Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?

by Anouk

Deze vraag is me zo vaak gesteld dat ik heb besloten er maar een blog over te schrijven. Lekker makkelijk en je kunt het even teruglezen. Wat zijn nou de grote verschillen tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?

Wat is een sapcentrifuge?

foto sapcentrifuge

Een sapcentrifuge doet precies waar het voor bedoeld is, je doet er fruit of groenten in en er komt sap en (vaak aan de andere kant) pulp uit. In de sapcentrifuge zit een soort ronddraaiende rasp die zo het sap van de rest scheidt.

Prijs: Vanaf een euro of 30 (vaak met korting) tot 150/200 euro

Voordelen: Je krijgt precies waar je voor betaalt, namelijk versgeperst sap.

Een ander voordeel is dat de juicers relatief goedkoop zijn.

Een prima apparaat voor als je af en toe zin hebt in een lekker sapje.

Nadelen: Je kunt niet altijd alles juicen (dit ligt ook aan de prijs), vaak moet je bepaalde soorten fruit (kiwi bijvoorbeeld) schillen en andere soorten fruit ontpitten. Gember of knoflook gaat niet of moeilijk (ligt ook aan de kwaliteit en prijs)

Sapjes worden snel bruin, doordat er zuurstof bij komt. Daardoor vervliegen snel de vitaminen.

Het pulp wat uit het apparaat komt is vaak nog heel nat waardoor blijkt dat niet de hele vrucht optimaal gebruikt wordt voor het sap.

 

Wat is een slowjuicer?
foto slowjuicer
Een slowjuicer verwerkt fruit en/of groenten op een andere manier. Deze juicer verwerkt echt het product, door het eerst te kneuzen, te malen en daarna pas te persen krijg je niet alleen een veel voller sapje, maar ook alleen zo puur mogelijk sap. De pulp die uit de juicer komt is ook echt super droog! Dus al het sap wordt helemaal uit de vrucht geperst.

Prijs: 120 t/m 500 euro

Voordelen: Je krijgt heerlijk sap wat lang houdbaar is omdat er niet zoveel zuurstof bij komt.

In reviews lees ik dat ze makkelijk schoon te maken zijn.

Meer mineralen en vitaminen omdat er minder verloren gaat, echt een optimaal gebruik van de vrucht.

Ook kleine pitjes en vaak hele schillen kun je er zo ingooien.

Nadelen: De prijs is toch best wel een nadeel mar je betaalt voor kwaliteit.

Groentje Gezond maakt gebruik van affiliate links, dat betekent dat de linkjes in dit artikel verwijzen naar een webshop. Hiervan krijg ik een klein bedrag als iemand iets aanschaft, ook als je iets anders koopt, zodat mijn website kan blijven bestaan. Dus mocht je een keer iets via bijvoorbeeld Bol.com willen kopen, dan doe je mij een groot plezier door dat via een van mijn linkjes (rechts in beeld bijvoorbeeld) te doen. Kost jou niets, en ik kan er leuke dingen voor mijn website (en voor jullie dus) voor doen! Lees voor meer info mijn disclaimer. Verder kan het zijn dat je niet alle linkjes kan zien door een adblocker, maar op telefoon en browsers zonder adblocker zijn ze wel te zien.

Sapcentrifuge of slowjuicer?

Zelf heb ik vorig jaar (of was het al langer geleden?) een sapcentrifuge gekocht bij de Media Markt. Het was eigenlijk een impulsaankoop, stond mooi op ons aanrecht en ik wilde graag zelf tomatensap maken omdat ik dat graag drink. Maar uiteindelijk was het een super fijne impulsaankoop want ik hou van zelfgemaakte sapjes. Soms gebruik ik hem maanden niet, en dan ineens dagelijks meerdere keren. Het is gewoon fijn om zo’n ding te hebben. Schoonmaken van zo’n ding is vaak wel vervelend, maar als je hem goed afspoelt en even met de afwasborstel bewerkt valt het best mee. Ik maak hem dan maar een keer in een paar dagen echt volledig schoon, afspoelen is vaak al voldoende. Verder kunnen ze vaak gewoon in de vaatwasser omdat je ze makkelijk uit elkaar haalt.

Waarom ik geen slowjuicer heb? Nou ik vind het gewoon jammer om iets weg te doen als ik er nog zoveel plezier van heb. Tuurlijk kan ik mijn sapcentrifuge online zetten, of weggeven, maar persoonlijk vind ik een slowjuicer wel heel erg duur. Aan de ene kant heb ik het er wel voor over, maar aangezien ik maar parttime werk, mijn vriend net met zijn eigen bedrijf is begonnen, vind ik het zonde. Dan zou ik liever een mooie keukenmachine kopen denk ik. Dus tot op heden ben ik blij met mijn sapcentrifuge.

Heb jij een sapcentrifuge of een slowjuicer? En waarom heb je ervoor gekozen? Laat het me weten in de reacties.

 

 

 

 

 

Misschien ook iets voor jou?

11 comments

Kim 2 april 2015 - 07:45

Helder uitgelegd! Ik hen hetzelfde. Al zou ik heel graag een willen. De prijs staat me tegen.

Reply
Jenn 2 april 2015 - 12:53

Ik heb een blender, haha! Ik zou best een slowjuicer willen, maar ja, die prijs he.

Reply
Powerboosters review - Groentje Gezond 7 juni 2016 - 21:16

[…] zit er eigenlijk in? Deze sapjes worden elke ochtend in de slowjuicer vers geperst zodat vitaminen en mineralen behouden worden. Volgens de website van de AH bevatten de […]

Reply
Review: detoxen met Uzuma - Groentje Gezond 5 oktober 2016 - 15:19

[…] Wil je weten wat het verschil is tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge? Dat vertel ik je hier.  […]

Reply
Slowjuicer kopen? 17 oktober 2016 - 16:13

ik had alleen een blender, maar nu toch wel op zoek naar een slow juicer. Vind die stukjes in sap nooit zo… jammer dat ze zo prijzig zijn, dat houd mij wel echt tegen om een slowjuicer te kopen. ben benieuwd of die slowjuicer van 80 euro ook goed werken? iemand daar ervaringen mee? https://knibble.nl/slowjuicer#prijs/79-100

Reply
Tony 28 oktober 2016 - 23:26

Leuke blog met heldere uitleg, waarvoor dank. Ik heb dan denk ik ook een sapcentrifuge. Vandaag gekocht bij de Albert Hein: een Braun J700 Multiquick 7. Het wa hun laatste en ze wilden er vanaf, voor €50 (maar bij diverse webshops betaal je er €209 voor). Er zit een roterende schijf in en daarom denk ik dat het geen slowjuicer is. Voor mij was het ook een impulsaankoop en ik denk dat ik er heel blij mee ga zijn. Vandaag direct geprobeert met rauwe bieten, appel, citroen en een klein stukje gember. Wat een smaaksensatie. Ik gloei er zelfs nu nog van na. Inderdaad wel wat werk om schoon te maken, maar jouw tip om het alleen om de dag in de vaatwasser te doen en tussendoor alleen af te spoelen, neem ik ter harte. De pulp weggooien vond ik toch een beetje zonde en daarom ga ik morgen proberen om er een bouillon van te maken. De belangrijkste reden om een sapcentrifuge te kopen is voor mij de prijs. Nu ik merk dat de smaak zo overweldigend is, zal ik hem ook vaak gebruiken. Maar als ik dan lees over de voordelen van een slowjuicer, zal ik toch overwegen om op termijn zo eentje te kopen

Reply
Wat is het verschil tussen een mixer, keukenmachine en een blender? - Groentje Gezond 6 februari 2017 - 07:42

[…] naar het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge? Ook dat zocht ik voor je […]

Reply
Het beste van 2015 - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:29

[…] 3. Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer? […]

Reply
Nele 7 juli 2017 - 17:53

‘k heb mij vandaag een slowjuicer aangeschaft. Waaw, dat pakken ze mij nooit meer af!! Ik heb super lekkere sappen gedronken vandaag, en van de pulp heb ik gewoon veggieburgers gebakken. Niks verloren, en goed gegeten, en goed gedronken! topding, die slowjuicer.

Reply
Anouk 25 juli 2017 - 15:23

Ja lekker is dat he? Fijn dat je er zo blij mee bent!

Reply
Powerboosters review - Groentje Gezond 6 september 2017 - 09:19

[…] sapjes worden elke ochtend in de slowjuicer vers geperst zodat vitaminen en mineralen behouden worden. Volgens de website van de AH bevatten de […]

Reply

Geef een reactie