Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenRecepten

Vegetarische lasagne met lekker veel groenten

written by Anouk 4 september 2017

Zelf lasagne maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Als kind was ik gek op lasagnette van Honig, uit een pakje, maar sinds ik zelf lasagne maak zoals ik dat lekker vind heb ik geen pakjes meer nodig. Deze lasagne is helemaal vegetarisch, maar ik gebruik wel zuivel dus hij is niet vegan. Wel zou je de crème fraîche en kaas kunnen vervangen door veganistische varianten. Er bestaat namelijk veganistische kaas en ook zou je bijvoorbeeld plantaardige room kunnen toevoegen aan de saus.

Zoals veel van mijn recepten heb ik deze laten proeven aan visite, die overigens niet zo vaak zo veel groenten en al helemaal niet vegetarisch eet, en hij miste het vlees helemaal niet. Daarom een lekker alternatief geschikt voor het hele gezin.

Vegetarische lasagne

Print dit recept
Porties: 3-4 personen Voorbereiding: 20 minuten Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 grote puntpaprika
  • 100 gram bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • Lasagnebladen
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Eventueel strooikaas en/of mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

De vulling
Snipper een ui en doe deze met kleingesneden stukjes knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie. Bak tot de ui glazig wordt.
Voeg de champignons, de puntpaprika en de bleekselderij toe. Zelf sneed ik deze in reepjes.
Snij de aubergine en courgette in blokjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie gaar. (Ik gebruikte een aparte pan maar je kunt het ook bij de rest voegen). Zorg dat alles gaar is en zet even apart

De saus
Doe de gepelde tomaten in een mengkom of schaal samen met de crème fraîche, meng dit met een staafmixer tot een glad papje. Je kunt dit mengsel eventueel even laten koken zodat het zuur er een beetje vanaf gaat. Voeg daarna de Italiaanse kruiden, peper en zout toe.

De opbouw
Vet een ovenschaal in door eerst wat saus over de bodem te leggen, daarna wat groentevulling en daarna de lasagnebladeren. Herhaal dit tot de de ovenschaal vol is. Strooi aan het einde eventueel de kaas over de lasagneschotel.

Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Prik na die 30 minuten in de schaal met een vork om te kijken of de bladeren helemaal gaar zijn.

Vegetarische lasagne met lekker veel groenten was last modified: september 2nd, 2017 by Anouk

Extra

Voor deze schotel gebruikte ik groene lasagnebladeren van Honig met toegevoegde spinazie. Dit vonden wij erg lekker. Maar je kan ook gewone lasagnebladeren gebruiken.

Zo ziet de lasagne eruit op je bord. Het valt altijd een beetje uit elkaar maar het was mijn visite en mij in ieder geval goed bevallen. Meestal serveer ik mijn warme ovenschotels met een frisse komkommersalade.

Vegetarische lasagne met lekker veel groenten was last modified: september 2nd, 2017 by Anouk
Gezondgroentenlasagnereceptvegetarisch
13 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Lastige klus met Photobucket
next post
Sudocrem voor een onzuivere huid

Misschien ook iets voor jou?

Kruidige eierkoeken

22 mei 2017

Review: wasbare wattenschijfjes van Beloved Fairy

6 april 2020

Spinazie met runderreepjes en tomaat

12 mei 2014

Bananenpannenkoekjes

15 februari 2014

Dag 1: € 4,69

2 april 2014

9 producten die volgens jullie helpen tegen...

10 mei 2018

Kleine appeltaartjes als ontbijt

7 november 2020

Thuis trainen met Fitsolute

25 mei 2017

Pastasalade met lekker veel groenten

5 mei 2018

6 producten die gezond lijken maar dat...

23 juni 2014

13 comments

Avatar
Merel 4 september 2017 at 09:26

Op de bleekselderij na is dit precies hoe ik hem ook maak 🙂 Vind de aubergine echt een heerlijke toevoeging op lasagne.

Reply
Avatar
Chantal 4 september 2017 at 10:06

Wat een heerlijk recept! Ik ben dol op veel groente en lasagne, deze ga ik zeker een keertje maken.

Reply
Anouk
Anouk 4 september 2017 at 11:51

Dankjewel! Ben benieuwd wat je er van vindt, als het geslaagd is deel je dan een foto? Vind ik leuk als mensen dat met me delen.

Reply
Avatar
Bianca 4 september 2017 at 11:03

Oehh dat ziet er lekker uit! Dit ga ik zeker een proberen te maken (hopelijk is het dan net zo lekker en goed gelukt haha) x

Reply
Anouk
Anouk 4 september 2017 at 11:51

Als hij er net zo lekker uit ziet (of lekkerder) deel je dan je foto? Vind ik leuk als mensen een recept van me proberen en dat met me delen.

Reply
Avatar
Mariëlle | Me-licious 4 september 2017 at 11:42

Deze zou ik best eens op dinsdag kunnen proberen, want dan zijn wij altijd vegetarisch! Hij ziet er heerlijk uit!

Reply
Avatar
priscilla 4 september 2017 at 11:53

Och hou op met me. Dit ziet er zo lekker uit!! Ik ga dit recept onthouden 🙂

Reply
Avatar
Tania 4 september 2017 at 12:26

Ben heel benieuwd eigenlijk ondanks dat ik niet gek ben op courgette en aubergine. Het ziet er alvast lekker uit

Reply
Avatar
nicole orriens 4 september 2017 at 13:40

Hmm, dit lijkt me een heerlijk gerecht. En wat minder vlees eten is altijd goed, dus deze gaat op mijn lijstje.

Reply
Avatar
Fleur 4 september 2017 at 13:40

Heerlijk. Op dinsdag eet er altijd een vriendinnetje van mijn oudste dochter mee en dan is lasagne het lievelingsgerecht van beide meiden. En met een extra eter aan tafel gaat hij dan ook meestal helemaal op

Reply
Avatar
Sandra 5 september 2017 at 00:10

Je moet de lasagne nadat hij uit de oven komt 10 tot 15 minuten buiten de oven laten staan. Dan stort hij, tenzij je teveel saus hebt gebruikt, niet uit elkaar. En als hij net uit de oven komt, is hij tich te heet om te eten. Zeker omdat de groentes die veel vocht bevatten superheet worden. 😉

Reply
Anouk
Anouk 6 september 2017 at 10:08

Wat een goede tip! Dankjewel daar had ik nog nooit aan gedacht.

Reply
Avatar
mieke | mieksmind 5 september 2017 at 09:31

omg give it to me ik ben dol op lasagne. alleen niet zo gezond haha oeps. houd ook van lekker veel groenten

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Volgen op Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top