Vegan challence oktober

by Anouk

Een maand geen vlees en vis vind ik geen enkel probleem. Misschien weten jullie nog dat ik een maandje vegetarisch was voor een uitdaging. Maar een maand geen vlees, vis, kaas, eieren enzovoort lijkt me een stuk moeilijker. Toch ga ik dat overmorgen een maand lang doen, samen met (tot nu toe bijna) 1600 andere mensen.

logo

Op www.veganchallenge.nl kun je je opgeven om net als ik een maand lang mee te doen met deze uitdaging.
Maar waarom zou je meedoen?

Zelf doe ik mee voor bewustwording. Als ik een sapkuur doe, of een tijd geen vlees/vis eet dan merk ik dat ik helemaal niet zoveel vlees nodig heb. Ja, ik vind het gewoon lekker. En helemaal zonder hoeft voor mij niet, maar even helemaal geen dierlijke producten gaat mij hopelijk een stuk bewuster maken. En dat terwijl ik al heel bewust met mijn voeding bezig ben.

Andere redenen om mee te doen kunnen zijn:
– Dierenleed verminderen
– Efficiëntere landbouw (door minder vee)
– Een gezondere levensstijl creëren
– Milieuproblemen verminderen

Meer info? Kijk dan even hier waarom je volgens Vegan Challenge mee kan doen.

Omdat ik grotendeels volgens het Voedselzandloper principe leef, waar al wordt verteld dat zuivel veel minder gezond is dan we vroeger dachten, vind ik het interessant om mee te doen aan deze uitdaging. Ook ben ik benieuwd naar de gezondheidsvoordelen die er zijn bij het plantaardig eten.

Even slikken
Ter voorbereiding ben ik informatie over veganisme gaan verzamelen. Stomme dingen waar je totaal niet bij nagedacht komen dan ineens in je op. Honing, hoewel ik dat vrij weinig gebruik, is natuurlijke en dierlijk product. Stiekem vind ik het ook wel moeilijk om echte kaas te moeten missen, al heb ik gelukkig al gezien dat er een veganistisch alternatief is van de Vegetarische Slager (merk).

Er zijn gelukkig een heleboel hulpmiddelen waardoor ik niet opnieuw het wiel uit hoef te vinden. Zo bestaat er een heuse Wikipedia pagina met alle veganistische producten die je je kan voorstellen. Maar Vegan Challenge stuurt ook elke dag een mailtje met tips, tricks en een dagrecept.

Oprah heeft met haar team ook een keer een Vegan uitdaging gedaan, maar dan een week. De resultaten waren verbluffend. Kijk het filmpje hieronder (43 minuten)

Mijn vraag nu is:
Wie doen er met mij mee? Een maandje veganistisch leven, durf jij dat aan?
Wat zou jij het meest gaan missen? Of ben jij al veganistisch/vegetarisch en waarom?
Laat het me weten via de comments, of op mijn Facebookpagina of Twitter

Hou deze blog in de gaten voor een wekelijkse update, en bereid je voor op een heleboel nieuwe recepten deze maand! tumblr_inline_mndnwjyumX1qz4rgp

Misschien ook iets voor jou?

7 comments

Mirne 29 september 2014 - 11:42

Ik heb het al een maand gedaan, doe niet nog een keer een maand mee omdat ik het toch wel erg lastig vond. En zeker met mijn foodblog lastig te combineren vond.

Reply
Anouk Vriezen 30 september 2014 - 10:56

Snap ik! Het lijkt me ook echt moeilijk

Reply
Emily 29 september 2014 - 12:50

Vegetarisch? Sure. Veganistisch? Oef! Ik ben zo gek op kaas… en eieren… en yoghurt…
Vind het heel moedig van je!

Reply
Anouk Vriezen 30 september 2014 - 10:56

Ik ben ook gek op vooral kaas. Heel spannend dit!

Reply
Xandra 30 september 2014 - 11:18

Ik ben er nog steeds – ja, lekker op tijd – over na aan het denken. Vooral het missen van zuivel wordt voor mij een lastige. Ik ben gek op Griekse yoghurt en natuurlijk ijs. Soya is dan een optie, maar daar zit vaak weer veel suiker in en dat eet ik natuurlijk ook het liefst zo min mogelijk. Dilemma’s, dilemma’s.!

Reply
Mariette 6 oktober 2014 - 19:40

Ijs voor Vegans: mango, avocado en kokosroom: echt zoo lekker!

Reply
Groentje in het veganisme - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:45

[…] jullie hier al konden lezen is mijn maandelijkse uitdaging in Oktober de Vegan Challenge. Terwijl ik dit […]

Reply

Geef een reactie