Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
HoofdgerechtenLunchReceptenVegetarisch/Veganistisch

Vegan penne met avocado-roomsaus

written by Anouk 9 oktober 2014

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. In het begin kijk je op elk etiket of er dierlijke producten inzitten en ja, vaak is dat het geval. Maar over het algemeen hoef je echt niet bang te zijn voor tekorten als je goed en gevarieerd eet.

In dit gerecht heb ik avocado’s verwerkt om twee redenen:

1) De volle romige smaak

2) Avocado’s bevatten veel eiwitten.

Perfect voor mensen die veganist zijn of net als ik meedoen aan de Vegan Challenge. Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik op www.vegachallenge.nl had gezien.

Penne in avocado-roomsaus met spinazie en pijnboompitten

Print dit recept

Ingrediënten

  • Biologische vokoren penne ( ongeveer 75 gr ongekookt p.p.)
  • 400 gr spinazie (vers)
  • 2 avocado's
  • 1 pakje Alpro cuisine (kookroom)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien Peper, zout en eventueel nog wat knoflookpoeder
  • Pijnboompitten
  • Olie

Bereiding

Dit is een heel makkelijk gerecht en ook nog eens lekker snel klaar. Ideaal toch? Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Snij de ui en de teentjes knoflook en bak deze met een klein beetje olie tot ze glazig zijn.

Voeg dan (gewassen) spinazie beetje bij beetje toe. Pureer met een staafmixer of blender de avocado’s met de room en voeg als je de saus te dik vind wat water toe. <strong>Ook lekker! Een beetje spinazie mee in de blender</strong>.

Als het water kookt voeg dan de penne toe. Zodra alle spinazie geslonken is door het bakken kun je de avocadosaus toevoegen en langzaam warm laten worden. Zodra de saus warm is en de penne beetgaar gekookt, kun de pasta en de saus mengen zodat het een romig geheel is. Je kunt de pijnboompitten over je gerecht strooien, of nog heel even snel in een hete koekenpan roosteren voor ze toe te voegen.

TIP! Zorg echt voor genoeg peper en zout voor de saus, dat brengt echt de smaak heel erg omhoog. Mocht de saus eerst te flauw zijn (dat had ik) dan zeker nog een beetje zout en peper toevoegen.

Vind jij avocado én room een beetje te machtig? (Is namelijk best machtig, best veel) dan kun je ook de room vervangen door sojamelk of minder room en meer water. Dit is gewoon even uitproberen ;).

Eet smakelijk!

Vegan penne met avocado-roomsaus was last modified: augustus 31st, 2017 by Anouk

Wil je meer weten over avocado’s? Hier schrijf ik waarom ze zo gezond zijn.

Vegan penne met avocado-roomsaus was last modified: augustus 31st, 2017 by Anouk
avocadoGezondgezond veganistisch receptgezond vegetarisch pastalekker vegan receptmakkelijk veganistisch receptpastapennepenne met roomsausreceptveganveganistisch pastavegetarisch
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Woensdag weetjes: wijn
next post
Bananenpannenkoekjes (vegan style!)

Misschien ook iets voor jou?

Frisse couscous met granaatappelpitjes, abrikoos, munt en...

31 augustus 2016

9 ontbijtrecepten voor een gevarieerd ontbijt

2 september 2014

Kleurrijke bietennoodles

13 april 2018

Vegan Panna Cotta

30 september 2021

Vegan tomatensoep boordevol groenten (en ballen!)

20 maart 2018

3x gezonde havermoutvariaties

5 februari 2014

Bloemkoolpizza

25 oktober 2016

Paars is mijn favoriete kleur

28 februari 2014

Bonenschotel met ananas (ontzettend veel goede vezels...

6 september 2020

Kip Tandoori makkelijk zelf te maken

7 februari 2017

2 comments

Avatar
Jenn 9 oktober 2014 at 10:20

Ik ben niet zo gek op avocado, maar dit ziet er wel erg lekker uit!

Reply
Avatar
Anouk 17 oktober 2014 at 13:59

Yummie! Dit ziet er echt heerlijk uit 🙂

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Ik genoot echt ontzettend de laatste weekjes van m Ik genoot echt ontzettend de laatste weekjes van mijn zwangerschap. Graag had ik willen zien hoe dik mijn buik had kunnen worden en had ik me willen voorbereiden op de bevalling. Maar nu dankbaar dat we ouders mochten worden. Het enige wat soms nog gek voelt is dat ze in mijn buik zat en er ineens al was. Maar dat krijgt ook een plekje. Super blij met deze mooie foto's door @rensketotte
Dankbaar voor de liefde van mijn leven. Nooit verw Dankbaar voor de liefde van mijn leven. Nooit verwacht dat ik jou zou vinden. Naast partner nu ook de vader van ons kindje en ik wist niet dat ik nog steeds elke dag een beetje meer van je hou 💛
Zo fijn dat we dit nog konden doen voordat ik beva Zo fijn dat we dit nog konden doen voordat ik bevallen was. Twee weken na de zwangerschapsshoot waren we ineens ouders! Gelukkig gaat het goed met Hiromi en mij maar er hebben veel (kraam)tranen gevloeid omdat ze eerder was dan verwacht. Ik had nog vijf weken voorbereiding, een bevalcursus in de planning en nog even genieten van elkaar. Eigenlijk was ik nog niet klaar met zwanger zijn, ik kom er eindelijk van genieten. Gelukkig is de emotie al wat gezakt en ben ik vooral dolgelukkig dat ik al bijna twee weken moeder ben van ons bijzondere meisje. Maar wil toch wat zwangere foto's delen ter verwerking. 💛
Wij gaan het wasbare avontuur aan. Toen ik las dat Wij gaan het wasbare avontuur aan. Toen ik las dat je per maand zo'n 22 kilo aan afval hebt aan alleen luiers en de positieve verhalen hoorde van mensen, zijn we ons gaan verdiepen in het alternatief. We deden een consult bij @wasbare_luiers_billenboetiek en waren super enthousiast. Reacties zijn gemengd. Mijn moeder zei meteen: "wat goed! Jullie hadden ook nog gewone luiers" tot "dapper hoor" of "ja vind ik jullie wel het type voor. Of het bevalt moeten we afwachten maar ik zwijmel nu even over de schattige printjes en het idee van ons kindje straks in deze mooie luiers. #Nospon #wasbareluiers #popolini #totsbots #clothdiapers
Er staat voor het eerst in meer dan een halfjaar e Er staat voor het eerst in meer dan een halfjaar een artikel op Groentje Gezond! Een tijdje geleden sprak ik met Josine van @thebiggerblog over zwangerschap en zij raadde me aan om weer te schrijven, ook al was het maar voor mezelf. Schrijven is iets wat ik doe en waar ik passie uit haal maar ook een stukje verwerking. Wat was ik bang dat mensen me een aansteller zouden vinden, of dat ik mensen kwets omdat zwangerschap een heftig onderwerp kan zijn. Daarnaast waren er nog talloze andere zaken die speelden en durfde ik vrijwel niets (meer) te delen. Dat resulteerde in meer dan een halfjaar geen artikelen schrijven. Mijn passie, mijn hobby, en ook mijn werkzaamheden als blogger, helemaal lamgelegd doordat ik zo in mijn eigen hoofd zat.
Dus super fijn dat ik even met Josine had gekletst, waardoor ik vandaag eindelijk weer wat met jullie durf te delen.

Willen jullie een reactie onder het artikel, hier of op Facebook plaatsen? Na zo'n lange afwezigheid zien veel mensen mijn update misschien helemaal niet. Liefs!
Rijkdom deze lieve vrouwen om me heen 💛 Rijkdom deze lieve vrouwen om me heen 💛
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top