Super makkelijke pompoensoep met wortel

by Anouk

Na de lekkere hartige taart had ik nog meer dan driekwart flespompoen over. Daar kun je natuurlijk heel makkelijk een voedzaam soepje van maken. Ook had ik te enthousiast nog wat winterpenen ingekocht waarvan ik er ook een in deze soep verwerkte. Soep vind ik altijd handig om in grote porties te maken, helaas had ik nu niet genoeg ingrediënten maar je kan het heel makkelijk in afsluitbare zakjes stapelen in je vriezer. Heb je makkelijke eenpersoonsporties om pompoensoep te eten als je een keer trek hebt.

Deze soep is 100% vegan.

Pompoen-wortelsoep

Print dit recept
Porties: 2 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 winterpeen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 bouillonblokje tuinkruiden
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Snij de pompoen doormidden en leg met de schil naar boven op een bakplaat met bakpapier. Leg de wortel ook op het bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie.

Laat ongeveer een kwartiertje in de oven staan.

Ondertussen kan je 500 ml water in een pan koken met een bouillonblokje.

Je kan de pompoen na het kwartier makkelijk ontvellen en ontdoen van pitten (deze kan je later roosteren!). Snij de pompoen en de wortel in stukjes en laat ongeveer een kwartier koken in de bouillon. Voeg een theelepel kurkuma en een theelepel gemberpoeder toe en wat Italiaanse kruiden. Met een staafmixer of keukenmachine maak je een gladde soep.

Voeg naar smaak peper en zout toe (eventueel kan je altijd nog meer gember- en kurkumapoeder toevoegen.

Opties om deze soep nog iets meer op te leuken zijn: soyaroom, creme fraîche of geitenkaas toevoegen aan de soep. De laatste twee opties zijn niet vegan maar het zijn opties als je eens wat anders wil proberen en wel kaas bijvoorbeeld eet.

De soep is een beetje zoet door de pompoen en wortel, maar je kunt hem ook wat pittiger maken door een peper toe te voegen. Aangezien ik zelf vrijwel niet pittig eet (ik heb ooit twee pakken melk leeggedronken na een zespersoons rijstschotel waar een halve theelepel sambal in zat), dénk ik dat dit een goede combinatie kan zijn voor liefhebbers van pittig. Maar ik zal het zelf niet durven!

Eet smakelijk met dit makkelijke recept. Voor een grotere pan heb je dubbele aantallen van dit recept nodig.

 

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie