Sudocrem voor een onzuivere huid

by Anouk

Ik heb heel snel last van een onzuivere huid, als ik een keer een chocolaatje eet of te weinig water drink heb ik al snel rode vlekken of beginnende puistjes. Afgelopen zomer kwam er bij mij zoveel stress vrij omdat ik verplicht moest bijkomen, en dat resulteerde in een puistenkop alsof ik weer 16 was. Daar zat ik dus écht niet op te wachten!

Daarom struinde ik het internet af op zoek naar de ideale tip. Op fora kwam ik de meest bizarre producten tegen die je van je acné af zouden kunnen helpen maar iets wat me opviel is dat veel mensen Sudocrem aanraadden.

Sudocrem alleen voor baby’s?

Misschien ken je Sudocrem wel, het is een herstellende dikke witte crème die vaak bij luieruitslag wordt gebruikt bij baby’s. Maar wist je ook dat je deze crème veel meer oplossingen en mogelijkheden biedt?

  • Herstelt je huid snel na het scheren
  • Helpt tegen uitslag of allergische reacties
  • Verlicht jeuk of irritatie
  • Kan verlichting bieden bij eczeem (door de hypo allergene bestanddelen, maar kijk voor de zekerheid of je tegen alle bestanddelen kan)
  • Wondjes en kloofjes (op het potje staat dat het voor mama’s ook verlichting kan bieden bij tepelkloofjes of andere ongemakken. Maar ook wondjes kunnen beschermd worden door de afdekkende en huidherstellende werking)
  • Acné en andere onzuiverheden van de huid

De crème verzacht, beschermt en ondersteunt de kwetsbare huid.

Sudocrem voor de onzuivere huid

Ik heb gemerkt dat je op twee manieren deze crème kan gebruiken om van je onzuivere huid af te komen:

  1. Als masker
  2. Aanstippen en een nacht laten zitten

Als masker

Smeer een laagje Sudocrem op je gezicht en laat dit een minuut of tien zitten, even helemaal zen (komkommer is optioneel, die kun je ook lekker opeten). Gebruik een face wash en lauwwarm water om de crème na de tijd weer van je gezicht te wassen. Na zo’n maskertje merkte ik dat mijn huid minder vlekkerig en rood was.

Aanstippen en/of ermee slapen

Mijn eerste tip: smeer niet zo’n dikke laag op je gezicht voor je gaat slapen! Sudocrem is super dik en lastig uit kleding en/of beddengoed te krijgen. Beter is het om een heeeeel dun laagje op je gezicht te smeren of om alleen de puistjes aan te stippen. Laat dit de nacht zitten en spoel de volgende dag goed je gezicht schoon (er blijft altijd een lichte witte waas op je gezicht achter).

De resultaten!

v.l.n.r dag 1 zonder Sudocrem, dag 2 na slapen met Sudocrem en 5 dagen na elke nacht te hebben geslapen met een dun laagje Sudocrem.

Sorry voor de gigantische foto (en super lelijk want ik kan niet normaal recht naar de camera kijken…) maargoed, de resultaten zijn volgens mij wel heel goed zichtbaar. De laatste foto is wat fletser, geen idee hoe dit komt want ik heb elke keer een foto gemaakt op dezelfde plek om dezelfde tijd zodat de foto’s een beetje gelijk zouden zijn. Ook ben ik een paar dagen in de zon geweest waardoor mijn huid een wat gezonder kleurtje heeft gekregen.

Dag 1 en dag 5

Ondanks het kleurverschil op de foto’s denk ik dat je goed kan zien dat mijn huid minder vet is, de puistjes op mijn voorhoofd en kin zijn een stuk minder na vijf dagen licht insmeren voor het slapengaan. Daarnaast werd mijn huid een stuk rustiger en minder vlekkerig.

Als ik nu wel eens een puistje of een vlekje heb stip ik deze aan met een beetje crème. Je kan jaren met een pot doen dus voor mij is het echt iets wat ik in huis moet hebben voor allerlei kwaaltjes. Vooral omdat ik ook nog wel eens last heb van droge/schrale plekken en het ook helpt tegen mijn jeuk bij netelroos.

Bekijk op bol.com

Sudocrem is te koop bij winkels zoals het Kruidvat of Etos, maar ook online te bestellen (meer hierover bij mijn disclaimer)
 

 

Misschien ook iets voor jou?

15 comments

Marsha 8 september 2017 - 10:54

Ik heb het vroeger heel vaak als masker gebruikt. Was er zeer tevreden over 🙂

Reply
Bianca 8 september 2017 - 11:00

Oh wat een goede tip! Ik gebruikte dit vroeger bij mijn dochter, nooit gedacht om het zelf op deze manier te gebruiken x

Reply
Marla 8 september 2017 - 11:02

In mijn werk gebruiken we het bij smetplekken. Dat werkt idd het beste. Zelf gebruik ik het ook want ik heb soms geïrriteerde huid door schuren van sportkleding. Het werkt echt goed. Ik ga het eens proberen met puistjes. Ben inmiddels 32 jaar maar nog steeds last daarvan af en toe.

Reply
Mirjam 8 september 2017 - 11:15

Handige tip, die ga ik onthouden! Ik heb zelf ook nog een potje staan van toen mijn dochter nog een baby was 🙂

Reply
Suzanne 8 september 2017 - 11:58

Ik heb nog zo’n potje staan, goeie tip! Ook eens proberen. 🙂

Reply
nicole orriens 8 september 2017 - 12:40

Ik zie inderdaad ook verbetering! Goed zeg dat dit zo goed helpt! Ik ga mijn jongste dochter tippen.

Reply
MamaPlaneet 8 september 2017 - 12:54

Ten eerste vind ik het stoer dat je dit soort foto’s plaatst. Ik mag dan wel 33 zijn maar ook ik hem regelmatig last van onzuiver huid. Ik ga je tip gebruiken als masker, aangezien ik sudocreme altijd in huis heb.

Reply
Eke 8 september 2017 - 19:18

Ik had echt geen idee dat sudocrem zou helpen bij puistjes! Mocht ik weer eens een uitbraak krijgen, dan ga ik het zeker proberen!

Reply
Tania 8 september 2017 - 19:26

Wat een handige tip. Ga eens zo’n pot halen. Als ik het nodig heb kan ik het nog gebruiken voor mijn zoontje hahaha

Reply
Bouchra 9 september 2017 - 09:46

Dit wist ik echt niet. Ik heb sudocreme altijd voor de billen van mijn kids gebruikt.

Reply
Shoplog - Huisvlijt 23 september 2017 - 09:02

[…] het blog van Groentje Gezond schreef ze dat sudocrem haar huid veel goed had gedaan. Ik kocht dit potje voor mijn jongste […]

Reply
Cristiane 20 mei 2018 - 20:00

Ik zie geen verschil op bovenstaand drietal foto’s. Ik zie enkel het verschil van licht. Kunstlicht, en daglicht. Hierdoor krijg je bij het maken van een foto verschil in kleur in je gezicht. Ik zie wel dat je huid rustiger is geworden maar niet dat je acne perse minder is geworden.

Ik zou graag de drietal foto’s nogmaals willen zien bij óf alleen kunstlicht (het is donker en je hebt je lampen aan) óf alleen bij daglicht (met je gezicht naar het raam) pas dan zie je het beste resultaat.

Reply
Anouk 30 mei 2018 - 09:02

Ik heb toch echt op dezelfde plek en op dezelfde tijd de foto gemaakt.

Ik zou het best nog een keer over willen doen maar de laatste tijd heb ik vrijwel geen acné meer. Mocht ik weer een lastige huid hebben tijdens menstruatie of iets dergelijks zal ik het opnieuw proberen. Ik vond het verschil wel duidelijk maar snap dat het verschil storend kan zijn.

Reply
SpijtAlsHarenOpMnHoofd 30 mei 2018 - 00:38

Ik heb vorige week drie pukkels uitgeknepen (slecht, ik weet het..). Daarna was mijn kin rood en gevoelig. Ik heb er een laag sudocreme op gesmeerd en ben ermee gaan slapen. De volgende dag was de huid enorm droog en kwamen de vellen er vanaf. Resultaat: m’n halve kin is ontvelt.. Pas dus wel op ermee! Ik heb het al eerder gebruikt en toen ging het altijd goed. Nu dus niet..

Reply
Anouk 30 mei 2018 - 08:59

Oh jeetje! Dat heb ik ook nog nooit gehad of gehoord maar wat vervelend zeg! Heeft het te maken met het warme weer misschien? Was je verbrand? Of helemaal niet? Bedankt voor de waarschuwing!

Reply

Geef een reactie