Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenLunchVegetarisch/Veganistisch

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem

written by Anouk 23 oktober 2017

Vandaag zijn er maar liefst 2 recepten op Groentje Gezond te vinden. Deze quiche met cherrytomaatjes en kaas, én een quiche met paprika en champignons. De basis is hetzelfde, toch zijn het twee verschillende recepten. Vandaar dat ik ze niet in één blog kon plaatsen.

Wil je liever het recept met de champignons en paprika bekijken? Klik dan hier. 

Welke is jouw favoriet?

Mini quiche

Het recept hieronder is voor 1 persoon, daarvoor heb ik een kleine springvorm gebruikt van 10 cm. Volgens mij had ik de mijne van de Ikea of de Action, maar ze zijn ook via Bol.com te koop.

Weer die havermout

Zoals jullie misschien weten maak ik vaak recepten met havermout. Zo maakte ik een keer een heerlijke appeltaart, cheesecake en koekjes met havermout. Waarom? Omdat het makkelijk is! Even in de keukenmachine met een klein snufje zout, een beetje gesmolten boter en je hebt een lekkere bodem. Op een dag had ik super veel zin om wat recepten te maken die lekker waren, makkelijk én er (hopelijk) mooi uitzagen. Daarom besloot ik spontaan twee quiches te bakken. Iets wat ik eigenlijk nog nooit gedaan had, maar hoe moeilijk kan het zijn? Wat bleek? Het is super simpel! Ik moet wel even toegeven dat ik totaal niet naar andere recepten heb gekeken, dat ik niet weet of een quiche aan speciale voorwaarden moet voldoen, maar omdat in mijn hoofd een quiche bestaat uit een bodem, vulling van room en eieren, denk ik dat dit wel voldoet. En anders denk gerust: hartige taart. Zo had ik hem ook kunnen noemen.

Italiaans

Deze quiche is de vega Italiaanse. Hiervoor heb ik Italiaanse kruiden gebruikt uit een potje, want die staat altijd in mijn keukenkastje. Nóg lekkerder is om verse basillicum en oregano te gebruiken. Dat zal ik een volgende keer in ieder geval doen.

Italiaanse quiche

Print dit recept
Porties: 1 persoon Voorbereiding: 10 minuten Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 3 eieren
  • scheutje kookroom
  • 10 gram boter
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper/zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Zorg dat je ovenschaal is ingevet met een beetje boter of olie.

Laat een halve eetlepel boter smelten en meng deze door 50 gram havermout samen met 1 ei. Voeg ook een snufje zout toe. Als je van een grove structuur houdt kun je hem zó in de vorm doen en aandrukken met vingers of een lepel tot je een soort bakje hebt. Als je van een fijnere structuur houdt kun je de havermout ook eerst wat fijner malen in een keukenmachine. (zelf heb ik gewoon fijne havermout gebruikt en geen gebruik gemaakt van de keukenmachine, maar het kan wel)

Zet de taartbodem vijf minuutjes in de hete oven.

Ondertussen klop je twee eieren met een scheutje room. Voeg hierbij de gedroogde Italiaanse kruiden (of verse kruiden) een snufje peper en zout en klop alles goed door elkaar. Voeg als laatste partjes cherrytomaat toe en roer deze samen met een eetlepel geraspte kaas (optioneel) door elkaar.

Haal de taartbodem uit de oven en giet het mengsel in het bakje. Bij mij paste het precies maar misschien moet je nog iets room toevoegen.

Zet de hartige taart nog ongeveer 15 minuten in de oven en klaar is je quiche!

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk

Extra

Let op! Dit is een recept voor één persoon. Wil je een grote quiche maken in een springvorm van 25 cm? Doe dan dit recept x 3 dan heb je zeker genoeg voor een hele quiche.

Nog vele andere varianten

Natuurlijk kan je de basis van deze quiche maken en er alles doorheen doen wat je zelf wil. Voor carnivoren is dat misschien wel vlees zoals ham of spek, misschien willen anderen juist een heuse groentequiche op tafel zetten met bijvoorbeeld broccoli of spinazie. Ook kun je met kinderen leuk producten op tafel zetten om, als de bodem klaar is, zelf je quiche te maken. Mijn fungi en Italiaanse quiches zijn vooral voorbeelden maar laat gerust in de comments weten welke je het lekkerst lijkt óf wat jouw ideale quiche zou zijn.

In dit artikel staat een verwijzing naar Bol.com waar ik meedoe aan het partnerprogramma. Op kleine en grote aankopen krijg ik commissie die ik gebruik om Groentje Gezond nog beter te maken. Meer weten? Lees dan mijn disclaimer.

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk
dinerGezondhartige taarthavermoutItaliaanskleinkleine springvormkruidenlunchmakkelijkquiche
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Vegetarische quiche fungi met havermoutbodem
next post
Kleurrijke couscous met regenbooggroenten (vegan)

Misschien ook iets voor jou?

Tips voor iedereen met een herfstdip

29 september 2017

Geen overzicht? Koop een (familie)planner!

11 september 2017

100 dagen rookvrij

18 december 2014

Als je me zoekt: ik zit op...

4 oktober 2021

Alles over kamillethee

27 november 2017

Bevlogen door het podcast virus

8 maart 2018

Corona: geen angst, wel spannend

12 maart 2020

Vliegen met mama naar de zon

9 januari 2015

Haarmasker voor droog en beschadigd haar (zelfgemaakt)

9 oktober 2017

Frisse bietensalade

18 februari 2014

4 comments

Avatar
Melinda 26 oktober 2017 at 09:53

Wat een heerlijk recept! Ik ga het snel een uitproberen, jammie! Groetjes, Melinda

Reply
Avatar
sherry 27 oktober 2017 at 09:17

Nomnomm wat een heerlijk recept!!

Reply
Anouk
Anouk 31 oktober 2017 at 18:44

Dankjewel😄

Reply
Avatar
Jenn 31 oktober 2017 at 15:34

Die lijkt me ook erg lekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik niet zo goed in elke week een foto maken, laat staan elke twee weken. Toch zie je zo wel dat mijn buik steeds ronder wordt en ons kleine draakje steeds een beetje groter wordt. Al weken probeer ik er ook eens een blog over te schrijven maar dat wil niet lukken. Eerlijk en rauw, zoals ik normaal schrijf, wil niet lukken omdat ik momenteel niet goed tegen sterke meningen kan. Hoewel zwanger zijn soms voelt alsof je hele dagen zwanger bent (mensen doen zo leuk tegen je!) kom je ook ineens veel kritiek tegen. Mijn hormonen trekken al die gedachtes van anderen nu slecht waardoor ik gewoon niets op durf te schrijven. Jammer want ik denk ook dat veel waar ik nu doorheen ga anderen ook wat herkenning zou kunnen geven. Omdat ik vaak geen zin heb in eten (behalve rare cravings soms) komen er ook even geen nieuwe recepten bij. Jullie moetje dus even geduld hebben met Groentje Gezond. 💛
Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze kee Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze keer via de app Profile Pic. Niet gesponsord verder maar zag het bij een goede vriendin en vond het wel wat hebben 😍
Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's d Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's delen op moederdag vandaag en ik wilde toch een beetje meedoen 😅
Hoe gaat het nu?
Dolgelukkig met zwanger zijn, ik ben gek genoeg alleen maar afgevallen maar mijn buik (en baby) groeit goed! De kwaaltjes van het eerste trimester zijn over maar daar komen weer andere dingen voor in de plaats. Mentaal en fysiek vind ik het pittig, maar gelukkig heb ik alle goeie hulpbronnen aangeboord.
Doordat ik op verschillende manieren hulp heb en even niet kan werken merk ik dat ik langzaam weer opkrabbel 😊 Soms kan ik een dag bijna niets en een andere dag weer wat meer. 

Op de foto zie je de kinderkamer die mijn man geverfd heeft. Geef me helemaal over aan de nesteldrang ❤️

Fijne moederdag allemaal en voor de mensen die dit een moeilijke dag vinden wens ik je sterkte. En als je niets met moederdag hebt: een fijne zondag. Liefs!
18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zij 18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zijn is een rollercoaster. Ik ken zoveel mensen die eerlijk waren over hun zwangerschap en toch overvalt het me soms. Ineens loop (waggel) ik anders, mijn evenwicht is anders en bij elke trap die ik beklim ben ik buiten adem. Toch voelde ik al vroeg ons kleintje en ben ik benieuwd hoeveel mijn buik gaat groeien en hoe onze baby er straks uit gaat zien. Voor Groentje Gezond weet ik nog even niet hoe ik verder ga. Wellicht pak ik de draad weer op als mijn energie wat meer is. No promises though 😊
Door jullie lieve reacties heb ik besloten elke tw Door jullie lieve reacties heb ik besloten elke twee weken een update te delen. Voor wie dat leuk vindt maar ook omdat dit mijn plekje is.
De eerste drie maanden van de zwangerschap was ik heel heel misselijk. Ik ben daarom niet aangekomen maar afgevallen. Ik at hele dagen kleine porties om minder misselijk te zijn en had minder eetlust.
Wel had ik gekke cravings. Ineens veel zin in zoet/zuur (zure matjes!) en Macdonalds. Momenteel gelukkig wat minder sterke behoeftes (of aversie) 'm. b. t bepaald eten. Al lijkt dat niet zo met die onderkin op de foto 🙈
Vanaf vroeg in mijn zwangerschap ben ik foto's gaa Vanaf vroeg in mijn zwangerschap ben ik foto's gaan maken. 7 weken, 9 weken. Daarna was ik te misselijk en zat ik niet goed in mijn vel tot zeker 14 weken.
Aan de ene kant wil ik graag delen hoe ik alles ervaar. Aan de andere kant ben ik bang om mensen te kwetsen omdat er veel mensen zijn met een kinderwens bij wie het niet (meteen) gegeven is. Het is zo'n gekke tijd en er veranderd ontzettend veel. Vinden jullie het leuk als ik meer deel over hoe het gaat? Deze foto is alweer 4 weken oud en ik ben wel van plan in ieder geval soms een update te geven.

#pregnant #14weeks #plussize
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top