Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij: wie is Groentje Gezond?
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenLunchVegetarisch/Veganistisch

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem

written by Anouk 23 oktober 2017

Vandaag zijn er maar liefst 2 recepten op Groentje Gezond te vinden. Deze quiche met cherrytomaatjes en kaas, én een quiche met paprika en champignons. De basis is hetzelfde, toch zijn het twee verschillende recepten. Vandaar dat ik ze niet in één blog kon plaatsen.

Wil je liever het recept met de champignons en paprika bekijken? Klik dan hier. 

Welke is jouw favoriet?

Mini quiche

Het recept hieronder is voor 1 persoon, daarvoor heb ik een kleine springvorm gebruikt van 10 cm. Volgens mij had ik de mijne van de Ikea of de Action, maar ze zijn ook via Bol.com te koop.

Weer die havermout

Zoals jullie misschien weten maak ik vaak recepten met havermout. Zo maakte ik een keer een heerlijke appeltaart, cheesecake en koekjes met havermout. Waarom? Omdat het makkelijk is! Even in de keukenmachine met een klein snufje zout, een beetje gesmolten boter en je hebt een lekkere bodem. Op een dag had ik super veel zin om wat recepten te maken die lekker waren, makkelijk én er (hopelijk) mooi uitzagen. Daarom besloot ik spontaan twee quiches te bakken. Iets wat ik eigenlijk nog nooit gedaan had, maar hoe moeilijk kan het zijn? Wat bleek? Het is super simpel! Ik moet wel even toegeven dat ik totaal niet naar andere recepten heb gekeken, dat ik niet weet of een quiche aan speciale voorwaarden moet voldoen, maar omdat in mijn hoofd een quiche bestaat uit een bodem, vulling van room en eieren, denk ik dat dit wel voldoet. En anders denk gerust: hartige taart. Zo had ik hem ook kunnen noemen.

Italiaans

Deze quiche is de vega Italiaanse. Hiervoor heb ik Italiaanse kruiden gebruikt uit een potje, want die staat altijd in mijn keukenkastje. Nóg lekkerder is om verse basillicum en oregano te gebruiken. Dat zal ik een volgende keer in ieder geval doen.

Italiaanse quiche

Print dit recept
Porties: 1 persoon Voorbereiding: 10 minuten Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 3 eieren
  • scheutje kookroom
  • 10 gram boter
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper/zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Zorg dat je ovenschaal is ingevet met een beetje boter of olie.

Laat een halve eetlepel boter smelten en meng deze door 50 gram havermout samen met 1 ei. Voeg ook een snufje zout toe. Als je van een grove structuur houdt kun je hem zó in de vorm doen en aandrukken met vingers of een lepel tot je een soort bakje hebt. Als je van een fijnere structuur houdt kun je de havermout ook eerst wat fijner malen in een keukenmachine. (zelf heb ik gewoon fijne havermout gebruikt en geen gebruik gemaakt van de keukenmachine, maar het kan wel)

Zet de taartbodem vijf minuutjes in de hete oven.

Ondertussen klop je twee eieren met een scheutje room. Voeg hierbij de gedroogde Italiaanse kruiden (of verse kruiden) een snufje peper en zout en klop alles goed door elkaar. Voeg als laatste partjes cherrytomaat toe en roer deze samen met een eetlepel geraspte kaas (optioneel) door elkaar.

Haal de taartbodem uit de oven en giet het mengsel in het bakje. Bij mij paste het precies maar misschien moet je nog iets room toevoegen.

Zet de hartige taart nog ongeveer 15 minuten in de oven en klaar is je quiche!

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk

Extra

Let op! Dit is een recept voor één persoon. Wil je een grote quiche maken in een springvorm van 25 cm? Doe dan dit recept x 3 dan heb je zeker genoeg voor een hele quiche.

Nog vele andere varianten

Natuurlijk kan je de basis van deze quiche maken en er alles doorheen doen wat je zelf wil. Voor carnivoren is dat misschien wel vlees zoals ham of spek, misschien willen anderen juist een heuse groentequiche op tafel zetten met bijvoorbeeld broccoli of spinazie. Ook kun je met kinderen leuk producten op tafel zetten om, als de bodem klaar is, zelf je quiche te maken. Mijn fungi en Italiaanse quiches zijn vooral voorbeelden maar laat gerust in de comments weten welke je het lekkerst lijkt óf wat jouw ideale quiche zou zijn.

In dit artikel staat een verwijzing naar Bol.com waar ik meedoe aan het partnerprogramma. Op kleine en grote aankopen krijg ik commissie die ik gebruik om Groentje Gezond nog beter te maken. Meer weten? Lees dan mijn disclaimer.

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk
dinerGezondhartige taarthavermoutItaliaanskleinkleine springvormkruidenlunchmakkelijkquiche
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Vegetarische quiche fungi met havermoutbodem
next post
Kleurrijke couscous met regenbooggroenten (vegan)

Misschien ook iets voor jou?

Allemaal leuke nieuwtjes!

22 september 2014

Kinky krullen met een hot oil treatment...

12 april 2017

Pokémon Go, goed voor de lijn

10 juli 2016

Kaassoep met sla, of slasoep met kaas

10 juni 2014

Wanneer ben je een meisje en wanneer...

2 mei 2017

DIY kaarsen maken van sinaasappels

30 oktober 2017

Help! Ik heb PDS

1 maart 2020

Tips voor iedereen met een herfstdip

29 september 2017

Model voor een dag (fotoshoot)

26 mei 2017

De moestuintjes zitten eindelijk in een grotere...

30 maart 2015

4 comments

Melinda 26 oktober 2017 at 09:53

Wat een heerlijk recept! Ik ga het snel een uitproberen, jammie! Groetjes, Melinda

Reply
sherry 27 oktober 2017 at 09:17

Nomnomm wat een heerlijk recept!!

Reply
Anouk 31 oktober 2017 at 18:44

Dankjewel😄

Reply
Jenn 31 oktober 2017 at 15:34

Die lijkt me ook erg lekker!

Reply

Geef een reactieReactie annuleren

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Zoeken op de website

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🍏Blogger sinds 2014
👶Mama van H. (2022)
👩‍🏫 Juf op het mbo
💕 Schrijft over geluk, gezin, gevoel. Persoonlijk maar ook lekkere recepten.
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Deze quinoa salade met knapperige vegetarische kip Deze quinoa salade met knapperige vegetarische kip was zo gruwelijk lekker!

Prima als lunch maar ook als diner. Ik neem dit morgen mee als lunch maar dan met een olie/azijn dressing zodat de groenten lekker knapperig blijven.

Het recept staat nu op GroentjeGezond.nl (link in bio)
Mooie foto's van je gezin zijn zó waardevol! Een Mooie foto's van je gezin zijn zó waardevol! Een shoot als deze stond al op de planning maar ik had ook nog het geluk dat ik hem had gewonnen bij @huisje.in.balans. We hadden sowieso geluk met de shoot, want we waren al onderweg toen @_photosbysanne belde dat het echt rotweer zou worden. Toch hebben we het weer getrotseerd en het enige halfuurtje die dag dat het droog was hadden wij de tijd om deze mooie foto's te maken.

Het lijkt me heel leuk als ons meisje straks loopt en speelt om nog een keer zo'n soort fotoshoot te doen. 

Laten jullie jezelf of je gezin wel eens vastleggen door een fotograaf?
Onze prinses Ik zit al zo lang te broeden op een Onze prinses

Ik zit al zo lang te broeden op een of andere interessante caption. Over prinsessen en superhelden. Stoer en sterk mogen zijn. Maar dit meisje is 1 jaar en hoeft nog lekker helemaal niets. Behalve genieten van elke ontdekking die ze doet. Lekker boekjes lezen of haar snoet volsmeren met spaghetti. Op een potje poepen en in plantenbakken graaien. Lekker slapen in haar bed of op papa en mama.

Ze hoeft geen prinses te zijn, of superheld of alles daar tussenin. Ze mag gewoon zijn dat is prima ☺️ 

Er moet later nog genoeg 💛
Pompoencurry Voelen jullie de herfst al? Ik wacht Pompoencurry

Voelen jullie de herfst al? Ik wachtte even op een wat koelere temperatuur voor ik dit recept met jullie ging delen. Deze heerlijke curry kun je natuurlijk ook gewoon met 33 graden eten maar pompoen is natuurlijk een echt teken dat de herfst gaat beginnen 🎃

Hou jij meer van zomerse gerechten? Of toch liever herfst of winterkost?

#pumpkin #pumpkincurry #curry #recipe #healthy

Link in bio of kijk even bij #vegan in de highlights.
Je gewicht bepaald niet je waarde. Dus dik, dun, g Je gewicht bepaald niet je waarde. Dus dik, dun, gespierd, lang, kort. Je mag er zijn!

Triggerwarning: dit gaat over afvallen. Mocht dit je triggeren sla deze post gerust over. 

Vandaag schreef ik een artikel waarom ik heb besloten af te vallen (voor het gemak noem ik dat op dieet gaan, terwijl dit niet helemaal de lading dekt). 

Samen met @praktijkplantaardig onderzoek ik drie maanden lang hoe ik bewuster kan eten, weer geïnspireerd raak om anders te eten en mezelf meer prioriteit ga geven. 

Maar afvallen ga ik met dit traject ook zeker doen, als hoofddoel zelfs. Want ik heb de overtuiging dat dit me gaat helpen in mijn zoektocht naar minder pijn. Wellicht is dat een verhaal voor de volgende keer ❤️ (maar er staat al iets over op de blog, link in bio)
Ik zie net dat ik nooit de foto van de #smashcake Ik zie net dat ik nooit de foto van de #smashcake heb gedeeld die ik maakte voor de eerste verjaardag van H. Alleen foto's van de toegetakelde taart!

Op de dag zelf had ik geen tijd om foto's te maken dus @ilonabrug bedankt voor de foto's 💛 het. Recept voor deze suikervrije, dreumes approved taart staat op Groentje Gezond.
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Follow on Bloglovin
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij: wie is Groentje Gezond?
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top
Beheer cookie toestemming
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}