Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenLunchVegetarisch/Veganistisch

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem

written by Anouk 23 oktober 2017

Vandaag zijn er maar liefst 2 recepten op Groentje Gezond te vinden. Deze quiche met cherrytomaatjes en kaas, én een quiche met paprika en champignons. De basis is hetzelfde, toch zijn het twee verschillende recepten. Vandaar dat ik ze niet in één blog kon plaatsen.

Wil je liever het recept met de champignons en paprika bekijken? Klik dan hier. 

Welke is jouw favoriet?

Mini quiche

Het recept hieronder is voor 1 persoon, daarvoor heb ik een kleine springvorm gebruikt van 10 cm. Volgens mij had ik de mijne van de Ikea of de Action, maar ze zijn ook via Bol.com te koop.

Weer die havermout

Zoals jullie misschien weten maak ik vaak recepten met havermout. Zo maakte ik een keer een heerlijke appeltaart, cheesecake en koekjes met havermout. Waarom? Omdat het makkelijk is! Even in de keukenmachine met een klein snufje zout, een beetje gesmolten boter en je hebt een lekkere bodem. Op een dag had ik super veel zin om wat recepten te maken die lekker waren, makkelijk én er (hopelijk) mooi uitzagen. Daarom besloot ik spontaan twee quiches te bakken. Iets wat ik eigenlijk nog nooit gedaan had, maar hoe moeilijk kan het zijn? Wat bleek? Het is super simpel! Ik moet wel even toegeven dat ik totaal niet naar andere recepten heb gekeken, dat ik niet weet of een quiche aan speciale voorwaarden moet voldoen, maar omdat in mijn hoofd een quiche bestaat uit een bodem, vulling van room en eieren, denk ik dat dit wel voldoet. En anders denk gerust: hartige taart. Zo had ik hem ook kunnen noemen.

Italiaans

Deze quiche is de vega Italiaanse. Hiervoor heb ik Italiaanse kruiden gebruikt uit een potje, want die staat altijd in mijn keukenkastje. Nóg lekkerder is om verse basillicum en oregano te gebruiken. Dat zal ik een volgende keer in ieder geval doen.

Italiaanse quiche

Print dit recept
Porties: 1 persoon Voorbereiding: 10 minuten Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 3 eieren
  • scheutje kookroom
  • 10 gram boter
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper/zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Zorg dat je ovenschaal is ingevet met een beetje boter of olie.

Laat een halve eetlepel boter smelten en meng deze door 50 gram havermout samen met 1 ei. Voeg ook een snufje zout toe. Als je van een grove structuur houdt kun je hem zó in de vorm doen en aandrukken met vingers of een lepel tot je een soort bakje hebt. Als je van een fijnere structuur houdt kun je de havermout ook eerst wat fijner malen in een keukenmachine. (zelf heb ik gewoon fijne havermout gebruikt en geen gebruik gemaakt van de keukenmachine, maar het kan wel)

Zet de taartbodem vijf minuutjes in de hete oven.

Ondertussen klop je twee eieren met een scheutje room. Voeg hierbij de gedroogde Italiaanse kruiden (of verse kruiden) een snufje peper en zout en klop alles goed door elkaar. Voeg als laatste partjes cherrytomaat toe en roer deze samen met een eetlepel geraspte kaas (optioneel) door elkaar.

Haal de taartbodem uit de oven en giet het mengsel in het bakje. Bij mij paste het precies maar misschien moet je nog iets room toevoegen.

Zet de hartige taart nog ongeveer 15 minuten in de oven en klaar is je quiche!

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk

Extra

Let op! Dit is een recept voor één persoon. Wil je een grote quiche maken in een springvorm van 25 cm? Doe dan dit recept x 3 dan heb je zeker genoeg voor een hele quiche.

Nog vele andere varianten

Natuurlijk kan je de basis van deze quiche maken en er alles doorheen doen wat je zelf wil. Voor carnivoren is dat misschien wel vlees zoals ham of spek, misschien willen anderen juist een heuse groentequiche op tafel zetten met bijvoorbeeld broccoli of spinazie. Ook kun je met kinderen leuk producten op tafel zetten om, als de bodem klaar is, zelf je quiche te maken. Mijn fungi en Italiaanse quiches zijn vooral voorbeelden maar laat gerust in de comments weten welke je het lekkerst lijkt óf wat jouw ideale quiche zou zijn.

In dit artikel staat een verwijzing naar Bol.com waar ik meedoe aan het partnerprogramma. Op kleine en grote aankopen krijg ik commissie die ik gebruik om Groentje Gezond nog beter te maken. Meer weten? Lees dan mijn disclaimer.

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk
dinerGezondhartige taarthavermoutItaliaanskleinkleine springvormkruidenlunchmakkelijkquiche
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Vegetarische quiche fungi met havermoutbodem
next post
Kleurrijke couscous met regenbooggroenten (vegan)

Misschien ook iets voor jou?

Terug naar de sportschool

17 februari 2015

Vegan vrijdag: En toen was ik vegan...

13 oktober 2017

Goedgevulde groenteschotel

30 juni 2015

Stem en help me mijn blog te...

10 februari 2014

Dag 2: € 5,24 Oja… Kruiden! (Kip...

3 april 2014

Zomerstop 2018 maar eerst een update!

8 augustus 2018

Superfoods, het Voedingcentrum en Giel Beelen

6 maart 2014

Zomerse quinoa salade

20 april 2018

5 euro per dag: het begin

1 april 2014

Gouden windei 2014

30 september 2014

4 comments

Avatar
Melinda 26 oktober 2017 at 09:53

Wat een heerlijk recept! Ik ga het snel een uitproberen, jammie! Groetjes, Melinda

Reply
Avatar
sherry 27 oktober 2017 at 09:17

Nomnomm wat een heerlijk recept!!

Reply
Anouk
Anouk 31 oktober 2017 at 18:44

Dankjewel😄

Reply
Avatar
Jenn 31 oktober 2017 at 15:34

Die lijkt me ook erg lekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃 Body positivity
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top