Thuis trainen met Fitsolute

by Anouk

Een tijdje geleden ben ik begonnen om mee te doen met een uitdaging van Fitsolute. Een online sportschool, maar dan gewoon in je eigen woonkamer. Ik heb vrij weinig plek in huis maar de oefeningen waren ook in die kleine ruimte goed te doen. Helaas was het ook een beetje een rommeltje dus moest ik wachten tot ik op mijn werk (jaja, luxe) foto’s kon maken, want het ziet er toch een beetje stoerder uit in een gymzaal.
Toch was een gymzaal niet nodig, een yoga matje en een flesje water zijn genoeg. Al is het wel handig om een kettlebell te hebben (maar andere gewichten of een flesje water kunnen ook gewoon)

Challenges

Elke maand kun je bij Fitsolute meedoen met een challenge, zoals de Abs attack. Voor deze challenges hoef je geen abbonement af te sluiten maar kun je samen met anderen jezelf tot het uiterste dagen. Om de dag kan je sporten tot je niet meer kan, tussen die dagen in krijg je tips of informatie die je een nog beter resultaat kunnen geven. Het competitieve van deze uitdagingen, plus het feit dat je dit met meerdere mensen kan doen, vind ik erg leuk. Je kan het ook gewoon voor jezelf doen, maar als je extra motivatie kan gebruiken raad ik het aan om ook jouw ervaringen met anderen te delen.

Mijn ervaring

Zoals jullie weten ben ik belachelijk druk, ik zit aan het einde van mijn deeltijdstudie, ik werk 32 uur per week, loop stage, heb deze blog én ik probeer nog een sociaal leven te hebben. Daarom vind ik het fijn om via Fitsolute soms toch een training mee te pakken, want er staan er meer dan honderd online! Ik heb voor de review onbeperkt toegang gekregen tot álle trainingen die beschikbaar zijn (dat zijn er veel, niet alleen uitdagingen maar ook specifieke trainingen). Dit kost maar 5,95 per maand, en als je een abonnement voor een langere tijd aangaat, wordt dit alleen maar goedkoper. Dat is wel een stuk goedkoper dan een sportschool, en je kan alles gewoon thuis doen.
Nou klinkt dit alles misschien nogal als een verkooppraatje, maar veel trainingen vond ik gewoon écht heel zwaar (en ik sport zo’n twee á drie keer per week). Ik voelde me echt uitgedaagd. Daarnaast heb ik met een collega een abs attack workout gedaan van de challenge deze maand. De dag erna had ik gigantische spierpijn! Behalve in mijn buik, zou dat door het hoepelen komen?
Ik denk dat ik wel vaker wat oefeningen erbij ga pakken om te doen, het enige wat ik nodig heb is mijn yoga matje en ik kan gaan. Vooral de yoga, mindfulness en pilates kan ik lekker in het weekend doen of ’s avonds na mijn werk.
Je kunt je altijd vrijblijvend aanmelden voor een challenge, daag me gerust uit dan doen we het gewoon samen ;).

Gezellig, twee matjes naast elkaar, de laptop erbij, en samen sporten!

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie