Sportoholic week 3

by Anouk

Ik ga alweer mijn laatste 1,5 week in! Vreemd genoeg is sporten een soort verplicht ritme geworden in mijn dagen. Ik heb niet altijd zin, maar zodra ik sport voel ik me supergoed! Soms kom je een beetje in de knoei met de tijd. Dan werk je een hele dag en moet je ’s avonds toch nog een stukje rennen.
Maar waar ik deze week vooral mee in de knoei kwam was het weer… Hoewel ik mijn thuissportprogramma superleuk vind, is het in mijn huiskamer overdag én ’s nachts bloedheet! Dus dat viel deze week voor me af. Wel heb ik vaak gezwommen in het kanaal, omdat het lekker is maar ook flink inspannend! Waarschijnlijk door de stroming.

Het zwemmen is zo fijn dat het niet voelt of je aan het sporten bent, want met andere sporten zweet je echt als een gek! Normaal vind ik dat niet heel erg, maar met dit weer ben je overal zeiknat. Niet echt lekker…

Wat heb ik deze week allemaal gedaan?

 

Maandag

Zoals je vorige week al kon lezen heb ik op maandag een heel stuk gewandeld. Helemaal naar Haarzuilens en weer terug, in totaal ongeveer 24 kilometer. Natuurlijk is valt dit in het niets als je denkt naar de vierdaagselopers. Maar voor een ongeoefende loper was dit echt wel even heftig.

Dinsdag

Soms is het zo lekker om je helemaal uit te leven in de sportschool. Ik had nog wel een klein beetje spierpijn van mijn vier uur durende wandeling van de dag ervoor maar het ging prima. Vooral veel gewerkt aan mijn been-, bil- en buikspieren! Lekker even cardio tussendoor op de Crosstrainer en weer terug in de gewichten!

Woensdag

De hele middag heb ik lekker buiten gezeten, goed gelet op de zon en warmte door een fles ijskoud water (avond ervoor in de vriezer gezet) mee te nemen, insmeren met een hoge factor en vooral veel gezwommen in het koele water. We zijn ongeveer drie of vier keer een kwartier in het water geweest en flink gezwommen. Dit lijkt misschien niet veel maar door de stroming voelde je echt snel je benen en armen moe worden. Meestal als ik ging zwemmen in het zwembad, zwom ik 1,5 uur, maar zwemmen met stroming voelt even inspannend als die 1,5 uur. Maar dat kan ook aan mij liggen.

Donderdag

Slapen jullie ook zo slecht met deze hitte? Ik vind het aan de ene kant heerlijk hoor die warmte, maar aan de andere kant kan ik er met vlagen heel slecht tegen. Vooral omdat mijn huis echt superheet is. Ondanks dat ik alle gordijnen dicht doe, de ventilator overuren draait en alle ramen open staan is het bloedheet. Daarom heb ik voordat ik naar bed ging de 7 minute workout – app gedownload. Ik las ergens een review en ik was wel benieuwd. Deze app geeft je in 7 minuten een workout en het gaat er best heftig aan toe! Vooral de wallsit was zwaar. Het duurt maar zeven minuten en je voelt het de dag erna nog goed. Waardoor je echt het gevoel hebt dat je wel wat hebt gedaan.

Vrijdag

Weer gezwommen! Ik heb de smaak absoluut te pakken. Heerlijk is het koele water.

Zaterdag

Oké, nu begin ik in herhaling te vallen. Ik kwam tegen een uur of zeven thuis van mijn werk, en mijn huisgenootje vroeg of ik om negen uur nog een paar baantjes wilde trekken. Ja absoluut! Dus we gingen weer zwemmen bij de munt. Dit keer waren we een stuk langer aan het zwemmen, de stroming was voor ons gevoel ook minder sterk. Voor ons gevoel hadden we wel drie kwartier tot een uur in het water doorgebracht maar aangezien we vergeten waren hoe laat we in het water gingen weet ik dit niet zeker.

Zondag

Ojee, het was zo warm dat ik geen zin had om hard te lopen maar ik moest er toch even aan geloven! Ik was vergeten les vijf tussen de lessen te zitten dus begon ik met les 6. Dat heb ik geweten! Na iets meer dan tien minuten kreeg ik gigantische last van mijn kuiten. Verzuring of kramp… Ik kon bijna niet meer lopen, dus strompelde ik weer richting huis. Na veel rekken en strekken ging het weer beter maar dit was een tegenvaller! Baalde er echt heel erg van. Volgende week gewoon les 4 en 5 dan maar…

nu een vraagje voor jullie: wat is jouw favoriete sport?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Kim / Vintage & Beauty 21 juli 2014 - 09:05

Goed bezig zeg! Heel knap dat je doorzet ondanks het weer!

Reply
Anouk Vriezen 22 juli 2014 - 11:16

Dankjewel! Het is steeds minder moeilijk om vol te houden lijkt het. Maar het weer maakt het soms wel lastig inderdaad. Gelukkig is zwemmen een verkoelende optie.

Reply

Geef een reactie