Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
HoofdgerechtenLunchReceptenVegetarisch/Veganistisch

Vegan penne met avocado-roomsaus

written by Anouk 9 oktober 2014

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. In het begin kijk je op elk etiket of er dierlijke producten inzitten en ja, vaak is dat het geval. Maar over het algemeen hoef je echt niet bang te zijn voor tekorten als je goed en gevarieerd eet.

In dit gerecht heb ik avocado’s verwerkt om twee redenen:

1) De volle romige smaak

2) Avocado’s bevatten veel eiwitten.

Perfect voor mensen die veganist zijn of net als ik meedoen aan de Vegan Challenge. Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik op www.vegachallenge.nl had gezien.

Penne in avocado-roomsaus met spinazie en pijnboompitten

Print dit recept

Ingrediënten

  • Biologische vokoren penne ( ongeveer 75 gr ongekookt p.p.)
  • 400 gr spinazie (vers)
  • 2 avocado's
  • 1 pakje Alpro cuisine (kookroom)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien Peper, zout en eventueel nog wat knoflookpoeder
  • Pijnboompitten
  • Olie

Bereiding

Dit is een heel makkelijk gerecht en ook nog eens lekker snel klaar. Ideaal toch? Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Snij de ui en de teentjes knoflook en bak deze met een klein beetje olie tot ze glazig zijn.

Voeg dan (gewassen) spinazie beetje bij beetje toe. Pureer met een staafmixer of blender de avocado’s met de room en voeg als je de saus te dik vind wat water toe. <strong>Ook lekker! Een beetje spinazie mee in de blender</strong>.

Als het water kookt voeg dan de penne toe. Zodra alle spinazie geslonken is door het bakken kun je de avocadosaus toevoegen en langzaam warm laten worden. Zodra de saus warm is en de penne beetgaar gekookt, kun de pasta en de saus mengen zodat het een romig geheel is. Je kunt de pijnboompitten over je gerecht strooien, of nog heel even snel in een hete koekenpan roosteren voor ze toe te voegen.

TIP! Zorg echt voor genoeg peper en zout voor de saus, dat brengt echt de smaak heel erg omhoog. Mocht de saus eerst te flauw zijn (dat had ik) dan zeker nog een beetje zout en peper toevoegen.

Vind jij avocado én room een beetje te machtig? (Is namelijk best machtig, best veel) dan kun je ook de room vervangen door sojamelk of minder room en meer water. Dit is gewoon even uitproberen ;).

Eet smakelijk!

Vegan penne met avocado-roomsaus was last modified: augustus 31st, 2017 by Anouk

Wil je meer weten over avocado’s? Hier schrijf ik waarom ze zo gezond zijn.

Vegan penne met avocado-roomsaus was last modified: augustus 31st, 2017 by Anouk
avocadoGezondgezond veganistisch receptgezond vegetarisch pastalekker vegan receptmakkelijk veganistisch receptpastapennepenne met roomsausreceptveganveganistisch pastavegetarisch
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Woensdag weetjes: wijn
next post
Bananenpannenkoekjes (vegan style!)

Misschien ook iets voor jou?

Tomatensoep met rundvlees en veel groenten

3 januari 2015

Risotto met geroosterde pompoen

9 mei 2014

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola...

13 februari 2020

Restjes als lunch + recept bonenschotel

15 januari 2014

Bananenbrood met pitten en superfoods choco style

11 augustus 2014

Avocadosoep

27 mei 2014

Heb ik dit nou écht nodig? +...

10 januari 2014

Choco ontbijtje

17 januari 2014

Bananenpannenkoekjes (vegan style!)

10 oktober 2014

Super makkelijke pompoensoep met wortel

11 juli 2018

2 comments

Avatar
Jenn 9 oktober 2014 at 10:20

Ik ben niet zo gek op avocado, maar dit ziet er wel erg lekker uit!

Reply
Avatar
Anouk 17 oktober 2014 at 13:59

Yummie! Dit ziet er echt heerlijk uit 🙂

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃 Body positivity
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top