Uitdaging juni SOEPergezond

by Anouk

PhotoGrid_1401744117687

Soep! Mijn favoriete food (afgezien van slechte witte broodjes met pindakaas). Daarom is mijn nieuwe uitdaging: alléén maar soep! Een maand lang! Soep kan super gevarieerd zijn, er zijn zoveel soorten. Gevulde en minder gevulde soep. Mét of zonder koolhydraattoevoegingen zoals bijvoorbeeld rijst, vermicelli, andere soorten pasta of aardappelen.

De afgelopen dagen heb ik nóg niets met deze uitdaging gedaan, normaal begin ik mijn uitdagingen de eerste dag van de maand, en eindig de laatste dag van de maand. Maar… Mijn vader heeft een knie operatie gehad, mijn moeder was gisteren jarig, én ik wilde mijn ouders niet lastigvallen met mijn gekke uitdagingen waardoor ik een paar dagen later begin. Of ik deze keer de uitdaging vol ga houden is ook maar de vraag, dus vandaar.

Om deze uitdaging wel gezond te houden heb ik een paar ‘regeltjes’ voor mezelf opgesteld.

– Zodra ik merk dat mijn werk of school onder dit ‘dieet’ gaat lijden stop ik onmiddellijk.

-Hetzelfde geldt voor mijn gezondheid, voel ik me slap, ziek of misselijk dan stop ik ook.

-Variatie is heel belangrijk. Ik probeer heel veel soorten soep.

-Naast soep mag ik van mezelf onbeperkt fruit eten. Ik vind fruit heel belangrijk in mijn voeding, dus daarom mag ik genoeg fruit eten op een dag.

-Eventueel mag ik later op de uitdaging ook smoothies toevoegen ’s ochtends in plaats van soep. Even kijken hoe alles gaat.

Ik vind gezondheid het aller- aller- allerbelangrijkst. Mocht ik merken dat mijn gezondheid onder dit experiment gaat lijden, dan stop ik. Want ik vind het super interessant en leuk om dit te doen, vooral omdat ik soep even wil aanprijzen tot super lekker en gezond, toch vind ik het niet waard als mijn gezondheid hier onder zou kunnen lijden.

Verder heb ik er heel erg veel zin in! Hebben jullie nog soeprecepten die ik ábsoluut moet proberen? Laat een berichtje achter onder aan deze blog, of vertel het op de Facebookpagina. Een beetje steun kan ik wel gebruiken dus dat mag natuurlijk altijd 😉

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

isis 4 juni 2014 - 11:20

Geen zorgen, op soep kun je uitstekend leven en sterker nog het vult beter en langer dan als je droog eet! Bovendien ook uitstekend geschikt om van al je restjes af te komen. Bj mij is de minestrone daarvoor een absolute favoriet om van de groentes die niet meer zo mooi zijn of waar net niet genoeg om iets anders mee te doen in de pan te mikken. Daarbij gaan ook blokjes aardappel en bonen er in en is ie dus ook stevig genoeg om te vullen. Ook linzen en bruine bonen zijn uitstekende varianten voor gezonde koolhydraten en lekker goedkoop en zo kan je texmex chili soep of provencaalse linzensoep maken (eigenlijk ratatouille met exta tomaten puree met water en linzen). D aziatische keuken zit vol met noedelsoepen met kip en vis en curries dus dat wil echt wel lukken. Ben nieuwsgierig wat je allemaal gaat brouwen en zorg dat je genoeg ruimte in de vriezer hebt, van soep kun je gevoegelijk eten maar je wordt er wel simpel van als je iedere keer 3 dagen dezelfde moet opeten! Succes!

Reply
Anouk Vriezen 5 juni 2014 - 15:48

Dankjewel Isis voor je reactie, mijn vriezer staat nu al bijna vol! Maar veel soepen zijn ook een paar dagen te bewaren in de koelkast gelukkig. Bakjes zijn ook al op dus die moet ik snel even halen. Ook heb ik een thermoskan die ik altijd kan vullen. Sommige soepen vind ik een paar dagen lang geen probleem, maar andere heb je 1 of 2 keer gegeten en dan heb je het wel weer gezien. Vullende soepen ga ik zeker maken want anders ben ik bang dat het een hongermaandje wordt. Tof dat je zo positief reageert, in mijn nabije omgeving is iedereen nogal sceptisch…

Reply
Soepergezonde uitdaging week 1 - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:52

[…] week woensdag ben ik begonnen met mijn Soeper challenge, oftewel ik eet een maand lang alleen maar soep! Elke maandag geef ik een update, hoe alles […]

Reply

Geef een reactie