Vegan abrikozencake

by Anouk

Soms ga ik naar de supermarkt omdat ik super veel zin heb in iets ongezonds. Een bak ijs, chocola, je weet wel, om zo’n bepaalde periode per maand net even wat dragelijker te maken. Soms kom ik dan thuis met een reep chocola van 80% pure chocola waar ik netjes 1 blokje van snoep maar vaak kom ik met teveel rotzooi thuis.

Mijn mandje zat al flink vol met zooi toen ik een cakeblik zag staan bij mijn plaatselijke supermarkt. A jaren wil ik een cakeblik want mijn bananenbrood was meer een koek geworden omdat ik het in een taartvorm bakte. Dus ik zette netjes al mijn producten (DAAAAG bak chocolade ijs!) terug in de schappen en ging bedenken wat voor ” semi-gezonde cake ik kon bedenken. Dat werd onderstaande cake. Zoals ik straks in het recept aangeef, als je een echte cake wil moet je waarschijnlijk dubbele ingrediënten hebben…

Vegan abrikozencake

Print dit recept
Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 200 gram havermout (keukenmachine nodig) of havermeel
  • 1 el kokosolie
  • theelepel bakpoeder
  • 2 el appelmoes
  • 1 abrikoos (of klein blikje abrikozen)
  • ahornsiroop
  • 200 ml plantaardige melk

Bereiding

  • Verwarm de oven op 160 graden. Als je een keukenmachine hebt kun je de havermout fijn malen, heb je deze niet, gebruik dan havermeel. Is wel een stuk fijner dan hoe je het uit de blender krijgt.

Doe alle ingrediënten in een kom (of in de blender) met uitzondering van de abrikozen. Roer de ingrediënten goed door elkaar of druk op de startknop van je blender tot je een soort cakebeslag hebt.

Zelf heb ik abrikozen uit blik gekocht omdat ik geen verse abrikozen kon vinden, daarom heb ik iets van de siroop door het mengsel gedaan omdat daar al (veel) suiker in zit.
Een volgende keer kies ik echt voor verse abrikozen, dat is veel lekkerder EN gezonder. Dan zou ik voor de zoetigheid een beetje ahornsiroop toevoegen.

Garneer de cake met de abrikozenstukjes en zet ongeveer een hafuurtje in de oven.

Bij mij leek het vooral op koek dus als je een hogere cake wil, verdubbel dan de ingrediënten.

 

Wat zal ik een volgende keer anders doen?

Ik vond de cake echt wel lekker al is het niet te vergelijken met een gewone cake. Een volgende keer zou ik zelf geen bakpoeder meer gebruiken maar een banaan toevoegen. Dat maakt de cake wat luchtiger want nu leken het meer koeken. Die ook lekker zijn trouwens! En ik zou zeker verse abrikozen aanraden, of eventueel gedroogde in kleine stukjes. Ik gebruik liever ahornsiroop (yum!) dan siroop uit een blik abrikozen.

Ga jij deze cake ook eens proberen te bakken?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 12 maart 2018 - 11:23

Klinkt lekker! Ik ga het onthouden 🙂

Reply
Anouk 13 maart 2018 - 16:38

Dankjewel! Benieuwd hoe je hem vindt smaken.

Reply

Geef een reactie