Strakke planning

by Anouk

Plannen, houden jullie daar ook zo van? Ha, zou je bijna denken dat ik graag (en goed) ben in het maken van een planning maar dit is helaas niet het geval. De laatste tijd heb ik zo op mijn tenen gelopen dat ik de huisarts heb ingeschakeld. Met andere woorden: het gaat niet helemaal goed met me.
Daar ga ik niet moeilijk of zielig over doen, ik wil gewoon graag alles goed doen en elke keer als iets niet lukt, door welke reden dan ook, voel ik alsof ik mega faal. Heel vervelend allemaal, ga ik niet om huilen maar ik word er ook niet vrolijk van.

plan-707359_1280

Wat nu?

Zoals jullie misschien weten studeer ik om docent Engels te worden, werk ik, loop ik stage, en tot voor kort had ik nog een tweede baan… Oja én deze blog, die niet als werken voelt en wat vooral ontspannend werkt. Het is wel een aantal uur per week (soms per dag) dat ik de blog, Facebookpagina en contact via de mail heb. Dit alles bij elkaar is ontzettend veel!

Daarom heb ik vandaag met een collega rond de tafel gezeten om een (super strakke) planning te maken. Dit houdt in dat ik élke avond minimaal twee, soms drie uur aan mijn portfolio’s, dossiers, onderzoeken en dergelijke voor school moet zitten. In de weekenden staan zo’n 8 á 9 uur op de planning. De planning is zéér strak want ik wil maar liefst zes vakken inleveren, en het liefst gewoon goed genoeg voor een voldoende.
Omdat ik toch daadwerkelijk wel perfectionistisch ben (daar kom ik steeds meer achter) wil ik me heel erg concentreren op deze deadlines. Als ik vier uur voor een vak reken, MOET het na die vier uur af anders komt mijn hele planning in de knoei.

Dus wat betekent dit voor Groentje Gezond?

Mijn deadlines voor deze periode zijn op 31 januari! Dit betekent dat ik tot die tijd (vrijwel) geen updates ga geven op Facebook, en dat er geen nieuwe blogs deze maand voorbij zullen komen. Wie weet verzamel ik materiaal omdat ik toch moet koken en eten, maar dan heb ik gewoonweg geen tijd om op dat moment het recept te delen. Wie weet kan ik wel foto’s maken en later het recept alsnog uittypen en publiceren, maar dat allemaal weer in februari.

Sorry, als ik mensen hiermee teleurstel. Maar ik zit in het laatste jaar (officieel dan) van mijn studie, en dat gaat op dit moment voor alles. Dus ook voor mijn sociale leven, en leuke activiteiten. Maar de volgende periode heb ik hopelijk meer rust én dan heb ik ook mijn eerste sessie bij de praktijkondersteuner van de huisarts gehad zodat ik hopelijk ga leren hoe ik beter met stress om kan gaan. Al denk ik dat ik, met hulp van mijn lieve collega, nu al een stuk meer rust heb dan ik de afgelopen paar weken heb gehad.

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Sabine 9 januari 2017 - 19:55

Succes!! Gaat je helemaal lukken en neem verder je tijd, wij lopen niet weg 😉

Reply
Jenn 10 januari 2017 - 12:13

Heel veel succes, ik zie je wel weer verschijnen hier!

Reply

Geef een reactie