Vegan Panna Cotta

by Anouk

Net op de valreep heb ik vandaag nog een recept gemaakt voor de #swiepswoepswap van Mandy and More. Deze gezellige foodswap mag niet ontbreken ook niet nu ik ontzettend druk ben (morgen deel ik mijn trouwfoto’s met jullie! Beloofd!). De foodblogger waar ik een lekker recept van mocht omtoveren was Tiff’s Kitchen. Zij maakt lekkere en gezonde recepten en daar zag ik ook een vega panna cotta staan! Lekker! Omdat ik veel mensen ken die liever helemaal plantaardig eten heb ik er een veganistische variant op gemaakt. Door de (plantaardige) room en toegevoegde suikers wat minder gezond dan jullie van me gewend zijn, maar wel een lekkere guilty pleasure om van te smullen!

Panna Cotta

Dit gerecht is Italiaans en bestaat vooral uit room, suiker en gelatine. Bij de Panna Cotta wordt vaak caramel, choocolade of bessensaus geserveerd. Goedkope Panna Cotta uit de supermarkt lijkt vaak op vanillevla maar als je echte lekkere Panna Cotta eet dan proef je het verschil.

Niet vega?

Zoals jullie misschien wel weten eet ik geen vlees, ik ben namelijk pescotariër. Ik probeer daarbij ook gelatine te vermijden maar vaak weet ik niet zo goed waar dat allemaal in zit als ik geen ingrediëntenlijstje bij een gerecht krijg. Zo vraag ik vaak in restaurants of iets vegetarisch is, en dan blijkt er toch gelatine in te zitten. Gelukkig heb ik nu een perfect recept voor compleet plantaardige Panna Cotta want je kan gelatine makkelijk vervangen door Agar Agar (deze kun je bij o.a. De Tuinen en andere natuurwinkels kopen). Zo tover je recepten waar je normaliter gelatine voor nodig hebt, makkelijk om in diervriendelijke recepten. En het is minstens even lekker.

Plantaardige Panna Cotta

Print dit recept
Porties: 2-4 Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige melk
  • 200 ml plantaardige slagroom (bijvoorbeeld van Alpro Soya)
  • 1/2 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 2 gr agar agar
  • optioneel: rood fruit, jam, chocoladesaus of caramelsaus

Bereiding

Doe de melk, slagroom, vanille en agar agar in een pannetje en laat dit op een laag vuur opwarmen. Roer ondertussen met een garde de ingrediënten door elkaar. 

Zet het vuur iets hoger en laat het mengsel ongeveer vijf minuutjes koken. Blijf ondertussen roeren en let er op dat er niets aanbrandt. 

Laat de Panna Cotta een beetje afkoelen alvorens je het in een leuk vormpje, glaasje of bakje doet.

Laat het in de koelkast voor minimaal 3 uur opstijven.

Serveer eventueel met jam, fruit, chocola of caramel.

Eet smakelijk!

Tiff’s Kitchen

Het originele vegetarische recept komt van Tiff’s Kitchen. Zij maakt lekkere recepten en deelt ook haar persoonlijke reis naar een gezondere ‘ik’. Ik vond het oprecht heel leuk om een recept van haar te maken en ik ga haar in de toekomst zeker volgen. Dat is namelijk het leuke van zo’n foodswap. Je leert nieuwe foodbloggers kennen! Kijk daarom maar eens op Instagram onder de hashtag #swiepswoepswap. Je gaat zeker foodbloggers vinden die leuk zijn om te volgen.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie