Warme pastasalade met pesto en cherrytomaatjes (vegan)

by Anouk

Dit recept is bijna te simpel om met jullie te delen… Toch doe ik het gewoon want het blijft lastig om lekkere recepten te bedenken die je ook makkelijk als lunch mee kan nemen naar je werk of naar school (of in mijn geval allebei). Oja, er zit nog een klein verhaal vast aan dit recept, mocht je alleen het recept willen lezen scroll dan even door. Dan mis je wel het verhaal van mijn Italiaanse buurman.

Kookles van een Italiaan

Een paar jaar geleden kwam er een Italiaanse man in mijn appartementencomplex wonen. Zijn kookplaat deed het niet en hij kookte tijdelijk in de gemeenschappelijke keuken van de studentenafdeling. Ondanks mijn eigen keuken, zat ik daar graag voor de gezelligheid. Hij at altijd laat dus dronk ik gezellig een wijntje terwijl hij avondeten maakte. Over het algemeen at hij vaak wel pasta, maar nooit uit een pakje of potje. Hij maakte een keer hele simpele pasta met maar 4 ingrediënten: penne, rucola, cherry tomaatjes en olijfolie. Dit roerde hij na het koken van de penne door elkaar en… buon appetito!

Vrijgevig als hij was, schepte hij mij ook een vol bord op. Nou had ik al gegeten en wilde ik beleefd (hoe dan?!) afslaan, maar na een eerste hap was ik al verkocht. Wat was dit lekker! Ik snapte er niets van, ik kon uren in de keuken staan sloven om wat fatsoenlijks op tafel te zetten en deze vent bakte het klaar om binnen een paar minuten iets wat minstens even lekker was te produceren. Hoe dan?

Er was maar 1 tip

“Find the best ingredients!”, zei hij. Met de beste kwaliteit producten maak je de lekkerste maaltijden. Dan heb je ook niet zoveel ingrediënten nodig want de basis maakt het al heel erg lekker! Dus bij dezen, geef ik jullie de tip die Giovanni mij gaf, koop verse producten van goede kwaliteit en eigenlijk kan je recept niet meer mislukken…

Warme pastasalade

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • volkoren penne
  • rucola (1/2 zak p.p)
  • cherrytomaatjes
  • pijnboompitten
  • olijfolie (extra vierge)
  • pesto

Bereiding

Pak een grote schaal of kom om de salade straks in te husselen.

Kook de penne al dente (beetgaar). Doe de cherrytomaatjes ongeveer een halve minuut voor je alles af gaat gieten in de pan. Zo worden de tomaatjes lekker warm/heet vanbinnen maar barst de buitenkant nog niet open.

Sprenkel na het afgieten een klein beetje olijfolie over de penne zodat de pasta zacht blijft.
Schep ongeveer twee eetlepels pesto door de penne heen.

Doe alle ingrediënten in de schaal of kom en roer goed door elkaar.

Extra

Dat was alles! Super simpel, dit kan zelfs een klein kind nog goed doen denk ik zo

Nou moet ik één kanttekening bij dit recept plaatsen. De pesto had ik niet zelf gemaakt. Dan zouden er uiteraard alweer meer ingrediënten in de salade zitten. Verder was deze salade super simpel, lekker en voedzaam. Handig voor als je een keer geen zin hebt om heel uitgebreid te koken, foodprep of als je haast hebt.

Misschien ook iets voor jou?

14 comments

Merel 6 oktober 2017 - 11:05

Echt Italiaans is inderdaad zoveel lekkerder. Ga dit recept opslaan en langs de betere zaken. Ik wil dit al zolang graag een keertje maken. En misschien maak ik de pesto dan wel zelf.

Reply
nicole orriens 6 oktober 2017 - 11:13

Je pasta ziet er heel lekker uit! Ik heb zin om een vork te pakken en hem op te eten.

Reply
Manon 6 oktober 2017 - 11:33

Ohh dit is zo lekker, mijn favoriete pasta gerecht ever. Ik maak het ook geregeld <3

Reply
Sanne 6 oktober 2017 - 11:41

MMM pesto en cherrytomaatjes alleen al die combinatie is geweldig. Ziet er zo lekker uit.

Reply
Jamey 6 oktober 2017 - 11:55

Wat lekker zeg! Ik hou hier ook echt wel van!

Reply
MC Kleuver 6 oktober 2017 - 13:55

Penne, lekker! Aan dit recept kan ik mijn eigen draai geven. Dat zou leuk zijn!

Reply
Lisa 6 oktober 2017 - 14:50

Dit ziet er heerlijk uit, ik heb ook van een Italiaan leren koken! Fantastisch

Reply
Lysanne 6 oktober 2017 - 16:05

Nomnomnom! Ziet er goed uit! Ik ga gelukkig vanavond ook pesto pasta eten, want ik krijg trek van jouw recept!

Reply
Josan 7 oktober 2017 - 08:29

Oooh dit ziet er lekker uit! Ik houd van pasta’s en salades. Samen is de ideale combinatie. Denk dat mijn kinderen het ook geweldig zouden vinden. Ga het dus ook zeker een keer maken. Wel zonder pijnboompitten.

Reply
Joandi Loes Tholen 7 oktober 2017 - 15:09

Hmm lekker! Ik hou echt van pasta. Ik denk soms wel eens dat ik in het verkeerde land geboren ben.

Reply
Mariëlle 7 oktober 2017 - 18:21

Toevallig was ik nog op zoek naar een lekelr recept om zo te maken en ik heb besloten dat deze het is geworden! Bedankt voor het delen.

Reply
Sarah Online 15 oktober 2017 - 19:02

Ziet er super lekker uit. En ik hou van pasta en salade!!!!!

Reply
Vera 6 februari 2019 - 10:19

Hoi! Ziet er heerlijk uit hoor. In de titel staat ‘vegan’, maar in pesto zit toch altijd parmezaanse kaas?

Reply
Anouk 22 februari 2019 - 12:53

Hoi Vera,

Niet in ALLE pesto zit parmezaanse kaas, dat verbaasde mij ook! Mijn broertje is vegan en wees me er een keer op. Wel goed opletten want soms verandert het ook weer. Bij de AH was een bepaalde pesto biologisch en na een aanpassing zat er ineens wel weer iets van kaas in. Maar ze bestaan dus wel, de rode pesto is trouwens vaker vegan dan de groene.

Groetjes Anouk

Reply

Geef een reactie