Supervezelsmoothie

by Anouk

Jaaa het is zondag dus dat betekent de laatste dag van de smoothieweek. Wat vonden jullie er van? Laat het weten via de Facebookpagina, of laat hieronder een berichtje achter 😉

Als klap op de vuurpijl heb ik een supervezelsmoothie voor jullie verzonnen.

Deze smoothie is heel goed voor je stoelgang, maar let op, als je veel vezels binnenkrijgt vergeet dan niet om veel vocht binnen te krijgen (water of thee) want anders kun je ook nog steeds last krijgen van verstoppingen!

Maar ook als je gewoon een goede stoelgang hebt en geen wondermiddeltjes nodig hebt is deze smoothie gewoon heel erg lekker. Pruimen ook lekker om zo te eten en ze waren gewoon heel goedkoop bij mijn plaatselijke supermarkt.

Supervezelsmoothie met pruim en banaan

 photo 20140224_112736-Copy-Copy_zps163e5fed.jpg

Ingrediënten

1 Banaan

4 pruimen

1 eetlepel chiazaad

1 bakje (magere) yoghurt

1 half glas (versgeperst) sinaasappelsap

(honing of andere zoetstof is optioneel)

Bereiding

Was de pruimen even goed, vooral als ze uit de supermarkt komen waar iedereen er aan kan zitten. Ontpit de pruimen en snij ze in vieren. Pers 1 sinaasappel (of als je geen zin hebt om te persen kun je ook Innocent sinaasappelsap gebruiken, dit is een van de weinige sapjes waar geen toegevoegde suikers zijn gebruikt of waar het sap uit concentraat bestaat). Doe alles in de blender of gebruik een staafmixer en klaar is je smoothie!

Deze smoothie is wel een beetje ‘zuur’,  misschien ben ik een beetje een zuurpruim want ik vind hem heerlijk, maar ik heb hem ook aan mensen gegeven met een theelepel honing en dat vonden de proevers ook erg lekker!

 photo 20140224_113626-Copy-Copy_zps8539b1ba.jpg

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Smoothie overzicht | GroentjeGezond 3 maart 2014 - 08:32

[…] Supervezelsmoothie […]

Reply

Geef een reactie