Update over mij, stress, liefdesverdriet en een zonnige toekomst

by Anouk

Ja ik ben rood 😮

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Ten eerste, ja ik heb Instagram! Al wel een tijdje maar ik vergeet het steeds. Dus nu wil ik wat vaker inspiratiefoto’s plaatsen. Verder kun je natuurlijk ook gewoon alle foto’s die ik maak en hier op de blog zet Pinnen voor Pinterest 😉 Even kijken waar zal ik eens beginnen?

Rood

Ja, mijn haar is weer rood. Weer? Ik heb het al een paar keer eerder rood gehad, vaak knalrood maar deze keer is het lekker ginger. Eerst had ik het zelf geverfd maar mijn haar was zo breekbaar onderin dat ik klitten kreeg, daarom heb ik ook meteen een lekker kort kapsel. Even wat anders dan wat jullie van me gewend zijn maar het is zó fijn! Echt bevrijdend zo’n bos krullen zonder klitten!

Ik was mijn haar nog steeds via de curly girl methode en merk echt dat het steeds gezonder wordt. Natuurlijk is verven niet ideaal als je gezond haar wil, maar bij de kapper kan ik het met spoeling bij laten werken en alleen de uitgroei verven, ook gebruiken zij verf dat minder schadelijk is voor je haar. Wat vinden jullie ervan?

Netelroos

Vorige week had ik het over netelroos, als ik iets verkeerds eet of drink of misschien iets met bepaalde kleding of wasverzachter dan krijg ik spontaan rode vlekken en jeuk! Maar sinds het artikel van vorig jaar heb ik er vrijwel geen last van! Gek toch? Want ik heb er minder op gelet dan ik zou willen. Ik heb in die tijd maar één keer jeuk gehad en dat was een paar uur nadat ik een zalmsalade en tonijnsalade op een broodje in de stad had gegeten (op twee halve, niet twee hele broodjes). En als ik teveel koffie drink heb ik ook een beetje reactie, maar verder gaat het eigenlijk heel goed. Ik let gewoon op dat ik niet teveel histaminerijke producten tot me neem en dan gaat t goed!

Stress

Netelroos heeft trouwens ook met stress te maken en mijn stressniveau is beduidend lager dan een tijdje geleden. Wel werk ik soms wel dertig uur per week, dat naast mijn stage en school(werk) is best uitputtend. Ik heb tijdens het schrijven van mijn artikel mijn ouders bijvoorbeeld al meer dan een maand niet gezien, ook zie ik mijn vrienden en vriendinnen vrijwel niet! Gelukkig woon ik onder een studentenhuis zodat ik ’s avonds nog wel een beetje toenadering kan zoeken, en spreek ik soms af met een vriendin die in de buurt woon want anders was ik denk ik gek geworden. Maarja, nu ik alleen woon zijn de kosten van het wonen nou eenmaal torenhoog. Deze vakantie kan ik gelukkig erg veel werken (soms zes dagen in de week) om toch een beetje te kunnen sparen voor als er weer minder werk is. Ik werk trouwens in een winkel! Wat ik heel erg leuk vind. Leuk nieuws: Ik ga stagelopen op het Veiligheid en Defensiecollege vanaf volgend jaar, ik krijg na een tijdje mijn eigen klassen waarschijnlijk op een dag in de week dus daar heb ik super veel zin in!

Liefdesverdriet

Tja, wat moet ik hier nou over zeggen? Hier kon je lezen dat ik het heel moeilijk had na de break-up…   Ondertussen gaat het best goed met  me. Natuurlijk wist ik al vanaf het begin dat het ‘beter’ was, maar die gedachte is totaal niet troostend. Eigenlijk ben je verdrietig om wat je kwijt bent. Want je hele toekomstbeeld is in één klap veranderd, nee we gaan niet trouwen en kinderen krijgen en samen oud worden. Ik las via Facebook dat mijn ex-schoonzus zwanger is. Natuurlijk had ik niets anders kunnen verwachten maar ik krijg heel vaak het besef dat het écht over is. Gek toch?

Over het algemeen ik heb ik er vrede mee, gun ik hem zijn fijne leven (volgens mij gaat het voor zover we contact hebben heel goed met hem) en hoop ik gewoon dat we allebei gelukkig worden. Wel ben ik een eerste keer echt boos geworden, maar dat hoort erbij denk ik dan maar…

Wat ik vooral moeilijk vind is dat ik in Utrecht ben komen wonen voor hem. Vrijwel al mijn herinneringen in Utrecht zijn gelinkt aan ‘ons’ of ‘hem’. Het wordt tijd om nieuwe herinneringen te maken, van Anouk in Utrecht. Een nieuw hoofdstuk en ergens is dat ook wel fijn. Ik ben een stuk optimistischer dan een paar weken geleden. Ook ben ik best goed in het ‘alleen’ zijn, ik mis niet meer continue iemand om me heen.

 photo verslaafd_zpsh3gc2ali.jpg

Ook benieuwd na dit boek? Ik ben ongeveer halverwege en soms is het echt een eye opener. Vooral het stukje dat je geluk zoekt in de acceptatie van anderen. (Ik wil heel graag dat mensen me aardig vinden soms) En hoe je dit kunt accepteren om het om te buigen. Binnenkort een review als jullie dat ook leuk vinden!

Maar heb je geen zin om te wachten op de review? Bestel het via deze link of via het plaatje hieronder. Hiermee steun je Groentje Gezond waardoor ik leuke dingen kan blijven doen voor deze website. Dus ook als je iets anders koopt via Bol.com (tegenwoordig kun je er volgens mij echt alles kopen) dan kun je via deze weg zorgen dat Groentje Gezond wat meer extra’tjes kan doen. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

[bol_product_links block_id=”bol_5599aa201710f_selected-products” products=”1001004006534706,1001004007115263″ name=”verslaafd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zon!

Nog even als laatste de zon. Heerlijk! Ik HOU van zomer en zonnige dagen. Ik hoef niet per sé in de zon te zitten want daar heb ik nog geen tijd voor gehad, maar vind ik het ook een beetje te warm voor… Wel geniet ik van elk zonnestraatje waar ik doorheen fiets naar werk of stage. Ook mensen die in de winkel klagen over de hitte probeer ik te vertellen: alles is beter dan een natte zomer toch? Ik ben net een bloemetje zeg ik wel eens, ik leef echt voor de zonnestralen. Daar word ik happy van. Licht!

Dat waren de updates weer even, het gaat goed met me, maar ik moet zorgen dat ik niet teveel hooi op mijn vork neem. Ik eet in ieder geval weer gezond, probeer naar de sportschool te gaan maar vaak komt werk ertussen, en ik voel me redelijk goed in mijn vel.

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Kim 6 juli 2015 - 09:08

Wat fijn dat het weer wat beter met je gaat! Ik kan me voorstellen dat het niet zo makkelijk is als je continu aan iemand herinnert word als je door een stad loopt. Goed van je dat je zelf plannen wilt gaan maken.

You go girl!

Reply
Emily Lotus 6 juli 2015 - 10:37

Fijn om te lezen dat je je weer wat beter voelt meissie. Minder leuk dat je het zo druk hebt, maar begrijpelijk wel! <3

Reply
Jenn 6 juli 2015 - 12:08

Fijn dat het weer beter met je gaat!

Reply

Geef een reactie