Vegetarische lasagne met lekker veel groenten

by Anouk

Zelf lasagne maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Als kind was ik gek op lasagnette van Honig, uit een pakje, maar sinds ik zelf lasagne maak zoals ik dat lekker vind heb ik geen pakjes meer nodig. Deze lasagne is helemaal vegetarisch, maar ik gebruik wel zuivel dus hij is niet vegan. Wel zou je de crème fraîche en kaas kunnen vervangen door veganistische varianten. Er bestaat namelijk veganistische kaas en ook zou je bijvoorbeeld plantaardige room kunnen toevoegen aan de saus.

Zoals veel van mijn recepten heb ik deze laten proeven aan visite, die overigens niet zo vaak zo veel groenten en al helemaal niet vegetarisch eet, en hij miste het vlees helemaal niet. Daarom een lekker alternatief geschikt voor het hele gezin.

Vegetarische lasagne

Print dit recept
Porties: 3-4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 grote puntpaprika
  • 100 gram bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • Lasagnebladen
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Eventueel strooikaas en/of mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

De vulling
Snipper een ui en doe deze met kleingesneden stukjes knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie. Bak tot de ui glazig wordt.
Voeg de champignons, de puntpaprika en de bleekselderij toe. Zelf sneed ik deze in reepjes.
Snij de aubergine en courgette in blokjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie gaar. (Ik gebruikte een aparte pan maar je kunt het ook bij de rest voegen). Zorg dat alles gaar is en zet even apart

De saus
Doe de gepelde tomaten in een mengkom of schaal samen met de crème fraîche, meng dit met een staafmixer tot een glad papje. Je kunt dit mengsel eventueel even laten koken zodat het zuur er een beetje vanaf gaat. Voeg daarna de Italiaanse kruiden, peper en zout toe.

De opbouw
Vet een ovenschaal in door eerst wat saus over de bodem te leggen, daarna wat groentevulling en daarna de lasagnebladeren. Herhaal dit tot de de ovenschaal vol is. Strooi aan het einde eventueel de kaas over de lasagneschotel.

Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Prik na die 30 minuten in de schaal met een vork om te kijken of de bladeren helemaal gaar zijn.

Extra

Voor deze schotel gebruikte ik groene lasagnebladeren van Honig met toegevoegde spinazie. Dit vonden wij erg lekker. Maar je kan ook gewone lasagnebladeren gebruiken.

Zo ziet de lasagne eruit op je bord. Het valt altijd een beetje uit elkaar maar het was mijn visite en mij in ieder geval goed bevallen. Meestal serveer ik mijn warme ovenschotels met een frisse komkommersalade.

Misschien ook iets voor jou?

13 comments

Merel 4 september 2017 - 09:26

Op de bleekselderij na is dit precies hoe ik hem ook maak 🙂 Vind de aubergine echt een heerlijke toevoeging op lasagne.

Reply
Chantal 4 september 2017 - 10:06

Wat een heerlijk recept! Ik ben dol op veel groente en lasagne, deze ga ik zeker een keertje maken.

Reply
Anouk 4 september 2017 - 11:51

Dankjewel! Ben benieuwd wat je er van vindt, als het geslaagd is deel je dan een foto? Vind ik leuk als mensen dat met me delen.

Reply
Bianca 4 september 2017 - 11:03

Oehh dat ziet er lekker uit! Dit ga ik zeker een proberen te maken (hopelijk is het dan net zo lekker en goed gelukt haha) x

Reply
Anouk 4 september 2017 - 11:51

Als hij er net zo lekker uit ziet (of lekkerder) deel je dan je foto? Vind ik leuk als mensen een recept van me proberen en dat met me delen.

Reply
Mariëlle | Me-licious 4 september 2017 - 11:42

Deze zou ik best eens op dinsdag kunnen proberen, want dan zijn wij altijd vegetarisch! Hij ziet er heerlijk uit!

Reply
priscilla 4 september 2017 - 11:53

Och hou op met me. Dit ziet er zo lekker uit!! Ik ga dit recept onthouden 🙂

Reply
Tania 4 september 2017 - 12:26

Ben heel benieuwd eigenlijk ondanks dat ik niet gek ben op courgette en aubergine. Het ziet er alvast lekker uit

Reply
nicole orriens 4 september 2017 - 13:40

Hmm, dit lijkt me een heerlijk gerecht. En wat minder vlees eten is altijd goed, dus deze gaat op mijn lijstje.

Reply
Fleur 4 september 2017 - 13:40

Heerlijk. Op dinsdag eet er altijd een vriendinnetje van mijn oudste dochter mee en dan is lasagne het lievelingsgerecht van beide meiden. En met een extra eter aan tafel gaat hij dan ook meestal helemaal op

Reply
Sandra 5 september 2017 - 00:10

Je moet de lasagne nadat hij uit de oven komt 10 tot 15 minuten buiten de oven laten staan. Dan stort hij, tenzij je teveel saus hebt gebruikt, niet uit elkaar. En als hij net uit de oven komt, is hij tich te heet om te eten. Zeker omdat de groentes die veel vocht bevatten superheet worden. 😉

Reply
Anouk 6 september 2017 - 10:08

Wat een goede tip! Dankjewel daar had ik nog nooit aan gedacht.

Reply
mieke | mieksmind 5 september 2017 - 09:31

omg give it to me ik ben dol op lasagne. alleen niet zo gezond haha oeps. houd ook van lekker veel groenten

Reply

Geef een reactie