Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenRecepten

Vegetarische lasagne met lekker veel groenten

written by Anouk 4 september 2017

Zelf lasagne maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Als kind was ik gek op lasagnette van Honig, uit een pakje, maar sinds ik zelf lasagne maak zoals ik dat lekker vind heb ik geen pakjes meer nodig. Deze lasagne is helemaal vegetarisch, maar ik gebruik wel zuivel dus hij is niet vegan. Wel zou je de crème fraîche en kaas kunnen vervangen door veganistische varianten. Er bestaat namelijk veganistische kaas en ook zou je bijvoorbeeld plantaardige room kunnen toevoegen aan de saus.

Zoals veel van mijn recepten heb ik deze laten proeven aan visite, die overigens niet zo vaak zo veel groenten en al helemaal niet vegetarisch eet, en hij miste het vlees helemaal niet. Daarom een lekker alternatief geschikt voor het hele gezin.

Vegetarische lasagne

Print dit recept
Porties: 3-4 personen Voorbereiding: 20 minuten Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 grote puntpaprika
  • 100 gram bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • Lasagnebladen
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Eventueel strooikaas en/of mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

De vulling
Snipper een ui en doe deze met kleingesneden stukjes knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie. Bak tot de ui glazig wordt.
Voeg de champignons, de puntpaprika en de bleekselderij toe. Zelf sneed ik deze in reepjes.
Snij de aubergine en courgette in blokjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie gaar. (Ik gebruikte een aparte pan maar je kunt het ook bij de rest voegen). Zorg dat alles gaar is en zet even apart

De saus
Doe de gepelde tomaten in een mengkom of schaal samen met de crème fraîche, meng dit met een staafmixer tot een glad papje. Je kunt dit mengsel eventueel even laten koken zodat het zuur er een beetje vanaf gaat. Voeg daarna de Italiaanse kruiden, peper en zout toe.

De opbouw
Vet een ovenschaal in door eerst wat saus over de bodem te leggen, daarna wat groentevulling en daarna de lasagnebladeren. Herhaal dit tot de de ovenschaal vol is. Strooi aan het einde eventueel de kaas over de lasagneschotel.

Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Prik na die 30 minuten in de schaal met een vork om te kijken of de bladeren helemaal gaar zijn.

Vegetarische lasagne met lekker veel groenten was last modified: september 2nd, 2017 by Anouk

Extra

Voor deze schotel gebruikte ik groene lasagnebladeren van Honig met toegevoegde spinazie. Dit vonden wij erg lekker. Maar je kan ook gewone lasagnebladeren gebruiken.

Zo ziet de lasagne eruit op je bord. Het valt altijd een beetje uit elkaar maar het was mijn visite en mij in ieder geval goed bevallen. Meestal serveer ik mijn warme ovenschotels met een frisse komkommersalade.

Vegetarische lasagne met lekker veel groenten was last modified: september 2nd, 2017 by Anouk
Gezondgroentenlasagnereceptvegetarisch
13 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Lastige klus met Photobucket
next post
Sudocrem voor een onzuivere huid

Misschien ook iets voor jou?

30 dagen self love challenge (dag 21...

21 april 2019

Deze hartige groententaart lijkt op een bloem...

2 juli 2018

Havermout pepernoten

6 oktober 2016

Gezonde Mexicaanse burrito (vega)

16 mei 2014

Review: wasbare wattenschijfjes van Beloved Fairy

6 april 2020

Salade met aardbei, spinazie en geitenkaas

11 mei 2018

Tomatensoep met rundvlees en veel groenten

3 januari 2015

Boerenkoolsmoothie #2

27 februari 2014

Hoe overleef je een gebroken hart?

13 april 2015

Tonijnsalade en tonijn deluxe

7 januari 2015

13 comments

Merel 4 september 2017 at 09:26

Op de bleekselderij na is dit precies hoe ik hem ook maak 🙂 Vind de aubergine echt een heerlijke toevoeging op lasagne.

Reply
Chantal 4 september 2017 at 10:06

Wat een heerlijk recept! Ik ben dol op veel groente en lasagne, deze ga ik zeker een keertje maken.

Reply
Anouk 4 september 2017 at 11:51

Dankjewel! Ben benieuwd wat je er van vindt, als het geslaagd is deel je dan een foto? Vind ik leuk als mensen dat met me delen.

Reply
Bianca 4 september 2017 at 11:03

Oehh dat ziet er lekker uit! Dit ga ik zeker een proberen te maken (hopelijk is het dan net zo lekker en goed gelukt haha) x

Reply
Anouk 4 september 2017 at 11:51

Als hij er net zo lekker uit ziet (of lekkerder) deel je dan je foto? Vind ik leuk als mensen een recept van me proberen en dat met me delen.

Reply
Mariëlle | Me-licious 4 september 2017 at 11:42

Deze zou ik best eens op dinsdag kunnen proberen, want dan zijn wij altijd vegetarisch! Hij ziet er heerlijk uit!

Reply
priscilla 4 september 2017 at 11:53

Och hou op met me. Dit ziet er zo lekker uit!! Ik ga dit recept onthouden 🙂

Reply
Tania 4 september 2017 at 12:26

Ben heel benieuwd eigenlijk ondanks dat ik niet gek ben op courgette en aubergine. Het ziet er alvast lekker uit

Reply
nicole orriens 4 september 2017 at 13:40

Hmm, dit lijkt me een heerlijk gerecht. En wat minder vlees eten is altijd goed, dus deze gaat op mijn lijstje.

Reply
Fleur 4 september 2017 at 13:40

Heerlijk. Op dinsdag eet er altijd een vriendinnetje van mijn oudste dochter mee en dan is lasagne het lievelingsgerecht van beide meiden. En met een extra eter aan tafel gaat hij dan ook meestal helemaal op

Reply
Sandra 5 september 2017 at 00:10

Je moet de lasagne nadat hij uit de oven komt 10 tot 15 minuten buiten de oven laten staan. Dan stort hij, tenzij je teveel saus hebt gebruikt, niet uit elkaar. En als hij net uit de oven komt, is hij tich te heet om te eten. Zeker omdat de groentes die veel vocht bevatten superheet worden. 😉

Reply
Anouk 6 september 2017 at 10:08

Wat een goede tip! Dankjewel daar had ik nog nooit aan gedacht.

Reply
mieke | mieksmind 5 september 2017 at 09:31

omg give it to me ik ben dol op lasagne. alleen niet zo gezond haha oeps. houd ook van lekker veel groenten

Reply

Geef een reactie Reactie annuleren

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🍏Blogger sinds 2014
👶Mama van H. (2022)
👩‍🏫 Juf op het mbo
💕 Schrijft over geluk, gezin, gevoel. Persoonlijk maar ook lekkere recepten.
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Crunchy Granola Weer een lekker recept uit get ar Crunchy Granola

Weer een lekker recept uit get archief. Wat deed ik graag mee aan de #swiepswoepswap van @mandyandmore 💛 Instagrammers en bloggers maakten een recept van elkaar (vaak met een twist). Dit recept was geïnspireerd door @crunchygranolanl.

Wat eet jij meestal als ontbijt?

#granola #breakfast #healthy #healthyfood #foodphotography #foodporn #nomnom
Making the 🍼 Ben jij een werkende moeder die Making the 🍼 

Ben jij een werkende moeder die borstvoeding geeft? 🤱 Dan is kolven op het werk vast geen onbekend terrein voor jou. Vandaag op groentjegezond.nl: Wat zijn je rechten, praktische tips en hoe je een stressvrije kolfsessie kunt hebben! 💪👶 Link staat in mijn bio! 💙💼 #KolvenOpHetWerk #WerkendeMoeder #Borstvoeding #Rechten #PraktischeTips #Blogpost #linkinbio
Deze dadelbonbons bewaar je in de koelkast dus zij Deze dadelbonbons bewaar je in de koelkast dus zijn ook met warm weer super lekker! Wel snel opeten want: smeltgevaar.
Je kan ze ook op een stokje maken zodat je geen choco vingers krijgt. 
Zonder toegevoegde suikers, dadels zijn al zoet genoeg dus guilt free 💛

#vegan #dates #snack #healthy #yumm #nomnom #foodporn #foodphotography

Uit het archief, link in bio en in de highlights
𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕖𝕟 Makk 𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕖𝕟

Makkelijk te eten aan de schil vanaf zes maanden. Of hapklare stukjes vanaf 9 maanden als ze zelf de stukjes goed kunnen pakken. Lekker koel in de zomer en naast veel vitamine bestaat een watermeloen voor 96% uit water. Vooral als je baby tandjes krijgt ga je me bedanken 😜 Het kauwen op de koude schil helpt met het leren kauwen en ook bij tandjespijn. En vergeet zelf ook niet gezellig mee te eten 💛

#babyledweaning #blw #watermelon #watermeloen #baby #zomer
ℤ𝕠𝕞𝕖𝕣𝕤𝕖 𝕥𝕣𝕒𝕜𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖

Deze bakjes en het meloenmandje had ik jaren geleden eens gemaakt en ik vond deze foto terug. Nooit met jullie gedeeld dus het was tijd haha! Zomerse inspiratie 💛 Sinds kort ben ik helemaal gek op watermeloen. Het is ontzettend dorstlessend en gezond 😍
Wat is jouw favoriete zomerfruit?

#summer #fruit #fruitbasket #fruitmand #zomer #foodinspo #healthy
𝕂𝕚𝕨𝕚 Vanaf 6 maanden kan je kleintje 𝕂𝕚𝕨𝕚

Vanaf 6 maanden kan je kleintje al kiwi eten. Je kan een stuk schil eraf halen zodat de kiwi makkelijk te eten is. Zodra ze de pincetgreep goed onder de knie hebben kun je kiwi ook in stukjes aanbieden. Ik vind met schil wel handig want dat scheelt vieze handjes 🙈 Overigens doe ik dit ook bij banaan. Een stuk schil eraf en dan aanbieden. Als dat stuk op is kan je een volgend stuk schil eraf halen. Rapley is top maar ook soms een rommeltje 😅 Dus waar het iets schoner kan blijven heb ik dat graag.

#rapley #babyledweaning #blw #solidstarts #kiwi #baby #babyfood #10months
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top