Trek, maar waar vraagt mijn lichaam om?

by Anouk

Het leuke aan deze blog is dat ik overspoeld wordt met tips van lezers! Blijf me vooral mailen, of stuur me een berichtje via de Facebookpagina van Groentje Gezond. Als het een goed onderwerp is zal ik er zeker over schrijven!

Het volgende onderwerp komt doordat Sanne mij een berichtje stuurde via Facebook. Ik kreeg een super interessant artikel toegestuurd waar ik in het dagelijks leven een heleboel aan heb. (Onderaan zie je de link naar het artikel)

Waarom je er persoonlijk baat bij kan hebben om te weten waar je lichaam behoefte aan heeft:

Laatst had ik een hele avond zin in nootjes. Ik neem af en toe een handje noten mix omdat ik dit heel erg lekker vind, maar ook omdat ik op dit moment geen vlees eet waardoor ik mijn voedingstoffen uit noten/zaden en peulvruchten moet halen. Maar dit keer bleef het niet bij een handje, in bleef zin hebben in noten. Ik nam een paar glazen water en thee. Waar had ik nou écht zin in? Zin in eten? Of had ik misschien zin in een specifiek soort eten? Ik keek in de kast en ik zag het al, mijn vriend had nog twee sneetjes witbrood liggen. Eigenlijk had ik dringend behoefte aan brood! (of in ieder geval zin in brood met een dikke laag chocoladepasta of pindakaas) Maar natuurlijk gaf ik hier niet aan toe, daarentegen ging ik op zoek naar het linkje van Sanne, om te kijken of ik misschien iets anders kon eten dan veel te veel noten om mijn trek te stillen.

Je hebt zin in: chips en brood
Je lichaam heeft behoefte aan: proteïne
Wanneer je een snel metabolisme hebt, verbrandt je lichaam sneller voeding waardoor je meer zin hebt in koolydraten die een vol gevoel geven. Maar nadien ben je snel weer hongerig. Omdat het langer duurt om proteïnes te verteren, geeft deze stof langer een verzadigd gevoel.”
Alternatief: soja, vlees, vis, kip quorn, peulvruchten, seitan, tempeh of eieren. Zorg dat deze ingrediënten aanwezig zijn in elke maaltijd. (bron: www.happynews.nl)

Blijkbaar had ik gewoon behoefte aan proteïne. Dus heb ik voor mezelf een (zacht) eitje gekookt. En wat bleek? Ik had gewoon een tekort aan eiwitten! Na mijn eitje (lekker gekruid natuurlijk) had ik helemaal geen zin meer in nootjes of brood. Speciaal voor jullie heb ik een schema gemaakt naar aanleiding van dit artikel. Wil je precies weten waarom je behoefte hebt aan bepaalde producten, kijk dan even op de site die ik onder Linkje! Heb neergezet.

FB_IMG_1436430550965

Zin in brood? Bak of kook een eitje

 

omelet

Linkje!

Lees hier het hele artikel

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Week top 3 | GroentjeGezond 23 februari 2014 - 12:48

[…] Trek, maar waar vraagt mijn lichaam eigenlijk om?  […]

Reply
Wilmke 9 juli 2015 - 13:47

Leuk dit artikel! Ik maak ook vaak een of twee gekookte eieren als ik trek heb. Lekker en vullend. Of inderdaad fruit eten. Als ik heel erge trek heb neem ik altijd yoghurt met fruit en muesli.
X Wilmke

Reply
EHBO (eerste hulp bij ongesteld zijn) - Groentje Gezond 4 april 2017 - 14:45

[…] bron: waar heeft mijn lichaam behoefte aan? Wat kan je nou doen tegen die eetbuien? Kijk eerst waar je lichaam behoefte aan heeft. Probeer je bloedsuikerspiegel vooral de twee weken voor je cyclus zo stabiel mogelijk te houden door (snelle) koolhydraten te vermijden, genoeg vetten binnen te krijgen en genoeg vezels te eten. Tips die je misschien al kent zijn bewegen en veel water drinken. Zorg voor voeding dat je echt voedt in plaats van ‘gelukkig’ maakt zoals een bak Ben & Jerry’s ijs. […]

Reply

Geef een reactie