Vegan tomatensoep boordevol groenten (en ballen!)

by Anouk

Dit is waarschijnlijk het meest makkelijke, simpele en zelfs luie recept dat ik ooit op Groentje Gezond heb geplaatst! Toch is het nog steeds gezond, boordevol groente en vegan! De laatste tijd eet ik steeds vaker vegan, hoewel dat vooral “per ongeluk is”. Daarmee bedoel ik dat ik gewoon zo gezond mogelijk wil eten en dat het toevallig vaak zonder dierlijke producten is. Daarbij komt dat steeds meer mensen plantaardig leven, wat ook nog eens goed voor onze planeet is. Ik ben nog steeds geen veganist, op dit moment, maar ook als je parttime je best doet dan is dat al iets, toch? Nou is tomatensoep een van mijn favoriete soepen, er staan er al een stuk of drie op deze site maar deze is de meest makkelijke, smaakvolle en diervriendelijkste.

Vegan tomatensoep boordevol groenten

Print dit recept
Porties: 4 Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 uien
  • kokosolie
  • eetlepel bloem
  • 1 pakje soepgroenten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • halve liter tomatensap
  • 250 ml water
  • 2 bouillonblokjes tuinkruiden
  • vegan balletjes van Vivera
  • Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak

Bereiding

Fruit een uitje in een soeppan met een beetje kokosolie. Zodra de ui glazig is roer je er een eetlepel bloem doorheen. Voordat het aanbrandt (been there, done that) voeg je de tomatenblokjes en het sap toe. Daarna de soepgroenten en het water.

Laat ongeveer tien minuten koken en je hebt heerlijke soep!

Serveertip: doe wat rijst in de pan een paar minuten voor het opdienen. Zo heb je een simpele maaltijdsoep.

Soeptips!

Zelf gooi ik graag stukjes augurk in deze soep, is dat raar? Ik ben in ieder geval niet zwanger maar sinds ik klein ben eet ik graag augurk of zilveruitjes in mijn soep. Om een maaltijdsoep van deze soep te maken hoef je simpel een paar minuten voor het opdienen als de soep nog kookt, een beetje rijst of pasta toe te voegen. Dit was altijd een trucje van mijn moeder, rijst in mijn soep vond ik altijd heel speciaal!

Ook iets van mijn ouders: rauwe ui in de soep. Lekker!

 


Eet smakelijk!

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Ingrid 1 maart 2019 - 16:57

Het recept lijkt me lekker! Ik checkte nog de ingrediënten van de Vivera balletjes, maar daar zit wel kippeneiwit in, wat ze niet ‘vegan’ maakt. Mogelijk was dat niet het geval in de tijd dat je dit recept schreef, dus ik dacht; ik meld het eventjes 🙂

Reply

Geef een reactie