Mijn moeder heeft een moestuin. In de zomer krijg ik dus vaak een zak snijbonen, sla of courgettes mee naar huis. Courgette is een veelzijdige groente die in veel gerechten past. Ik keek even naar mooie plaatjes op Pinterest en besloot courgetterolletjes uit de oven te maken. Lekker!
Maar eerst een video!
Hoe kom ik nou op mijn recepten? Ik besloot er een TikTok over te maken.
En dan nu het recept!
De courgette is voor mij wel een favoriete groente. Ik gooi hem vaak door een saus voor extra verborgen groenten en rlmigheid. Want met een staafmixer zijn courgettes prima te pureren. Het is wel een werkje om ze voor een lasagne of deze rolletjes uit te laten lekken. Zoals je in het filmpje ziet lag onze halve keuken vol met courgettes op keukenpapier. Met een beetje zout erop omtrek je makkelijk het meeste vocht. Even werk maar het is wel heel handig voor het recept.
Vegan courgetterolletjes uit de oven
Ingrediënten
- 1 Grote Courgette (of 2 kleine)
- 400 gram Gewassen spinazie
- 1 Ui
- 1 bakje Vegan roomkaas
- 1/2 bakje Champignons
- 1 blik tomatenblokjes
- 1/2 zakje vegan geraspte kaas
- kruiden naar smaak (peper, zout, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, Chili con carne Kruiden uit een potje)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de courgette in plakjes met een kaasschaaf. Je kan ze ook met een mes in plakken snijden maar zorg dat ze dun genoeg zijn om te rollen
- Leg stukjes courgette die niet te rollen zijn apart die kun je later toevoegen aan de saus
- Bestrooi de plakjes courgette met een beetje zout en leg ze op keukenpapier te drogen (ongeveer een halfuur)
- Snipper de ui en bak deze glazig in grote koekenpan of hapjespan
- Voeg de spinazie toe
- Je kan de spinazie kruiden met peper, zout en knoflookpoeder
- Dep de bovenkant van de courgette droog en bestrijk met de vegan roomkaas
- Doe een klein beetje spinaxie met ui op de courgette en rol deze op.
- Met lange satéprikkers kun je ongeveer 5 rolletjes aan elkaar prikken, je kan ook kleine satéprikkers gebruiken of hopen dat je rolletjes straks in de ovenschaal overeind blijven staan.
- Maak de saus door de tomatenblokjes met de restjes courgette die niet te rollen waren in een blender te pureren. Voeg hierna kruiden toe zoals Italiaanse kruiden, peper en zout. Zelf voegde ik Chili Con Carne Kruiden (potje van de Jumbo) toe.
- Bak de champignons in een pan
- Pak een ovenschaal en doe de helft van de saus hier in samen met de champignons
- De rolletjes komen daar boven op
- Schenk de laatste saus over de rolletjes en maak het af met vegan geraspte kaas
- Zet voor 30 minuten in de oven
Notities
Eet smakelijk!
Voordat de rolletjes in de oven gingen zag het er al lekker uit!
Vegan?
Als je het filmpje bovenaan dit artikel hebt gezien weet je dat het niet eens mijn eerste intentie was om een veganistisch recept te maken. De vegan kazen waren gewoon Euro’s goedkoper en eerlijk? Het was heel makkelijk om dit recept dan helemaal vegan te maken. Mocht je echte kaas missen kan je dit altijd nog toevoegen maar mijn man en ik vonden dit net zo lekker! Dierlijke producten vervangen wordt steeds makkelijker en in deze dure tijden is het ook nog eens beter voor de portemonnee.
Vond je dit een lekker recept?
Volg me dan op Facebook, Pinterest of Instagram voor de laatste updates en om nooit meer iets te missen van Groentje Gezond. Heb je een recept van mij geprobeerd? Maak dan een foto en tag me @GroentjeGezond op die kanalen. Ook kun je een beoordeling achterlaten bij de reacties hieronder. Dan help je mij weer om online gevonden te worden.
2 comments
lijkt me heerlijk en goede vegan tips!
Dankjewel, mocht je het gaan maken hoop ik dat het smaakt!