookt is dat het heerlijk is om amandel over recepten te raspen. Daarom heb ik een amandel met een scherpe rasp per bordje geraspt, heerlijk! De nootachtige smaak brengt het gerecht nog verder omhoog.

Zoals ik al zei kan je bij dit gerecht ook nog kiezen om garnalen toe te voegen, of de vis weg te laten en hem helemaal vegetarisch (eventueel met champignons) te maken.

Ga je dit gerecht maken? Dan vind ik het SUPER leuk als je een foto maakt en deze deelt met mij op sociale media (@groentjegezond op Instagram en Facebook). Ik ben altijd benieuwd hoe mijn recepten bevallen dus laat dit me gerust weten.

 

Witte lasagne met spinazie en zalm was last modified: januari 5th, 2019 by Anouk
bechamelsausGezondlasagnemakkelijkreceptrouxsalmspinaziezelf maken
1 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Het dieetseizoen is weer begonnen!
next post
Avocado op toast met kastanjechampignons van Anouk’s kookboek

Misschien ook iets voor jou?

Huilend in de sportschool

24 februari 2015

Spinazie met runderreepjes en tomaat

12 mei 2014

Eiermuffins met boerenkool

20 februari 2015

Notensmoothie

1 maart 2014

Zwemmen in het kanaal

19 juli 2014

Mei alcoholvrij moeilijker dan verwacht

1 juni 2014

(Gezonde) keuzes

6 februari 2014

Soepel hoepelen

25 juli 2017

#Wijoverdrijvenniet

21 maart 2015

Avocado

20 maart 2014

1 comment

Witte lasagne met spinazie, zalm en worteltjes | Ik hou gewoon van eten 1 september 2020 at 23:44

[…] te kiezen, want ze heeft zoveel lekkere recepten op haar blog, maar uiteindelijk viel mijn keuze op Witte lasagne met spinazie en zalm. Met worteltjes! Gewéldige combi: zou ik zelf niet zo snel aan gedacht hebben, om worteltjes in de […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
😍 Ik heb nog nooit zo mindful geleefd als de af 😍 Ik heb nog nooit zo mindful geleefd als de afgelopen 11 weken (jaja onze baby is al bijna 3 maanden!) Sinds mijn man weer werkt leg ik onze dochter lekker naast me in bed. Dan slapen we nog zo'n 2 uurtjes en worden we een beetje wakker. Op deze manier heb ik een wakker en alert meisje zodat we samen aan onze dag beginnen. Aan de ene kant wil ik hier veel over delen maar aan de andere kant wil ik hier ook mindful van genieten 💛 Ik ben echt totaal nog niet bezig met straks als ik weer ga werken of dingen in de toekomst. Leef met de dag en plan niet verder dan een week vooruit. Heerlijk! Dit is trouwens mijn eerste Reel! 🙈 Late to the party haha.

#baby #babygirl
💛 Altijd fijn als iemand een foto van ons samen 💛 Altijd fijn als iemand een foto van ons samen maakt. Meisje wordt zo snel al groot. Maatje 44 loopt nu echt op zijn einde 🙈 Snap dat ze nog steeds heel klein is maar voor ons groeit ze als kool. Ze doet het zo goed en dat is echt ontzettend fijn. Zit nog steeds op een roze wolk.
Mijn moeder heeft allemaal pakjes van mij uit de 9 Mijn moeder heeft allemaal pakjes van mij uit de 90s bewaard. Zo bijzonder dat ik deze mijn eigen dochter aan kan doen. 💛
Ik had haar nog niet echt officieel aan jullie voo Ik had haar nog niet echt officieel aan jullie voorgesteld. Deze mooie meid is Hiromi. Ik deel alleen wat goed voelt maar mijn moederhart zit zo vol met liefde dat ik toch even een foto zo wilde delen. Voor meer baby spam kun je beter zo nu en dan mijn stories kijken.

Wat de blog betreft beloof ik nog even niets. Het liefst ga ik dat weer oppakken maar nu is het ook even zoeken hoe je een baby combineert met alle dingen in het leven.
Hoe ik een foto maak van mijn man met Hiromi en ho Hoe ik een foto maak van mijn man met Hiromi en hoe hij een foto maakt van mij... 🤣 Herkenbaar?
Even Anouk vandaag in plaats van Mamanouk 💛 Even Anouk vandaag in plaats van Mamanouk 💛
Volgen op Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top