Wat deed 3 jaar curly girl methode voor mijn haar?

by Anouk

Het is alweer drie jaar geleden dat ik begon met de aangepaste Curly Girl methode. In die tijd heb ik verschillende kapsels en kleuren gehad maar één ding bleef hetzelfde: ontzettend gedefinieerde mooie krullen! Tot ik het afknipte in ieder geval… Maar de krullen komen zeker weer terug (gelukkig!). Benieuwd naar mijn krullenavontuur? Lees dan dit artikel en zie vooral hoe mijn haar door de jaren heen is veranderd.

Hoe was mijn haar voor de Curly Girl methode?

Deze foto komt uit 2019, een jaar voordat ik begon met de Curly Girl methode. Het was een van de eerste keren dat ik henna gebruikte om mijn haren rood te kleuren. Vaak kreeg ik wel complimenten over mijn ruige bos met krullen maar als ik terugkijk zat er niet echt veel definitie in en was het vooral erg pluizig. Er zat niet echt een vorm in. Toch was ik heel erg blij met mijn haar, hoewel ik in het verleden al eens de Curly Girl methode had gevolgd was ik dit alweer een tijd vergeten en deed ik alleen een krullen crème in mijn haar. Tot 2020…

Anouk goes Curly Girl

In 2020 begon ik aan de Curly Girl methode, het was Corona tijd en ik zocht een nieuw soort hobby denk ik maar. Al snel had ik een groepje vrouwen die ook krullen hadden en mee deden met deze methode. Ik blogde er over en het ging eigenlijk steeds beter! Wat ik deed?

  • Mijn haar niet meer wassen met sulfaten en niet zo vaak meer wassen
  • CG producten gebruiken (dit kan je checken op is it CG?)
  • Stylen met een Denman Brush en CG stylingsproducten zoals gel
  • Ik had (en heb nog steeds) een CG haarclubje via Whatsapp waar we tips en trics deelden maar ik haalde ook veel informatie uit Facebookgroepen
  • Het kost wat, maar ik ging voor het eerst naar een krullenkapper en dit was echt een wereld van verschil voor mijn haar. Daar leerde ik ook wat mijn haareigenschappen zijn en welke producten (wel of geen proteïne) passen bij mijn haar

Een fijn testje om te kijken welke haareigenschappen je hebt en welke producten daarbij passen vind je hier via CGHair.nl (geen sponsoring)

Mijn krullen door de jaren heen

De producten en technieken die ik heb gebruikt zijn door de jaren heen wel vaker veranderd. Mijn haar was op zijn langst toen ik zwanger was in 2022, de meeste krul had ik in 2020 en 2021. Op het moment van schrijven heb ik heel kort haar, een paar maanden na de geboorte van onze dochter begon mijn haar vreselijk uit te vallen. Ook werd het ineens heel stijl, misschien door een verandering in hormonen? Inmiddels begint de krul weer terug te komen en wil ik het weer lang laten groeien.

In welk jaar had ik volgens jullie het beste haar?

Lees precies wat de Curly Girl methode inhoudt en hoe ik begon

Kijk hier hoe mijn haar eruit zag en wat mijn routine was na een half jaar

Wat ik leerde van de Curly Girl methode was een manier om mijn krullen te stylen, om goede producten te gebruiken en ook dat kniptechnieken erg veel invloed hebben op je haar. Mijn korte haar heb ik door een niet krullenkapper laten knippen en ik merk nu het weer groeit dat het toch minder mooi zit. Krullenkappers zijn vaak een stukje duurder dan een “gewone” kapper en daardoor soms een behoorlijke investering. Als ik terugkijk naar hoe mijn haar voor 2020 zat en hoe het daarna zat ben ik wel blij dat ik me erin heb verdiept. Als alle zwangerschapshormonen helemaal uit mijn lijf zijn hoop ik weer een prachtige bos krullen te mogen dragen. Tot die tijd hebben we nu een kort pittig koppie en de foto’s van de goede oude tijd.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie