Vegan penne met avocado-roomsaus

by Anouk

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. In het begin kijk je op elk etiket of er dierlijke producten inzitten en ja, vaak is dat het geval. Maar over het algemeen hoef je echt niet bang te zijn voor tekorten als je goed en gevarieerd eet.

In dit gerecht heb ik avocado’s verwerkt om twee redenen:

1) De volle romige smaak

2) Avocado’s bevatten veel eiwitten.

Perfect voor mensen die veganist zijn of net als ik meedoen aan de Vegan Challenge. Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik op www.vegachallenge.nl had gezien.

Penne in avocado-roomsaus met spinazie en pijnboompitten

Print dit recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • Biologische vokoren penne ( ongeveer 75 gr ongekookt p.p.)
  • 400 gr spinazie (vers)
  • 2 avocado's
  • 1 pakje Alpro cuisine (kookroom)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien Peper, zout en eventueel nog wat knoflookpoeder
  • Pijnboompitten
  • Olie

Bereiding

Dit is een heel makkelijk gerecht en ook nog eens lekker snel klaar. Ideaal toch? Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Snij de ui en de teentjes knoflook en bak deze met een klein beetje olie tot ze glazig zijn.

Voeg dan (gewassen) spinazie beetje bij beetje toe. Pureer met een staafmixer of blender de avocado's met de room en voeg als je de saus te dik vind wat water toe. <strong>Ook lekker! Een beetje spinazie mee in de blender</strong>.

Als het water kookt voeg dan de penne toe. Zodra alle spinazie geslonken is door het bakken kun je de avocadosaus toevoegen en langzaam warm laten worden. Zodra de saus warm is en de penne beetgaar gekookt, kun de pasta en de saus mengen zodat het een romig geheel is. Je kunt de pijnboompitten over je gerecht strooien, of nog heel even snel in een hete koekenpan roosteren voor ze toe te voegen.

TIP! Zorg echt voor genoeg peper en zout voor de saus, dat brengt echt de smaak heel erg omhoog. Mocht de saus eerst te flauw zijn (dat had ik) dan zeker nog een beetje zout en peper toevoegen.

Vind jij avocado én room een beetje te machtig? (Is namelijk best machtig, best veel) dan kun je ook de room vervangen door sojamelk of minder room en meer water. Dit is gewoon even uitproberen ;).

Eet smakelijk!

Wil je meer weten over avocado’s? Hier schrijf ik waarom ze zo gezond zijn.

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 9 oktober 2014 - 10:20

Ik ben niet zo gek op avocado, maar dit ziet er wel erg lekker uit!

Reply
Anouk 17 oktober 2014 - 13:59

Yummie! Dit ziet er echt heerlijk uit 🙂

Reply

Geef een reactie