Update September Challenges

by Anouk

Jeetje, volgens mij heb ik nog nooit een week maar 1 artikel geplaatst! Schandalig, maar ik moet zeggen dat ik het heel erg druk heb gehad. En vooral heel veel stress…

Toch heb ik goed nieuws:

1. Ik kon mijn eigen tips voor goed slapen en tegen stress opvolgen en ze werken écht!

2. Ondanks de stress rook ik nog steeds niet!

Vandaag is het al een week geleden dat ik ben gestopt en het voelt supergoed. Jullie heel erg bedankt voor de motiverende en lieve woorden bij het bijbehorende artikel. Het gekke is, ik vind het helemaal niet moeilijk om niet te roken! Soms kan ik een heel klein beetje bozer reageren op een algemene situatie (zoals mijn vriend die de afwasbak vol vaat heeft laten staan zodat ik die kan doen) maar eigenlijk voel ik me prima. De eerste dagen voelde ik me een beetje ongemakkelijk maar aan de andere kant kan dat ook aan ongesteld zijn liggen. Wie weet?

Vrijheid! Ik HOEF niet meer te roken.

Vrijheid! Ik HOEF niet meer te roken.

Het grote voordeel wat ik ervaar is dat ik elke ochtend super uitgerust wakker word, nog voordat mijn wekker gaat. Terwijl ik de weken voordat ik stopte soms écht mijn bed niet uit kon komen. Naast het stoppen met roken heb ik niet echt iets veranderd in mijn levensstijl dus ik denk echt dat het daardoor komt. Mijn theorie: door te stoppen met roken krijg je meer zuurstof waardoor je beter slaapt en beter op kan laden. Maargoed, ik kon geen wetenschappelijke onderbouwing vinden hiervoor. Ik ben allang blij dat ik dit als kadootje erbij heb gekregen 😉 .

Ook voel ik me een stuk lekkerder. Ik weet dat stoppen met roken je fijner laat voelen, maar normaal voel ik dit pas na drie of vier weken. Toch heb je, als je het boek van Allen Carr leest, meteen al profijt van het stoppen.

Mediteren gaat ook goed, daarover binnenkort meer. Door de uitdaging van Kiwi&zo (een van mijn favoriete blogs, zeker even kijken!) probeer ik dagelijks te mediteren. Vaak doe ik dit lekker onder de douche, even op de grond zitten en concentreren op de druppels. Maar ook af en toe voordat ik naar bed ga om mijn hoofd leeg te krijgen.

Omdat ik dit artikel zo negatief begon wil ik even zeggen dat alles wel goed met me gaat. De laatste tijd heb ik alleen niet zoveel inspiratie en ik ben behoorlijk aan het stressen omdat ik nog geen stageplek voor mijn opleiding heb gevonden. Als tweedejaars docent Engels moet je dit leerjaar 20 dagen stage lopen en alle plekken lijken (omgeving Utrecht) al bezet te zijn. Zulke zaken zijn nou eenmaal zeer stressvol, maar ik probeer positief te blijven en gewoon op school, alsmede mijn werk en ook op deze blog me voor 200% in te zetten.

 

 

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

Jenn 15 september 2014 - 15:52

Leuk je weer te lezen!

Reply
Anouk Vriezen 15 september 2014 - 21:19

Dankjewel Jenn, leuk dat ik weer gelezen word 😉

Reply
e smoker kopen 9 oktober 2014 - 09:52

en is het je gelukt om van die sigaretten af te blijven ?

Reply
Anouk Vriezen 9 oktober 2014 - 11:41

Ja, ik ben nu ongeveer een maand gestopt en heb nergens last van. Ook nergens last van gehad eigenlijk. Af en toe heb je een dipdagje, maar dat heb je ook als je niet stopt met roken en dan ga je dat ook sigaretten niet aanrekenen.

Reply

Geef een reactie