Voedingsdagboekje van een chaoot

by Anouk

Het leek me heel leuk om eens te delen wat ik nou allemaal op een dag heb gegeten. En natuurlijk erna te analyseren wat er goed en wat er minder goed was aan mijn keuzes van die dag. Zullen we beginnen?

Ontbijt

Oh nee! Ik had een bakje met rijstmelk (150 ml) klaargezet met een beetje kaneel en macapoeder om mee te nemen naar mijn werk. Daar aangekomen zie ik dat ik dat ben vergeten mee te nemen! Dom, dom, dom… Ik ben echt een chaoot, en de ochtend is niet mijn favoriete dagdeel. Gelukkig had ik wel een zakje havermout mee en een banaan. Toen kwam het volgende probleem, ik had geen bakje om mijn havermout in te doen. Het enige wat in de buurt kwam was een bord of een Bacardi glas ( ik werk in een slijterij). Oké, een Bacardiglas it is. Ook wel grappig voor de foto, vind je niet? Ik kookte wat water en mengde dat met mijn zakje havermout. Daarna sneed ik de banaan in plakjes en deed die mooi bovenin het glas. Heel mooi voor de foto, maar nadat de foto genomen was mengde ik alles door elkaar en leek het wel babyvoeding. Ik kreeg ook niet alles op, het was veel te machtig.
 photo 20140924_111928_zpsbo5vr1uz.jpg
Kcal 205

Lunch
Ik zat nog goed vol van de havermout maar als snel was het tijd voor lunch. Het was super rustig op mijn werk dus ik had even de tijd om bietjes in stukjes te snijden, samen met een halve rode ui. Wat fetakaas te verkruimelen, een eetlepel mayonaise erdoorheen en een klein blikje linzen en je hebt een top lunch.
Maar wat veel!!! Weer kreeg ik het niet op, maar weggooien vind ik zonde en uit den boze dus uiteindelijk heb ik het bord in de koelkast gezet en aan het einde van de dag alsnog leeggegeten.

 photo 20140924_140120_zpsk1xxc2np.jpg
Kcal 608

Ik dronk trouwens de hele dag water, koffie en thee. Deze fles was aan het einde van de middag al op.
 photo 20140924_152122_zpsnvu4wuwl.jpg
Kcal 0

Ik heb trouwens altijd een appel of iets dergelijks bij me voor als ik honger krijg.

Diner
Oeps, ik ging de calorieën pas na de tijd berekenen… Maargoed, ik had van mijn moeder snijbonen gekregen en daar had ik super veel zin in. Ik hou van snijbonen, heerlijk. Even koken en je hebt een lekker groen maaltje. Klein beetje mosterd erbij, Yumm! Maar dat alleen vond ik niet genoeg. Vaak eet ik er een stukje witvis bij, maar gisteren had ik zin in gehaktballen. Helemaal vergeten dat ik al kaas had gegeten die dag, haalde ik mozzarella. Samen met de andere helft van de rode ui (lunch) en stukjes augurk (zuur, zonder suiker) maakte ik van het gehakt heerlijke gehaktballen. Kleintjes dat wel. Van ongeveer 75 gram. Maar ik vind ze zo lekker, dat ik er meteen twee eet. De ballen bakte ik in een klein beetje roomboter dat ik nog had, en voegde op het eind een beetje water toe zodat ik heerlijke jus had. Ik had nog een heleboel tomaten dus daar maakte ik met de overgebleven mozzarella een salade van. Als dressing een klein beetje balsamico azijn.

wpid-20140924_201509
 photo 20140924_201537_zpsezi3ffwt.jpg

 photo 20140924_201517_zpsu6y5vzpy.jpg
Kcal 786! (Oeps… niet extreem veel maar wel veel…)
Uiteindelijk heeft iemand anders mijn tomatensalade nog opgegeten want dat paste echt niet meer

Tussendoor
Normaal gesproken heb ik altijd een appel bij me, of eet ik een handje nootjes. Maar onbewust ging ik gisteren experimenteren met grote maaltijden en weinig tussendoortjes. Dit ging best goed, soms heb ik echt hele dagen honger maar gisteren absoluut niet. Ik had zelfs teveel. Als ik een bakje bij me had gehad op mijn werk had ik de helft van de bietensalade denk ik bewaard tot de volgende dag. Dan had ik iets minder binnengekregen.

‘S avonds kwam er een vriendin langs en hebben we lekker wijntjes gedronken. Ik dronk er een stuk of drie. En dan merk je de volgende dag ineens dat het toch 375 kcal extra zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik tel normaal gesproken geen kcal, maar af en toe vind ik het wel handig als maatstaf en merk je toch hoeveel je binnenkrijgt.

Eindresultaat
 photo fatsecret_zpse604988d.jpg

Wat kan anders?
De grote maaltijden bevielen me eigenlijk heel goed. Ik had lekkere maaltijden en ik had helemaal geen honger gevoel terwijl ik dat wel snel heb. Wat anders kan? Kaas! Ik vind kaas heerlijk en eet het soms dagen niet en dan weer heel veel. Gisteren heb ik én feta én mozzarella gegeten. Dat was iets teveel van het goede.
De glazen rode wijn waren ook niet geweldig, maar aan de andere kant drink ik vaak niet en als er dan iemand op visite komt vind ik dat wel gezellig. Verder heb ik genoeg groenten gerbuikt in mijn lunch en avondeten. Iets wat ik heel belangrijk vind.

Benieuwd naar mijn voedingsboekje van de hele dag? Kijk dan hier online naar wat ik heb gegeten en hoeveel ik heb bewogen gisteren.

Volgen? Dat kan op deFacebookpagina.
of volg me op Twitter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

* indicates required

 

 

 

 

 

 

 


Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Kim - FoodStyle 25 september 2014 - 14:10

Die salade van ’s middags klinkt lekker!
Ik kan niet je volledige dagboek zien, moet ik daar inloggen. Maar wil je nog veel afvallen?

Reply

Geef een reactie