Super makkelijke tomaten-groentesoep

by Anouk

Tomatensoep kan ik hele dagen eten. Als ik een grote pan met soep maak is hij ondanks, dat ik vaak de enige ben die er van eet, binnen een week op. Om mezelf te beheersen (al is het calorie-arme soep) vries ik vaak porties in. Op mijn werk kan ik dan een portie opwarmen, of als ik geen zin heb om te koken heb ik altijd iets makkelijks en lekkers in huis. Ja ik ben echt gek op tomaten-groentesoep. Mijn moeder maakte altijd op zondag makkelijke tomatensoep van tomatensap en een blikje tomatenpuree waar ze een klein beetje (slag)room in deed om het nog romiger te maken. Dat is natuurlijk niet heel gezond, maar wel erg lekker.

Maar, nu ik een ‘groentje’ ben, maak ik een gezonde variant. Boordevol groenten. Het leuke van deze soep is dat kinderen (uitgetest!) hem ook heel erg lekker vinden omdat je met de staafmixer een lekkere soep krijgt zonder ‘stukjes’. Eigenlijk kun je iedereen die niet van groenten houdt foppen met deze gezonde soep.

Tomaten-groentesoep

Print dit recept
Porties: 4 tot 6 Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 1 ui
 • eetlepel olijfolie
 • 5 tomaten
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 1 winterpeen
 • 1 zak soepgroenten
 • 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
 • optioneel gehakt voor gehaktballetjes

Bereiding

Fruit een uitje in een grote pan in een eetlepel olijfolie.

Doe je vijf middelgrote tomaten in de pan (je kan ze ontvellen, maar straks gebruik je toch de staafmixer dus ik ben af en toe lekker lui en ontvel ze niet) samen met twee liter water.

Voeg de zak soepgroenten (of alle groenterestjes die je in huis hebt) in de pan, samen met de bouillonblokjes en de tomatenpuree. Snij de wortel in stukken en laat ook deze mee pruttelen. Laat alles ongeveer een kwartiertje tot een halfuur koken en zet dan de staafmixer in de pan om het een glad mengel te maken.

Deze soep is caloriearm, maar je kan hem ook als maaltijdsoep maken door er rijst aan toe te voegen, of pasta.

Lekkere variaties

Ik ben gék op soep! Maar ik ben misschien nog wel gekker op het experimenteren met rare toevoegingen in soep te doen en te proeven hoe het smaakt. Deze combinaties vind ik echt heerlijk!

 •  Geraspte kaas in je tomatensoep, maakt het echt heel lekker en vullend
 • Gehaktballetjes of spekjes de niet vegetarische mensen
 • Room of soja cuisine (een heerlijk romig soepje krijg je dan)
 • Rauwe uitjes in je soep (tip van mijn moeder)
 • Zilveruitjes of augurkjes… Ik ben een gek mens maar ik vind dit nou echt lekker
 • Taugé

Misschien ook iets voor jou?

14 comments

Kirsten. 11 februari 2014 - 21:49

Klinkt lekker, ga ik zeker een keer maken! Heb je nog meer gezonde soep recepten?:)

Reply
avriezen 11 februari 2014 - 22:15

Hallo Kirsten, bedankt voor je reactie! Ik heb inderdaad nog een heleboel ideeën voor soepjes. Soepjes zijn ideaal en makkelijk te maken! Je kunt porties makkelijk invriezen en opwarmen. Liefs, Anouk

Reply
avriezen 11 februari 2014 - 23:40

Soepjes zijn heerlijk Kirsten en er staan inderdaad nog een heleboel recepten op de planning. Wat dacht je van pompoensoep of groentesoep? Of misschien een minder bekende linzensoep? Voor mij is de laatste alleen een kwestie van: ‘ik heb er eens over gelezen’, dus dan krijg je gratis en voor niets een nieuwe ervaringsblog erbij

Reply
Rode paprika met bieten en linzen soep | GroentjeGezond 13 februari 2014 - 08:57

[…] een pan of de magnetron. Normaal gesproken maak ik een groentesoep naar het recept van mijn oma, of deze heerlijke tomatensoep. Vandaag wilde ik iets totaal anders dus ben ik de app van de Albert Heijn af […]

Reply
Groentesoep | GroentjeGezond 22 februari 2014 - 13:56

[…] je hier en hier kunt lezen hou ik gigantisch veel van soep! En jullie ook geloof ik want de soeprecepten worden […]

Reply
5 euro per dag: het begin | GroentjeGezond 1 april 2014 - 14:03

[…] er nooit genoeg van. Deze groentesoep naar het recept van mijn oma bijvoorbeeld, of een lekkere tomatengroentesoep. En ben je in een experimentele bui dan is deze bietensoep echt heel erg lekker, en ook nog heel erg […]

Reply
Groentje Gezonds eerste weekmenu! Budget style | Groentje Gezond 6 april 2014 - 08:35

[…] soepje vind ik lekker tussen de middag. Bijvoorbeeld deze lekkere tomatengroentesoep. Porties kun je invriezen, maar je kan de soep ook ongeveer een week in […]

Reply
Dag 10 Ziek zijn werkt ook besparend | Groentje Gezond 11 april 2014 - 08:49

[…] ontbeet ik met havermout met vruchten, ‘s middags at ik deze heerlijke groente/tomatensoep en ‘s avonds at ik weer die lekkere tomatensoep met een […]

Reply
Pure tomatensoep | Groentje Gezond 24 mei 2014 - 09:09

[…] ik al eerder vertelde ben ik gek op soep. Groentesoep, tomaten-groentesoep of bietensoep, heerlijk! Binnenkort zet ik het recept voor avocadosoep online, maar eerst: Pure […]

Reply
Iris 4 maart 2015 - 13:11

Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zeker een keertje maken! 🙂 X

Reply
Anouk Vriezen 9 maart 2015 - 20:56

Ben benieuwd hoe je het vind smaken 😀

Reply
Van moeilijke eter tot alleseter - Groentje Gezond 20 februari 2017 - 12:45

[…] al meer at). Maar voor jonge picky eaters kan dit echt een uitkomst zijn! Zo pureer ik zelf altijd tomatensoep, niet omdat ik het anders niet lust maar omdat de vele groenten dan een stuk minder opvallen voor […]

Reply
Meest populaire recepten tot nu toe - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:24

[…] Super makkelijke tomaten-groentesoep Aantal keer bekeken: 13.976 Zoekwoorden zijn onder andere: tomatengroentesoep, zelf tomaten groentesoep maken, gezonde soep Ook dit bericht komt uit 2014 en ik twijfel al heel erg lang om de foto’s van een update te voorzien. Bijzonder was dat ik het proces in een plaatje had verwerkt maar het was in februari heel donker en ik heb inmiddels wat meer van fotografie geleerd. Nog steeds maak ik alle foto’s met mijn telefoon die een hele goede camera heeft, maar ze zijn nu wel een beetje beter dan toen ik net met Groentje Gezond begon. […]

Reply
De illusie van het perfecte Instagram plaatje - Groentje Gezond 2 juni 2017 - 10:42

[…] Het leven van een foodblogger gaat niet over rozen. Ten eerste moet je natuurlijk heerlijk kunnen koken, zelf recepten kunnen verzinnen die er niet uit zien alsof ze al een keer gegeten zijn én je moet het allemaal mooi kunnen presenteren. Door de jaren heen heb ik een beetje ervaring opgedaan met ook vreselijke foto’s. Deze recepten ben ik langzaam weer aan het maken om ze wél mooi op de foto te kunnen zetten. Vandaag neem ik jullie mee achter de schermen bij een re-shoot die ik heb gedaan bij mijn heerlijke tomaten-groentesoep . […]

Reply

Geef een reactie