Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenLunchReceptenVegetarisch/Veganistisch

Vegetarische quiche fungi met havermoutbodem

written by Anouk 23 oktober 2017

Vandaag staan er maar liefst 2 recepten op Groentje Gezond! De quiche met cherrytomaatjes en kaas, én deze quiche met paprika en champignons. De basis is hetzelfde, toch zijn het twee verschillende recepten. Vandaar dat ik ze niet in één blog kon plaatsen.

Wil je liever de Italiaanse quiche bekijken? Klik dan hier.

Welke is jouw favoriet?

Mini quiche

Het recept hieronder is voor 1 persoon, daarvoor heb ik een kleine springvorm gebruikt van 10 cm. Volgens mij had ik de mijne van de Ikea of de Action, maar ze zijn ook via Bol.com te koop.

Weer die havermout

Zoals jullie misschien weten maak ik vaak recepten met havermout. Zo maakte ik een keer een heerlijke appeltaart, cheesecake en koekjes met havermout. Waarom? Omdat het makkelijk is! Even in de keukenmachine met een klein snufje zout, een beetje gesmolten boter en je hebt een lekkere bodem. Op een dag had ik super veel zin om wat recepten te maken die lekker waren, makkelijk én er (hopelijk) mooi uitzagen. Daarom besloot ik spontaan twee quiches te bakken. Iets wat ik eigenlijk nog nooit gedaan had, maar hoe moeilijk kan het zijn? Wat bleek? Het is super simpel! Ik moet wel even toegeven dat ik totaal niet naar andere recepten heb gekeken, dat ik niet weet of een quiche aan speciale voorwaarden moet voldoen, maar omdat in mijn hoofd een quiche bestaat uit een bodem, vulling van room en eieren, denk ik dat dit wel voldoet. En anders denk gerust: hartige taart. Zo had ik hem ook kunnen noemen.

Fungi

Fungi is een andere naam voor paddenstoelen, waaronder dus champignons. Je kan ook andere soorten paddenstoelen gebruiken maar ik gebruikte voor deze quiche een paar kastanje champignons, die vind ik altijd goed bij de herfst passen.

Vegetarische quiche fungi paprika met havermoutbodem

Print dit recept
Porties: 1 persoon Voorbereiding: 10 minuten Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 3 eieren
  • scheutje kookroom
  • 10 gram boter
  • een kwart paprika
  • 4 (kastanje)champignons
  • peper/zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Zorg dat je ovenschaal is ingevet met een beetje boter of olie.

Laat een halve eetlepel boter smelten en meng deze door 50 gram havermout samen met 1 ei. Voeg ook een snufje zout toe. Als je van een grove structuur houdt kun je hem zó in de vorm doen en aandrukken met vingers of een lepel tot je een soort bakje hebt. Als je van een fijnere structuur houdt kun je de havermout ook eerst wat fijner malen in een keukenmachine. (zelf heb ik gewoon fijne havermout gebruikt en geen gebruik gemaakt van de keukenmachine, maar het kan wel)

Zet de taartbodem vijf minuutjes in de hete oven.

Ondertussen klop je twee eieren met een scheutje room.

Bak in een beetje olie een paar gesneden champignons. (zelf had ik gewoon een heel bakje gesneden champignons voor mijn avondeten gebruikt de avond erna, dus deze gebakken en al in een bakje bewaard, zo verspil je niet zoveel) Roer de gebakken champignons en gesneden paprika (had ik in blokjes gesneden) door het mengsel met eieren en room. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en plaats de hartige taart/quiche in de oven.

Haal de taartbodem uit de oven en giet het mengsel in het bakje. Bij mij paste het precies maar misschien moet je nog iets room toevoegen.

Zet de hartige taart nog ongeveer 15 minuten in de oven en klaar is je quiche!

Vegetarische quiche fungi met havermoutbodem was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk

Extra

Let op! Dit is een recept voor één persoon. Wil je een grote quiche maken in een springvorm van 25 cm? Doe dan dit recept x 3 dan heb je zeker genoeg voor een hele quiche.

Nog vele andere varianten

Natuurlijk kan je de basis van deze quiche maken en er alles doorheen doen wat je zelf wil. Voor carnivoren is dat misschien wel vlees zoals ham of spek, misschien willen anderen juist een heuse groentequiche op tafel zetten met bijvoorbeeld broccoli of spinazie. Ook kun je met kinderen leuk producten op tafel zetten om, als de bodem klaar is, zelf je quiche te maken. Mijn fungi en Italiaanse quiches zijn vooral voorbeelden maar laat gerust in de comments weten welke je het lekkerst lijkt óf wat jouw ideale quiche zou zijn.

In dit artikel staat een verwijzing naar Bol.com waar ik meedoe aan het partnerprogramma. Op kleine en grote aankopen krijg ik commissie die ik gebruik om Groentje Gezond nog beter te maken. Meer weten? Lees dan mijn disclaimer.

Vegetarische quiche fungi met havermoutbodem was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk
champignonsdinerGezondhartige taarthavermoutkleinkleine springvormkruidenlunchmakkelijkquiche
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Vegan vrijdag: Tourend door de VS nam ik afscheid van vlees (Landa)
next post
Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem

Misschien ook iets voor jou?

Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge...

2 april 2015

Vegan Sloppy Joe

5 juli 2020

Thuis trainen met Fitsolute

25 mei 2017

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola...

13 februari 2020

Hulpmiddelen voor minder social media

13 juni 2017

9 x voeding bij een burn-out

29 januari 2018

Vegan vrijdag: het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal...

10 november 2017

De leukste reacties op Viva Las Vega’s,...

4 oktober 2017

Vegan vrijdag: Tourend door de VS nam...

20 oktober 2017

Zwanger!

27 juni 2022

4 comments

Madelon 25 oktober 2017 at 23:50

Ziet er erg lekker uit zeg!

Reply
Kim 26 oktober 2017 at 20:30

Een havermoutbodem vind ik een goed idee, dat moet ik eens testen. Ben benieuwd hoe mijn vriend en kind er op zouden reageren.

Reply
Jenn 31 oktober 2017 at 15:30

Heerlijk, ik ben gek op quiche, en op champignons 🙂

Reply
Anouk 31 oktober 2017 at 18:39

Win-win zo te horen! 😉

Reply

Geef een reactie Reactie annuleren

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🍏Blogger sinds 2014
👶Mama van H. (2022)
👩‍🏫 Juf op het mbo
💕 Schrijft over geluk, gezin, gevoel. Persoonlijk maar ook lekkere recepten.
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Sorry maar dit is toch te schattig? 💛 Luier ge Sorry maar dit is toch te schattig? 💛

Luier gekregen van @babybum.nl_wasbare_luiers

#baby #clothnappies #wasbareluiers #washablenappies #duurzaam #sustainability #sustainable #blogger #mom #babymom
Onze dochter vind de luiers ook helemaal prachtig. Onze dochter vind de luiers ook helemaal prachtig. De binnenluier is "gewoon" wit maar de kleurrijke overbroekjes zijn zo gepakt. Ook tijdens het maken van de foto's belandde het broekje van Bambinex in haar handen. Op de blog vertel ik meer over deze luiers, ook waarom ik zweer bij luiers met dubbele lekgootjes. Link in bio 💛

Gekregen van @babybum.nl_wasbare_luiers

#washablenappies #wasbareluiers #duurzaam #duurzaamheid #milieu #bambinex
Wasbare luiers zijn verslavend. Er zijn zo veel le Wasbare luiers zijn verslavend. Er zijn zo veel leuke printjes verkrijgbaar. Bijvoorbeeld deze overbroekjes! Van @babybum.nl_wasbare_luiers mocht ik het merk Bambinex uitproberen. Op de blog staat een volledige review (link in bio) maar ik wilde jullie de foto's niet onthouden. Klinkt het gek als ik zeg dat ik van wasbare babykontjes hou? 😅

#clothnappies #wasbareluiers #duurzaam #luiers #mom #mum  #blogger #dutchblogger
Lekker spelen samen 😍 Wat ben ik toch elke dag Lekker spelen samen 😍 Wat ben ik toch elke dag verliefd op jullie!

P.S dit waren wel een beetje de vakantie foto's. Binnenkort weer Groentje Gezond gerelateerde dingen 🍎
Ugh, ik weet dat ik geen mommy blogger ben maar ik Ugh, ik weet dat ik geen mommy blogger ben maar ik ben wel een trotse moeder! Ze zit gewoon alweer een tijdje zonder moeite rechtop. Wellicht dat het vele zitten in te kinderstoel daar wat mee te maken had 😁 Ik dacht dat ik mijn meisje af wilde schermen en wellicht doe ik dat in de toekomst wel. Ik ben hele kritisch wat ik wel en niet deel (eerste foto's op het potje zijn ook al een feit maar dat is echt privé). Tot nu toe deel ik trots ons lieve kindje tot zij, ik of mijn man daar anders over denken. Delen jullie je kinderen op social media?
Meestal maakt manlief niet de mooiste foto's van m Meestal maakt manlief niet de mooiste foto's van mij en de baby. Maar op vakantie maakte hij toch deze mooie kiekjes 😍

Boekjes lezen is toch wel een favoriete bezigheid 💛
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top