Wij zijn getrouwd!

by Anouk

Precies een maand geleden, op 1 september ben ik met de liefde van mijn leven getrouwd! Een bruiloft plannen is behoorlijk stressvol heb ik gemerkt, maar uiteindelijk hebben we een fantastische dag gehad. We hebben de eerste foto’s binnen dus die deel ik graag met jullie.

Voor de ceremonie

Ons huwelijk vond plaats bij Rivers Marnemoende, een restaurant in onze nieuwe woonplaats IJsselstein waar je naast lekker eten ook kunt trouwen! Het was geweldig geregeld, een beetje door ons maar ook zeker door Monique van Marnemoende. Op de dag zelf was ik best zenuwachtig, de fotograaf (Renske Totté) kwam en ook de kapster (Madeleine) mijn make-up en haar doen. De krul had ik er zelf al in gezet in de ochtend met hulp van mijn bestie Lobke maar Madeleine wist er een prachtig bruidskapsel van te maken met bijpassende make-up. De sierraden die je ziet zijn gemaakt door een lieve vriendin die net haar bedrijf is begonnen met het maken van sierraden (stuur me een berichtje als je meer wil weten want ze is net begonnen).

Te laat!

Mijn vader had mijn moeder en broertje alvast naar de locatie gebracht. Om twee uur zou ik over de steiger naar mijn toekomstige echtgenoot lopen samen met mijn vader en ik ging alvast buiten staan waar onze nieuwe buren (want we zijn net verhuisd) een kijkje kwamen nemen. Gezellig! Al gierden de zenuwen door mijn lijf. Om één minuut voor twee begon ik wel te stressen, toen ging de telefoon. Mijn vader… Hij was verkeerd gereden! Gelukkig belde mijn getuige Kirsten meteen de locatie om te laten weten dat we vertraagd waren. Arme Ferry zou nog even op zijn bruid moeten wachten…

De ceremonie

We hadden een ontzettend mooie ceremonie die heel persoonlijk was. Ik kwam aanlopen met mijn vader (die er spetterend uitzag!) naar mijn toekomstige man (zodra ik hem zag was ik mijn vader spontaan vergeten). Ferry had gelukkig zakdoekjes gekregen van zijn moeder en die hadden we zeker even nodig! Wat zag hij er prachtig uit in zijn groene pak. De hele dag was ik zó verliefd op mijn man, haha!

Verrassing!

Wie mij kent weet dat ik absoluut geen geheimen kan bewaren. Wat dat betreft ben ik echt een open boek en vertel ik alles meteen. Met kerst had ik ooit een cadeau dat nét bezorgd werd voordat we moesten vertrekken naar een familie bijeenkomst. “Aaaah, pak hem uit!” Riep ik. Maar Ferry wilde wachten, daar kan ik dus echt niet tegen. Ik moet dan het hele weekend mijn mond houden over dat leuke cadeautje. Niet te doen!

Maargoed, ik had een geheim. Met mijn zanglerares van de musicalgroep heb ik het lied ‘De Liefde’ van Maan geoefend. Dat lied had ik al een paar keer opgezet in de auto of thuis zodat Ferry het zou herkennen maar ik heb vrijwel niemand (op mijn musicalgroep en mijn moeder na) verteld dat ik ging zingen! Na het uitwisselen van de ringen kwam mijn verrassing en ja hoor, er moesten mensen een traantje laten. Hopelijk van emotie en niet van missende toontjes door de zenuwen. Het was echt heel leuk om mijn kersverse man zo te verrassen. Hij snapte er ook eerst niets van dat ik het geheim had kunnen houden want zoals ik al zei: ik kan dat normaliter echt niet.

Fotoshoot!

Bij Marnemoende kun je prachtige foto’s maken. Omdat 1 september de meteorologische herfst begint wilde ik graag een foto bij het maïsveld, ook zijn er genoeg bruggetjes en stijgers voor mooie foto’s. Het weer was ook echt fantastisch, geen felle zon (meer wat wolkjes) maar lekker warm (20 graden) en geen regen of banauwde temperaturen. Het was kortom topweer voor foto’s!

Getrouwd!!!

Het is nu een maand later en ik zit serieus nog steeds op een roze wolk. Na het foto’s maken hadden we een fijne barbeque, daarna was er nog tijd voor een drankje en werd er zelfs even gedanst. Om een uur of half 10 was het feestje al afgelopen en familie had een luxe suite in een hotel geregeld.

Mijn favoriete momenten van de dag:

  • Dat ik elk moment tegen mijn man zei: “Je ziet er zo mooi/knap/leuk/sexy uit!
  • Onze bruiloftsgasten bij elkaar (we hadden er 26 en het was dus een intieme dag met onze meest belangrijke mensen)
  • Onze fantastische getuigen
  • Dat twee vrienden van ons zelfs uit Engeland kwamen om erbij te zijn!
  • De speeches van vrienden en familie die een stukje had voorbereid
  • Met daarbij vooral het filmpje dat mijn broertje met foto’s van mij had gemaakt waarbij ik in huilen uitbarstte
  • Het eerste echte feest in een hele lange donkere tijd waarbij iedereen het naar hun zin had
  • Onze prachtige ringen! Ik kijk er dagelijks vol ongeloof naar dat dit onze ringen zijn met zoveel emotionele betekenis

Nagenieten

Wat me opviel is hoe snel de dag ging en hoe soms vanalles langs je heen gaat. Gelukkig kregen we van de meeste speeches de tekst mee zodat we die later terug konden lezen. Ook zijn er filmpjes (Ook van het zingen! Maar ik twijfel of ik deze wil delen) en hebben we voor mensen die niet konden komen een live-stream opgenomen.
De dag na ons trouwen kregen we al wat foto’s van Renske als preview, super tof want dan begin je pas echt samen na te genieten.

We konden gelukkig allebei regelen dat we een paar dagen vrij hadden, we hebben na de overnachting in het hotel lekker onze chill kleding aangetrokken en zijn voor een paar dagen naar Zeeland gegaan om even bij te komen. Wat een ontlading was het, na alles regelen en soms best wat spanning en stress, was de dag echt helemaal geweldig.

Dankbaar dat wij elkaars echtgenoot zijn.

Met dank aan: (alles zelf betaald maar dan weten jullie waar je terecht zou kunnen mocht je zelf gaan trouwen)

Claire, je was echt een fantastische ceremoniemeester. Zonder jou was het nooit zo’n fantastische dag geworden
Onze geweldige getuigen: Menno, Younes, Kirsten en Jasper
Rivers Marnemoende voor de prachtige locatie
Renske onze fotograaf
Madeleine voor haar en make-up
Bruidsmode de Sluier voor de prachtige jurk
Bloemenzaak Decotrend IJsselstein voor de mooie bloemen
Chocolaterie Zuccotto voor de lekkere bruidstaart en veganistische optie
Barbier Jon Karelse voor de sexy baard van Ferry


Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Saskia 1 oktober 2021 - 13:01

Mooie foto’s en nog gefeliciteerd!

Reply
Anouk 10 november 2021 - 11:54

Dankjewel Saskia!

Reply

Geef een reactie