Vegan challenge: over de helft

by Anouk

Het is vandaag alweer dag 22 van de Vegan challenge en ja ik vind het pittig! Maar er zijn ook hele bijzondere kanten aan deze challenge en ik wil allebei deze kanten met jullie delen.

Wat ik mis
Ik heb een paar dagen gehad dat ik echt het gevoel had dat ik wat mis. Op die dagen heb ik via de app ‘my fitness pal’ precies ingevoerd wat ik binnenkreeg. Ik kreeg op een gegeven moment gewoon een beetje een raar gevoel, het leek op eiwit- en ijzertekort. Geen idee waarom, maar zo voelde het. En nee, ik weet niet waarom ik weet hoe dat voelt…

Volgens de diëtisten van de  Vegan Challenge was er niets mis met mijn verdeling van voedingsstoffen

Volgens de diëtisten van de Vegan Challenge was er niets mis met mijn verdeling van voedingsstoffen

Daarom stuurde ik via twitter bovenstaande foto van mijn inname naar vegan challenge en de groene meisjes, tja, die hebben er meer kijk op dan ik. Al heel snel stuurde de twitteraccount van Vegan challenge het volgende:
Het lijkt onze diëtisten een prima verdeling van voedingsstoffen.

Toch heb ik een paar dagen wat meer vleesvervangers gegeten. Raar genoeg wilde ik dat niet, want ik wilde zo puur mogelijk eten. Maar omdat ik op een gegeven moment alleen maar boterhammen met pindakaas at omdat ik mijn honger niet meer kon stillen, ben ik toch veganistische vleesvervangers gaan eten en ja hoor, het ging veel beter!

Honger!!!
Waar die honger vandaan kwam, tja ik kan wel een paar redenen bedenken. Jullie weten vast nog dat ik ben gestopt met roken. Ja nog steeds! En misschien… Komt het daardoor dat ik zo’n honger had. Maar voor mijn gevoel heb ik toch meer eiwitten nodig, vooral omdat ik vrijwel geen brood (normaal gesproken) eet… Maar sinds ik veganistisch eet raakte mijn voedingspatroon een beetje van slag. Gelukkig heb ik dat nu weer helemaal hervonden maar in het begin was het echt even zoeken allemaal.

Ik mis kaas!
En mayonaise. Normaal eet ik veel salades, maar dan met een mayonaise dressing en wat kaas maar dat kan nu natuurlijk helemaal niet! Ik ben al meerdere keren naar de Eko plaza gefietst in Utrecht, want ik weet dat ze daar eivrije mayonaise hebben, maar elke keer als ik daar ben is het uitverkocht. :(. Hopelijk vind ik voor het einde van deze uitdaging nog een potje mayonaise, want dit heb ik bij Gys geproeft en dat was heerlijk!

Maar aan de andere kant, ik ben al over de helft… Soms droom ik raar genoeg over kaas en ik wéét dat er veganistische kazen te koop zijn maar die vind ik te duur. Dus hoewel ik kaas mis, vind ik het niet waard om het aan te schaffen voor de dubbele prijs. Ook hoor ik gemengde reacties over veganistische kaas, dus heb jij hier ervaring mee? Laat het alsjeblieft even weten!

Lekker!
Ik word steeds creatiever met koken, zoek vegan alternatieven en ik wil heel graag even een foto laten zien met allemaal soorten gerechten die ik de afgelopen weken heb gegeten. En als je op deze site zoekt op ‘veganchallenge’ kun je een paar recepten al vinden. 100% vegan!

PhotoGrid_1413843876509

Mijn conclusie (tot nu toe!)
Ik doe deze uitdaging met echt heel veel plezier! Ik vind het echt leuk om te doen, en het leuke is gewoon dat ik me nóg bewuster voel. Ik ben gewoon nóg bewuster met eten bezig. En ook al maak ik stiekem in mijn achterhoofd alweer lijstjes met ‘verboden’ eten, wat straks wel weer mag, ik ben zeker van plan af en toe een vegan dagje in te lassen. Zoals ik normaal gesproken wel vaker een vegetarisch dagje had.

Benieuwd naar meer uitdagingen? Kijk dan even hier

Ook zou ik het fantastisch vinden als je me volgt op Facebook. Ik plaats daar af en toe iets extra’s, en vraag vaak naar ‘wat willen jullie graag lezen?’ Vind je deze blog leuk en wil je ook een beetje inspraak? Druk dan even op de ‘vind ik leuk’ knop ;).

Morgen weer een nieuwe woensdag weetjes op deze blog. Tot dan!

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Rio 21 oktober 2014 - 10:47

Ik zag op Instagram plaatjes van zelfgemaakte veganistische kaas. Dat zag er heel lekker uit, maar ik heb nog niet geprobeerd het te maken. Zou best kunnen dat je lichaam echt aangeeft dat je behoefte hebt aan ijzer en eiwit. Ik heb soms bijvoorbeeld echt even suiker nodig, gisteren voelde ik me heel slapjes en door een glas ranja was het gevoel meteen weer weg!

Reply
Anouk Vriezen 21 oktober 2014 - 15:06

Ik zou het inderdaad miaachien ook zelf kunnen maken! Lijkt me wel een leuk experimemt. Ik denk dat je vaak inderdaad kan merken wat je lichaam nodig heeft. Handig als je weet hoe je moet luisteren en dat zoals bij jou gisteren een glaasje ranja even helpt.

Reply
Marijke 21 oktober 2014 - 11:08

Ik heb een poosje terug mayonaise gemaakt van lijnzaad. Was goed te doen en smaakvol om te eten. Gewoon even googlen. Succes!

Reply
Anouk Vriezen 21 oktober 2014 - 15:06

Klinkt leuk om zelf te maken! Misschien doe ik dat ook wel. Smaakt het echt naar mayonaise?

Reply
Marijke 21 oktober 2014 - 15:54

Het is iets uitgesprokener van smaak. Ik vond het echt leuk om te maken.

Reply

Geef een reactie