Wat is een Milon cirkel?

by Anouk

Toen ik me wilde inschrijven bij BodySports, na een kopje koffie, een rondleiding en een persoonlijk plan, vroeg de instructeur of ik ook wilde ‘Milonnen’. Geen idee of dat ook echt een werkwoord is, maar de Milon cirkel sprak me zeker aan. Het zijn meerdere fitnessapparaten die je een ‘volledige’ workout geven in maar 37 minuten per keer.

Wat is een Milon cirkel nou eigenlijk?

Oké voor iedereen die het filmpje niet heeft gezien:

De Milon cirkel is een groep apparaten die je achter elkaar doet. Elk kracht apparaat doe je een minuut, de cardio vier minuten. De ronde doe je twee keer en je hebt een workout van 35 minuten binnen! Volgens alle informatie die ik heb ontvangen is dit een effectieve training voor je hele lichaam. Na 35 minuten ben je ook echt kapot!

Ingesteld naar jouw lichaam

Maandag had ik mijn eerste Milon momentje, dat hield in dat een instructeur de apparaten precies goed voor mij instelde. Je gegevens komen op een kaartje te staan en als ik mijn kaartje in een apparaat stop dan past het apparaat zich automatisch aan mij aan. Super handig! Als je niet vaak op apparaten traint kan je snel verkeerd het apparaat gebruiken, maar dat is nu vrijwel ondenkbaar. Je kunt niet overstrekken of iets echt verkeerd doen. Dus minder snel kans op blessures.

Verder zou je snel afvallen in een relatief korte tijd (2 keer per week 35 minuten).

Hoe beviel het?

Ik ben pas één keer geweest maar het voelde zeker alsof ik intensief had getraind. De apparaten moeten allemaal net wat zwaarder zijn ingesteld zodat je echt kapot bent na afloop. Of deze manier van trainen doet wat iedereen beloofd weet ik natuurlijk niet. Maar Milon heeft een ‘niet goed, geld terug’ garantie. Daar zitten wel wat voorwaarden aan (zoals bijvoorbeeld 2 keer in de week komen) maar dat geeft mij wel een goed gevoel.

Voor iedereen?

Mijn sportschool is wat duurder dan de populaire studentensportscholen, hierdoor heb ik vooral oude (ja echt bejaarde) mensen gezien. Of er veel jongeren trainen weet ik nog niet, waarschijnlijk wel bij de groepslessen. Milon zou wel voor iedereen geschikt moeten zijn. Door het goed instellen van apparatuur voorkom je blessures, oude mensen hebben misschien wat hulp nodig om het te begrijpen (moet ik op start drukken?) en je bent gewoon op je eigen niveau lekker bezig.

Als je echt een sporter bent die het liefst uren achtereen in de sportschool staat, is deze manier waarschijnlijk niet zo fijn voor je. Gelukkig mag ik naast Milonnen ook gewoon de groepslessen volgen, zoals Yoga, ClubPower, Spinning of Zumba. Ik denk dat ik dat op mijn eigen tempo lekker ga uitproberen allemaal.

Maar heb in ieder geval de Milon 2 keer per week vaststaan. Gelukkig woon ik om de hoek en kan ik binnen een uur weer thuis zijn. Ook voor drukkere tijden, zoals nu ik werk én stage loop én naar school ga, is Milon voor mij denk ik heel geschikt.

Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van dit avontuur!

 

Misschien ook iets voor jou?

6 comments

Kim 18 februari 2015 - 09:39

Ah dus zo werkt het! Ik hoor overal verhalen en denk steeds jaja zal wel haha. Maar dit is dus écht intensief sporten!

Reply
Anouk Vriezen 18 februari 2015 - 12:09

Ja zo voelt het in ieder geval wel! 😮

Reply
alexa 18 februari 2015 - 10:45

wat grappig ik ken dit helemaal niet maar klinkt best goed

Reply
Jenn 18 februari 2015 - 12:11

Ik had er nog nooti van gehoord, maar klinkt wel goed. Zumba is echt leuk!

Reply
Plog 30 maart - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:33

[…] nog wat mensen langs en de tijd ging super snel! Daarom ga ik woensdag na het spinnen nog even Milonnen. Dat heb ik bij deze met jullie afgesproken […]

Reply
Mijn allereerste les Spinning - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:33

[…] sportinstructeurs proberen me eigenlijk vanaf dag 1 al aan het spinnen te krijgen. Met Milon werk ik al aan mijn spierkracht (en ook een beetje cardio) maar om fit te worden moest ik (volgens […]

Reply

Geef een reactie