Voedingsdagboekje Sharetember week 3

by Anouk

Vorige week had ik het gevoel dat ik ALLES fout deed. Mijn buik deed al vanaf de speltcrackers pijn, ik kon geen broek meer aan omdat mijn buik opgezwollen en pijnlijk was (wel een leuk excuus om meer jurkjes aan te doen!) en ik voelde me niet lekker. Ik was ook nog eens ongesteld dus misschien had alles met elkaar te maken, aan het eind van de week kreeg ik ook nog lichte koorts en heb ik heel veel geslapen. Al met al geen geweldige week, al heb ik wel gewoon gezond gegeten met af en toe een uitspattinkje hier en daar. Misschien moet ik wel uit gaan zoeken waar die dikke pijnlijke buik vandaan komt. Volgens mij ben ik nergens allergisch voor, maar sinds mijn galblaasoperatie heb ik wel vaker gekke dingen met mijn buik. Nouja, dat was even een update over mijn week, nu mijn voedingsdagboekje. Graag hoor ik van jullie wat jullie hier nou van vinden, vinden jullie het leuk om te zien wat ik zoal eet?

Deze week ga ik niet per dag delen wat ik heb gegeten maar per dagdeel (ochtend, middag en avond)

Ontbijt

Ontbijt vind ik de meest lastige maaltijd van de dag. Ik wíl namelijk niet eten ’s ochtends als ik opsta. Het enige wat ik naar binnen krijg is koffie of thee maar daarna duurt het zeker een uur voordat ik écht wat kan eten. Natuurlijk kan ik mezelf ook dwingen om iets te eten, maar tegen mijn zin eten gaat behoorlijk tegen mijn principes in. Daarom eet ik altijd op mijn werk. Vaak neem ik yoghurt met noten en honing mee, of met rood (diepvries)fruit. Of een bakje havermout met lijnzaad, diepvriesfruit en/of noten. Dus wel een zeer stevige maaltijd, maar iets later.
Het is wel heel goed om te ontbijten om je stofwisseling op gang te krijgen, daarom eet ik soms als het lukt een paar lepels van mijn ontbijt voor ik op de fiets spring.

Ontbijten doe ik meestal op mijn werk. Als ik net wakker ben krijg ik echt niets naar binnen. Yoghurt met diepvriesfruit.

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

#breakfast #sharetember #oats #healthy

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Middag
De wortelpannenkoekjes die ik had gemaakt waren een groot succes. Deze heb ik twee keer gemaakt de avond voor ik moest werken.

Wortelpannenkoekje met hoemoes en komkommer #hummus #cucumber #carrot #pancakes #healthyfood

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op


Verder heb ik ook twee keer broodjes gehaald omdat ik niet altijd even goed kan plannen. Daarnaast heb ik ook nog mijn lekkere Ibiza salade meegenomen naar mijn werk.

Avondeten
Ik heb niet geweldig avondeten gehad de afgelopen week. Op donderdag is mijn schooldag en at ik een broodje. Ik at een keertje ovenfriet met mijn vader. Een keer twee speltcrackers waar ik super ziek van ben geworden (of misschien was ik al niet zo lekker)
Dus de enige mooie foto die ik heb gemaakt was van een Spinazie salade. Ik was vaak zo moe van mijn werk en voelde een griepje opkomen dat ik vaak meteen mijn bed in dook en als een blok in slaap viel.

Mmmm mijn favoriete salade. Spinazie/cherrytomaat/spekjes/geitenkaas/maïs en voegde deze keer frisse ui toe. Veeeel te warm om te koken

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Tussendoortjes? 

Mag ook af toe iets ongezonds. Een ijsje met een bolletje yoghurt en een bolletje mojito

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op


IJSJE!
En verder eet ik vrijwel nooit een tussendoortje. Af en toe een mandarijn of een appel. Meestal eet ik nog een restje havermout dat ik over heb van mijn ontbijt.
Ik zou misschien meer tussendoortjes moeten eten, maar als ik geen honger heb vind ik dat onzin. Hoe kijken jullie naar tussendoortjes?

 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Grady 19 september 2016 - 12:18

Ik heb n maagverkleining gehad , dus kan niet 3 maaltijden per dag eten, eigenlijk eet ik alleen maar tussendoortjes. Vaak gezond,; salade, fruit, yoghurtje, maar soms ook hele foute: ijs,kroket of koek.ik probeer wel altijd tarwe en aardappel producten te mijden.
Over je buik pijn,: vermijdt de spelt even,misschien is dat te heftig voor je darmen.

Reply

Geef een reactie