Voedingsdagboekje Sharetember week 2

by Anouk

De tweede week alweer van mijn Sharetember uitdaging. Mocht je het gemist hebben, de hele maand september deel ik al mijn hoofdmaaltijden op Instagram en blog ik een keer in de week hier wat ik zoal heb gegeten en hoe dat was bevallen. Daarnaast probeer ik uit te vogelen hoe gezond ik nou eigenlijk bezig ben, als het gaat om eten in ieder geval.

 photo PhotoGrid_1473623476071_zpsgyxmxsyn.jpg
Maandag
Ik ontbeet met appeltaart en maakte daarmee een aantal collega’s heel erg jaloers.
Als lunch at ik leftovers van de vorige dag.
Avondeten was een FODMAP-proof ovenschotel, het recept zet ik morgen online.
Extra: een paar witte wijntjes, omdat ik gezellig met een vriendinnetje was.

Late #lunch coleslaw, krieltjes, komkommer, tomaat. #leftovers lekker!

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Dinsdag Ik eet heel vaak kliekjes. Soms vries ik iets in maar omdat ik ’s middags vaak mijn avondeten van de dag ervoor omtover tot salade ben ik niet snel ergens echt klaar mee. Dus in de ochtend at ik weer appeltaart (wat een straf 😉 ) en ’s middags pimpte ik de ovenschotel van de dag ervoor met wat spinazie die ik over had gehouden. ’s Avonds had ik totaal geen zin om te koken en af te wassen dus heb ik vier soorten vis gehaald, zeewier en sla voor een gezonde lekkere salade.

Woensdag
’s Ochtends dronk ik een smoothie uit zo’n kant en klaar pakje (diepvries) van de Albert Heijn. Niet heel lekker helaas, met rode biet en annanas. Misschien was hij gewoon te dik, maar ik maak ze toch liever zelf en vers.
Als middageten had ik een salade met courgette en hoemoes, ook kant en klaar want ik was de vorige avond vergeten om inkopen te doen. Dat is wel een groot nadeel van bijna dagelijks boodschappen doen, maar ik heb gewoon niet veel plek in huis voor veel boodschappen.
’s Avonds at ik een broodje met avocado en zalm, en bakte ik twee hamburgers die ik op een bruin broodje deed met een avocado en tomaat.

Dinner! #avocado #creamcheese #salmon #food

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Donderdag
Donderdag is de dag dat ik naar de Hogeschool ga om colleges te volgen. Ik sliep uit, want mijn nieuwe baan en andere werk naast mijn stage, tja, dat is gewoon zwaar.
Ik lunchte met kliekjes.
Op school dronk ik liters koffie (en een paar cappuchino) en at ik tegen de avond een pakketje sushi. Ik kon niet meer wachten tot ik rond een uur of negen thuis zou zijn.

Op school moet je ook eten en ik was mijn avondeten vergeten helaas 🙁

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Vrijdag Volgens mij was dit de laatste dag appeltaart, ik heb niet élke keer een foto gemaakt. ’s middags was ik mijn portemonnee vergeten dus mocht ik op de pof van de kantinedames iets uitzoeken. Onze schoolkantine is een gezonde kantine met meeerdere goede opties, zoals bruin brood en halfvolle melk (is volgens het voedingscentrum gezond) Ik koos voor deze kleurrijke salade:

Zaterdag
Wat een super leuke dag was dit! Eerst ging ik naar de kapper, weer helemaal stralend naar buiten kunnen lopen.
Ik sprak met vriendinnen af die over heel Nederland verspreid wonen en ze kwamen naar Utrecht. Ik haalde een broodje avocado met Hoemoes (hummus?) wat echt super lekker was. We zaten uren te kletsen in een park.
Daarna gingen we naar de Stairway in Utrecht voor een drankje en een hapje. Ik was helemaal verliefd op de broodjes pulled pork!
14329953_10157337758210328_2739720824676535382_n
Soms wil ik wel eens iemand die zo naar mij kijkt, als ik naar dat broodje pulled pork. Haha! Die blik van mij!

Zondag
Oeps! Het was wel érg gezellig geworden de avond ervoor. De broodjes waren niet genoeg geweest en de cocktails iets te overvloedig (drie). Mijn zondag was dus vooral een beetje huishouden doen, wat voor school en veel in bed liggen balen.
Als lunch at ik een tonijnsalade, gewoon een blikje tonijn met een eetlepel yoghurt en een eetlepel mayonaise. Wat peper, zout, knoflookpoeder en tomaat en komkommer ter garnering.
Als avondeten at ik drie gebakken eieren.
Oja, en voldoende water. Misschien wel drie of vier liter.

Tonijnsalade als zondagse brunch #tunasalad #brunch #sunday #foodie

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Achter de schermen
Wat heb ik nou niet gefotografeerd? Ik heb denk ik wel drie avonden een wijntje gedronken, een keer een raket-ijsje gegeten en zaterdag dronk ik drie cocktails.
Dit wil ik wel melden want ik ben niet alléén maar gezond, af en toe mag ik van mezelf iets lekkers. Maar ik merk nu al wel dat het veel bewuster is dan voordat ik deze uitdaging begon.

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jonne Things you love to eat 12 september 2016 - 14:23

Wat lekker gezond allemaal! Leuk dagboek!

Reply
Anouk 15 september 2016 - 10:20

Dankjewel 😀

Reply

Geef een reactie