Weighthoop aanschaffen. Waar let je op?

by Anouk

Fintesshoepels of in het Engels weighthoops zijn ideaal voor een goede workout. Je traint je rug, je buik, je billen en benen door elke dag even te hoepelen. Zodra je het een beetje onder de knie hebt merk je al snel verschil. Lovehandles, definitie en buikspieren komen meer naar voren. In gewicht zal je niet zo snel iets merken maar wel in omtrek. Kijk maar eens naar onderstaande plaatje. 

Voor meer resultaten en foto’s in ondergoed verwijs ik je door naar resultaten hoelahooked.

Nou schrijf ik vaker over hoepelen, over weighthoops, over mijn voortgang. Als ik een tijdje niet hoepel en daarna weer begin merk ik dat ik weer strakker in mijn vel zit en dat lovehandles en vetjes strakker worden en zelfs verdwijnen. Als je echt af wil vallen zul je natuurlijk ook op je voeding moeten letten maar dit is een makkelijke manier om snel in je buik/billen/benen regio strakker te worden.

Welke hoepels zijn er en welke is geschikt voor jou?

Hoeveel kilo?

Er zijn hoepels op de markt van 0,8 tot 2,3 kilo. Deze verschillen niet zo zeer in omvang maar wel in gewicht. Het is belangrijk bij het aanschaffen van een hoepel om te weten dat hoepelen in het begin lastig en zwaar kan zijn. Ook kan je blauwe plekken krijgen en bij overmatig of verkeerd gebruik heb je kans op blessures. Daarom raad ik aan (maar let op! ik ben geen expert of dokter) om niet te beginnen met de zwaarste hoepel. Vooral als je net begint, en daarom lees je dit artikel waarschijnlijk, kun je beter met een niet al te zware hoepel beginnen.

Toen ik begon met hoepelen werd mij verteld dat de meest gekochte hoepel die van 1,2 kilo was door een hoepelinstructrice op de Nationale Gezondheidsbeurs. Dit hou ik ook altijd aan als mensen me vragen hoeveel kilo handig is om mee te beginnen. Ben je al heel slank en rank dan kun je een lichtere hoepel nemen, maar over het algemeen is de 1,2 kilo een prima starter. Deze gebruik ik overigens nog steeds.

Met of zonder ribbels/bobbels etc.

Zelf heb ik een hoepel met bobbels, dit zou zorgen voor meer stimulans voor je spieren en heeft een masserende werking.
Hoepel met bobbels

  • massagefunctie
  • verspreid vet en weefsel voorkomt ophopingen op bepaalde zones
  • doet in het begin pijn (went snel en later heb je er geen last meer van)
  • sneller blauwe plekken
  • voorheen alleen van plastic maar nu hebben ze vaak een zachte schuimlaag

Hoepel zonder bobbels

Deze hoepel heeft een zachte schuimlaag en voelt dus minder pijnlijk dan een harde plastic hoepel.

  • geen massagewerking
  • zachte schuimlaag en minder kans op blauwe plekken

Het is dus aan jou of je comfort wil, of even doorbijten (later voel je de bobbels niet meer) en een massagefunctie belangrijk vindt. Ik schrijf alleen vanuit mijn ervaringen en die heb ik met de massagefunctie, dat was toen gewoon de meest verkochte hoepel en het leek me interessant.

Grootte

De meeste fitnesshoepels hebben een doorsnede van 100 centimeter. Hoe groter de hoepel hoe makkelijker hij rond blijft draaien. Kinderhoepels zijn voor volwassenen vaak niet aan te raden omdat deze een doorsnede hebben van 65 of kleiner, maar mocht je een keer een hoepel vinden die groot is en je vind een weighthoop een te grote aanschaf kun je wellicht oefenen met een gewone hoepel. Let wel op: verzwaarde en grote hoepels zijn het makkelijkste om mee te hoepelen, hoe kleiner en lichter hoe moeilijker het wordt. Probeer maar eens een kinderhoepel die je voor een paar Euro bij de speelgoedwinkel kan kopen, dan weet je precies waar ik het over heb.

De prijzen

De kosten van een fitnesshoepel zijn afhankelijk van gewicht en kwaliteit, de prijzen liggen tussen de 15 (vaak niet verzwaard maar met bobbels) tot soms wel 40 euro. Mijn hoepel heb ik al meer dan twee jaar en heeft al veel draaiuren erop zitten, dit betekent dat het eenmalig een uitgave is maar dat hij daarna een hele tijd mee kan. Onderaan dit artikel zet ik hoepels die vergelijkbaar zijn met de mijne en de prijzen erbij zodat je kan zien wat er allemaal zoal beschikbaar is.

Ook kun je op websites zoals Marktplaats kijken voor een tweedehands hoepel, let dan wel op beschadigingen en probeer hem bij die persoon uit. Als een hoepel van mindere kwaliteit is kan het kliksysteem (je klikt de hoepel zelf in elkaar en kan hem zo ook makkelijk meenemen of opbergen) uit elkaar klikken tijdens het hoepelen.

Hoepeltips om te beginnen

Ik heb twee filmpjes gemaakt, waaronder een vlog waarin ik vertel over de weighthoop en laat zien hoe je hoepelt. Dit was nog helemaal in het begin toen ik net hoepelde dus het is nog wat houterig.

In drie stappen goed leren hoepelen voor beginners. Hiervoor heb ik een tutorial gemaakt.

Waarom toch die hoepel?

Zoals jullie merken op mijn blog en dit artikel vind ik hoepelen echt de leukste en makkelijkste manier van sporten. Naast gezond eten en voldoende beweging is dit een leuke workout die ook nog eens effect heeft. Het enige wat je moet doen is een kwartiertje tot halfuurtje van je dag vrijmaken om lekker even te hoepelen. Doe dit tijdens je favoriete serie, een lekker muziekje of op momenten dat het jou goed uitkomt. Daarnaast ben ik de laatste tijd bezig met bodypositivity en als ik hoepel voel ik me gewoon lekker in mijn lijf! Het bewegen, meestal op lekkere muziek, dat doet me goed. Natuurlijk kan je ook gewoon lekker gaan dansen of op een andere manier sporten, maar als afwisseling vind ik hoepelen leuk en ik doe al twee jaar met mijn fijne hoepel die nog geen drie tientjes kostte.

De hoepels

Ik heb via Bol.com de goedkoopste maar kwalitatief goede hoepels op een rijtje gezet. Prijzen kunnen sterk variëren maar dit zijn momenteel de meest gunstig geprijsde hoepels. Soms is er een actie en je kan altijd ook op Marktplaats kijken naar tweedehands hoepels.

Weighthoop 1,2 kilo

Weighthoop 1,5 kilo

Weighthoop 1,8 kilo

Weighthoop 2,3 kilo

*via het Bol.com partnerprogramma krijg ik commissie op aankopen die je doet. Dit staat o.a. ook in mijn disclaimer. De reden hiervan is dat Bol.com heel veel spullen verkoopt die iedereen wel eens kan gebruiken. Dus klik je ooit op een linkje via mijn website op Bol.com en bestel je daar wat (of dit een koelkast, kledingrek of sporttape is) dan krijg ik een kleine commissie waar ik de kosten van mijn website uit haal. Omdat ik vrijwel geen gesponsorde artikelen schrijf is dit voor mij een manier om in ieder geval hosting en dergelijke uit de website te halen. Dus mocht je ooit iets nodig hebben via de website die ik nu al teveel heb genoemd, klik dan op een linkje en je helpt mij en Groentje Gezond! 

 

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Jenn 4 juli 2018 - 14:59

Ik heb dezelfde. Tweedehands gekocht voor 3 euro, was nog helemaal als nieuw, alleen de doos hadden ze er niet meer bij :’)

Reply
Angele 23 juli 2018 - 09:24

Hey ik heb dezelfde hoepel gekocht, maar wel 1,8 kg. Vroeger al veel gehoepeld met verzwaarde kinder hoepels dus leek mij het fijnste…. maar die bobbels aan de binnen kant doen zooooon pijn! Ik houdingen makkelijk omhoog maar de pijn is zo erg dat ik na een paar seconde al moet stoppen anders stop ik ook met ademen. Enig idee hoelang/hoevaak je moet oefenen tot dit verdwijnt?

Reply
Anouk 23 juli 2018 - 09:31

Rustig opbouwen. Elke dag een paar minuten en dan weer iets langer. Maar als de pijn zo erg is dat je niet kan ademen vind ik dat wel erg heftig hoor! Had zelf ook last van blauwe plekken en deed best wel pijn maar niet zo erg. Bij mij deed het na 1 a 2 weken geen pijn meer.

Reply

Geef een reactie