Week 1: Sportoholic

by Anouk

Mijn eerste week elke dag sporten zit er alweer op! Natuurlijk krijgen jullie een uitgebreid verslag dus hier komt het dan:

Maandag

Matje ligt klaar, flesje water erbij, thuis sporten it is!

Matje ligt klaar, flesje water erbij, thuis sporten it is!

Het is nog niet de eerste van de maand, maar wel de eerste dag van de week dus ik dacht: ‘stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kan doen’. Dus ik heb mijn eigen goede advies opgevolgd en begon met het trainingsprogramma van Thuis in beweging. Dit is een online trainingsprogramma, daarom veel goedkoper dan de sportschool en de lessen duren ongeveer een halfuurtje per dag. Ik ben gevraagd om hier later nog een review over te schrijven, mijn eerste gesponsorde verslagje gaat dat worden! De les was heftiger dan ik had gedacht, ik zweette me kapot. Deze dag deed ik een lesje voor mijn hele lichaam.

Dinsdag

Row, row, row your boat...

Row, row, row your boat…

’s Avonds ging ik met een vriendin naar de sportschool, via de App van Fit4Free had ik een schema gedownload die ik deze vier weken vol ga houden. Dijenkletsers heet het. Je focust je vooral op je buik, billen en benen en het is een combinatie van krachttraining en cardio. Je begint met roeien, gaat dan verder met apparaten, dan even op de crosstrainer en vijf minuutjes op de loopband als ‘cooling down’ (lage intensiteit). Goed vol te houden hoor, dit schema, je bent er tussen de 60 en 70 minuten mee bezig. Omdat mijn sportschool geen ‘Rotary torso’ apparaat heeft ging ik naar een trainer toe. Hij had wel een goede vervangende oefening voor me die gaat als volgt:

Schuine buikspieren oefening

Pak een gewicht, hij gaf me eerst tien kilo en gaf deze daarna aan mijn vriendin. ‘Jij kan wel vijftien’ zei hij toen. Zucht… Neem je gewicht (dit kan ook een gevulde waterfles zijn of een boodschappentas als je geen gewichten hebt) in je rechterhand.

Sta met je benen iets uit elkaar en zorg dat je handen je heupen niet raken. Hou je armen dus iets uit elkaar en omhoog, maar zorg dat ze gestrekt blijven! Beweeg met alleen je bovenlichaam naar links en naar rechts. Ik vind mezelf op een soort pinguïn lijken!

Zorg wel dat je onderlichaam stevig staat en niet meebeweegt.

Doe 15 herhalingen en wissel van arm.

Zorg dat elke kant minstens 3 keer aan de beurt is geweest bij deze oefening.

Goed tegen de LOVE HANDLES!  

Woensdag

Wat voel ik me rot vandaag! Super moe, echt doodmoe. Alles doet pijn vooral mijn buikspieren. SPIERPIJN!!! Dinsdag had ik ook al spierpijn maar dit is echt vervelend. Ik moest werken dus ik heb de hele dag gestaan en gelopen (werk in een winkel). Er stond weer een thuislesje op het programma, maar na twintig minuten had ik geen zin meer. De lessen zijn echt superleuk hoor, maar alles deed pijn en ik had het gehad. Maar ik krijg ’s avonds altijd weer energie dus tien minuten later wilde ik weer wat doen. ‘Ga lekker even een stukje rennen ofzo’,  zei mijn huisgenootje’.  Het was al elf uur dus ze fietste naast me terwijl ik rende met af en toe wandelen tussendoor. Ik was verbaasd hoe goed het ging eigenlijk!

Donderdag

Bad day?

Bad day?

Weer mijn sportschooldagje. Ik deed weer precies hetzelfde schema als dinsdag en het ging prima. Ik was nog steeds moe, duf, met afwisselend heel erg veel energie! Voelde niet helemaal lekker.

Vrijdag

Lekker aan het zweten, lachend als een boer met kiespijn. Gelukkig sleept Evy me er door heen!

Lekker aan het zweten, lachend als een boer met kiespijn. Gelukkig sleept Evy me er door heen!

Wow! Wat een energie!!! Ik sta te stuiteren. ’s Ochtends ging ik naar een vriendin op kraamvisite. Blijkbaar ben ik een warhoofd, ik dacht dat ik nog met een andere vriendin had afgesproken maar dat was pas volgende week. Ineens had ik dus een dagje vrij. Ik at een lichte salade en rond een uur of zeven ging ik hardlopen met Evy! Door dit programma kun je in een paar weken moeiteloos vijf kilometer rennen! Dus wil jij ook gaan hardlopen? Hier kun je rennen met Evy downloaden.

Ik begon met les 2 omdat ik al vaker les 1 en 2 heb gelopen en natuurlijk had ik woensdag ook al hardgelopen. Het ging lekker! Maar ik was weer super hyper na het rennen. Raar genoeg wil je meteen weer wat anders doen. Maar uit angst voor blessures, ik moet natuurlijk wel gewoon alles opbouwen, heb ik rustig aan gedaan.

Zaterdag

20140705_152349

Eigenlijk wilde ik vandaag een hele lange wandeling maken. Daar had ik zo veel zin in! Maar er was regen voorspeld dus dat weerhield me een beetje. Dat er achteraf maar een paar druppels vielen was nogal balen. Ik wilde mijn thuissportprogramma doen maar het geluid van de laptop deed het niet meer! Ik ben totaal niet technisch en mijn vriend was naar Rock Werchter. Aah! Maar gelukkig heb ik nog een Wii, en Wii Fit. Ach, dan doe ik dat maar toch? Er zit yoga bij, boxen en andere oefeningen.

20140705_161231

Ik had een training gekozen van 73 minuten want tja, het is natuurlijk minder intensief dan de sportschool of hardlopen. Wel een welkome afwisseling. Mijn spierpijn was ondertussen alweer wat gezakt dus ik deed nog een paar extra yoga oefeningen. Ik ben helemaal niet lenig maar het was wel even fijn. Als afsluiting nog even Hoola Hoopen.

Zondag

Dit was volgens mij mijn heftigste dag! Ik ben gewoon ‘even’ naar Breukelen gelopen! Volgens mijn GPS was dat 13 kilometer. Vrijwel de hele weg kon ik langs het water lopen, het waaide heel hard en dat voelde super lekker.

In mijn tas zat:

1 literfles water met schijfjes citroen (goed drinken is heel belangrijk, maar niet teveel dat je onderweg ineens moet plassen)

1 paraplu (want er was weer regen voorspeld maar dit hield me niet tegen!)

1 telefoon met muziek en Runkeeper (dit houd je voortgang bij, om de tien minuten zegt een vriendelijke vrouw op welk tempo ik loop en hoe lang en hoeveel kilometer)

1 portemonnee

Mijn plan was om in Breukelen ergens een kopje koffie te drinken en dan met de trein terug naar Utrecht Zuilen zodat ik vanaf daar (20 minuutjes) weer naar huis kon lopen. Na een uur lopen begon ik mijn benen te voelen, dus zette ik het volume van mijn muziek gewoon een stukje harder en begon ik mee te zingen. Ik zette muziek met een goed tempo op en ik stapte lekker door. Even helemaal uitwaaien! Bij het station Breukelen aangekomen begon het zacht te regenen, ik schuilde even en keek op Google Maps of er ergens in de buurt nog een café zat om koffie te drinken. Toen bedacht ik hoe ik er uit moest zien: bezweet, nat van de regen, in sportkleding, dus ik besloot na even stilstaan toch de trein te pakken. Helaas pakte Runkeeper dit nog steeds op waardoor mijn algehele snelheid naar beneden ging. Net zoals mijn tijd. Eigenlijk had ik in 2 uur en 35 minuten 14 kilometer afgelegd…

sp2

Eigenlijk ben ik best trots op mezelf! Ik liep wel vaker een uurtje, of anderhalf uur, maar nu opeens bijna drie uur gelopen zonder stil te staan of te zitten. Uithouden is best makkelijk. Thuisgekomen ben ik meteen onder de douche gesprongen en lekker warm aangekleed. Het is wel warm in mijn appartement, maar mijn spieren moesten warm blijven anders heb ik morgen weer superveel spierpijn.

I made it!

I made it!

En dat was mijn eerste week, wat vinden jullie ervan? Ik zit nog te denken om wat sporten (gratis, proefles?) uit te proberen en er wat over te schrijven. Iemand nog een idee?

Misschien ook iets voor jou?

17 comments

Kim / Vintage & Beauty 7 juli 2014 - 12:48

Goed bezig! Een maand zonder alcohol kan ik wel maar geen chips of elke dag sporten.. omfg haha. Ik begin vandaag met de fysio met sporten en echt ik heb zo geen zin haha.

Reply
Nizzy 7 juli 2014 - 13:05

Goed bezig!! Probeer voor de afwisseling eens een groepsles! Worden die aangeboden bij jouw sportschool?

Reply
Anouk Vriezen 7 juli 2014 - 13:37

Ja ik mag er nog 2 gratis proberen! Dat is wel een goed plan. Is ook leuk met een groep. Vanavond even informeren.

Reply
Nizzy 7 juli 2014 - 14:23

Top! Veel plezier! 🙂

Reply
Wieneke 7 juli 2014 - 13:23

jeetje, pittig! Ik sportte echt totaal niet en ben in januari begonnen met drie keer in de week sporten (hardlopen, zwemmen en crossfit). Qua tijd lukt het me niet iedere week, maar één keer in de week moet gewoon van mezelf.

Ik ben heel erg benieuwd hoe lang je dit vol gaat houden! Succes, je bent goed bezig!

Reply
Anouk Vriezen 7 juli 2014 - 13:38

Wauw supergoed dat je zo actief bent! Merk je ook verschil? Lichamelijk en geestelijk? Als ik goed op mezelf let (en dat doe ik) ga ik dit een maand volhouden. 😉

Reply
Iris 7 juli 2014 - 13:37

Wauw, heftig!
Ik heb een tijdje iedere dag hardgelopen, maar dat was ‘m toch niet haha!

Reply
linda 7 juli 2014 - 14:55

echt super kanp hoor!
Heb je Insanity al eens geprobeerd? 😉 haha
succes met je resterende weken, dat ga jij wel volhouden! Ik vind het vooral knap dat je zolang aan één stuk gewandeld hebt!

Reply
Anouk Vriezen 7 juli 2014 - 15:55

Ik heb ooit de eerste les geprobeerd. Poeh! Heb laatst wel een interview met Jochem gedaan die Insanity had volgehouden. Vind het knap hoor!

Reply
KarenMee 7 juli 2014 - 15:34

Ik zit zomaar te denken dat Steptember (www.steptember.nl) misschien ook wel leuk is om aan mee te doen voor je!
En als je nog leuke sporten uit wilt proberen, volg dan in september mijn blog waarin ik zal schrijven over de sporten die ik dan uit ga proberen. 😉

Reply
Anouk Vriezen 7 juli 2014 - 15:54

Klinkt leuk! Ik heb al wel een plan voor september om met volgers van mijn blog een gezamelijke uitdaging te doen met een nieuw gedeelte op de website om elkaar te motiveren. Even kijken hoe ik dat ga realiseren. Groetjes Anouk

Reply
KarenMee 7 juli 2014 - 16:04

Ook superleuk!

Reply
Sas 8 juli 2014 - 10:28

Goed bezig zeg!

Reply
Femke 8 juli 2014 - 13:57

Wow! Wat leuk om te lezen dat je zoveel gesport hebt. Het klinkt erg motiverend. Ik zou het eigenlijk ook gewoon moeten doen. Niet meer smoesjes verzinnen, maar doen! Ik ga kijken of ik in mijn dag(en) zo kan passen en meten dat ik elke dag wat ga doen.

Compliment naar jou: je site werkt als een stemmetje in mijn hoofd die zegt: zie je wel, anderen kunnen het ook. Nu ik nog!

Reply
Anouk Vriezen 9 juli 2014 - 17:44

Wat leuk om te horen. Het kost soms extreem veel moeite, ik mpet natuurlijk nu wel want ben bezig met deze uitdaging voor de blog. Maar je kan het!

Reply
Pokémon Go, goed voor de lijn - Groentje Gezond 3 augustus 2016 - 17:45

[…] vandaag, en gisteren een kilometer of vijf. Ik hou van wandelen, zo wandelde ik al eens naar Breukelen en schreef ik een artikel over wandelen. Vandaag heb ik heerlijk door Utrecht rondgelopen, Pokémon […]

Reply
Sportoholic einde - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:48

[…] Lees hier over week 1 […]

Reply

Geef een reactie