Sportoholic week 2

by Anouk

Deze week dacht ik alleen maar: ik MOET, ik MOET, ik MOET doorgaan! Wat een week! De eerste week was even wennen maar ging best goed, ik had veel motivatie, zat lekker in mijn vel en ging eigenlijk als een speer. De tweede week daarentegen…

 

Maandag

Het eerste wat ik dacht toen ik wakker werd: Geen spierpijn! De dag ervoor had ik namelijk 16 kilometer gewandeld op een flink tempo en stiekem was ik best bang voor de dag erna. Maar ik had helemaal nergens last van!

Omdat het super warm en benauwd was ben ik ’s avonds een stukje gaan hardlopen, dit zou ik vaker gaan doen deze week want ik voelde me er heel goed bij.

Dinsdag

We gingen naar de sportschool, een vriendin en ik. We hielden ons weer aan het schema van de sportschool. (Eerst roeien, dan circuit training, daarna krachttraining voor buik, billen en benen, cardio op de crosstrainer en afsluiten met een stuk wandelen op de loopband). Meteen waren we enthousiast om de volgende dag weer te gaan, dus spraken we af een groepsles te volgen.

Woensdag

Maar, sorry voor de volgende informatie, ik was gigantisch ongesteld. Buikpijn, kramp, een dag waarop niets meezat. Mijn hele lichaam deed pijn maar deze keer niet van de spierpijn. Het liefst ging ik gewoon chocola eten en onder een dekentje liggen met een of andere chickflick in de Dvd-speler. Ik heb uiteindelijk maar gewoon wat oefeningen gedaan voor mijn buik-, been en bilspieren. Nederland had verloren dus daar was ook niemand al te vrolijk over. Gewoon vroeg naar bed gegaan en morgen is er weer een dag.

Donderdag

Deze dag was een beetje het dieptepunt van de week. Sorry, normaal gesproken ben ik altijd positief ingesteld en probeer ik anderen te motiveren maar op donderdag kon ik dat even niet opbrengen. Ik had supergoed geleerd voor een laatste herkansing op school, dus daar fietste ik vol goede moed naartoe. Toen bleek dat ik wat mis was gegaan met het inschrijven voor de toets en mochten een paar mensen waaronder ik hem niet maken! Gigantisch balen dus. Dus fietste ik weer het halfuur naar huis. ‘S middags tot ’s avonds moest ik werken en voordat ik ging slapen deed ik nog een thuislesje.

Vrijdag

Vroeg opgestaan om naar mijn oude werk te fietsen. Even bijkletsen en sleutels en dergelijke inleveren. Daanra lekker met vriendlief naar de stad gelopen (30 minuten) om een vakantie te boeken. Ja, binnenkort zitten we vier dagen in Boedapest. Iets wat we allebei goed kunnen gebruiken na een heftig jaar met veel ups en downs. We hebben een hele tijd in de stad gelopen. Na ongeveer twee uur lopen gingen we weer naar huis dus in totaal heb ik denk ik 2,5 uur gelopen. Toch voelde het niet als sporten dus ben ik nog even een stukje gaan hardlopen.

Zaterdag

De hele dag gewerkt en toen ik thuiskwam was ik behoorlijk gaar. Maar deze uitdaging betekent ELKE dag sporten dus ook na een 9 urige werkdag. Stiekem begin ik hardlopen leuk te vinden, ik ben niet zo snel buiten adem meer en soms zegt Evy (van Start to run, een programma dat je leert hardlopen) dat ik moet wandelen terwijl ik nog minimaal drie minuten door kan! Ik luister wel gewoon, want ik wil geen blessures, maar het gaat dus goed!

Zondag

Lekker ’s middags naar de sportschool. Meer mensen hadden hetzelfde idee dus het was super druk! Gelukkig doen de meeste mensen cardio en was ik deze keer van plan alleen een uurtje krachttraining te doen. Ik deed van elk apparaat van het circuit 3 x 12 herhalingen behalve voor mijn buikspieren daar deed ik 3 x 20 herhalingen. Verder deed ik nog wat andere buikspier apparaten, de Pinguïn (een oefeningen met gewicht, waardoor je op een pinguïn lijkt) en een paar apparaten voor mijn benen. Ik ging nog twintig minuutjes op het apparaat staan waar het lijkt alsof je traploopt (geen idee hoe dat apparaat heet! Stairmaster ofzo?) en toen nog een keertje alle buikspierapparaten. Het lijkt veel maar het duurde ongeveer 1,5 uur voordat ik weer naar huis ging.

En nu?

Nu ik alles heb opgeschreven lijkt het best een goede week te zijn geweest voor deze uitdaging maar ik ben niet helemaal tevreden. Ondanks mijn smoesjes artikel lukte het soms maar moeilijk om motivatie te vinden. Natuurlijk is deze blog voor mij motivatie genoeg, daarom heb ik ook elke dag wel iets gedaan. Maar zaken als:

– Het is te warm

– Het regent

– Ik voel me rot en ongesteld en zielig

Zulke zaken maken doorgaan soms best moeilijk. Aan het einde van de week kwam mijn motivatie en vooral ook mijn energie weer terug. Dus voor deze week heb ik veel meer vertrouwen gekregen! Misschien hoort zo’n dipje er wel even bij. Deze week had ik ook een opgeblazen buik en voelde ik me soms niet zo lekker, misschien omdat ik ook wat minder goed heb gegeten in verband met voetballen en feestjes. Daarom ga ik aanstaande week toch meer op mijn eten letten. De maaltijden die ik at waren trouwens wel gezond, het ging vooral om slechte tussendoortjes zoals chocolade truffels of chips tijdens het voetbal. Die ene periode van de maand kan ik me gewoon niet inhouden, dan eet ik het liefst alles in mijn gezichtsveld op. Maar gelukkig is dat maar een dag of drie en gaat het daarna weer prima.

 

Vandaag ga ik in ieder geval weer een heel eind wandelen! Mijn doel is om naar Soest te gaan binnen een paar weken, dat is ongeveer twintig kilometer. Op de Facebook pagina hebben meerdere mensen tips gegeven waar ik naartoe zou kunnen gaan.

Hoe vonden jullie deze week gaan? Heb ik het goed gedaan ondanks de tegenslagen? 

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Linda 14 juli 2014 - 12:54

Toch een goede week hoor vind ik!
En het is niet erg als je een dagje iets minder doet. Je spieren moeten tussen door ook de tijd krijgen om te herstellen 😉

liefs,
http://www.linlicious-style.nl

Reply
Naomi 14 juli 2014 - 13:14

Je bent hartstikke goed bezig Anouk! Ik typ dit vanaf mijn luie reet, op de bank.. Met een chocolaatje in mn mond. 😉
Ben wel naar Wehl gefitetst en weer terug en ga zo wandelen, haha. Dus dat compenseert weer een beetje!
Keep up the good work!

Reply
Anouk Vriezen 15 juli 2014 - 23:15

Haha, mooi beeld ook ;). Dankjewel, jij bent ook goed bezig hoor. Als je bankhangen afwisselt met lekker bewegen is dat toch al heel goed!

Reply
Emily 14 juli 2014 - 13:52

Ik vind dat je het heel erg goed doet hoor. Het voelt misschien als een niet zo’n goede week voor je omdat je de motivatie niet kon vinden, maar je hebt hartstikke veel gedaan. Heel knap als je ongesteld bent. 😉

Reply
Anouk Vriezen 15 juli 2014 - 23:14

Dankjewel, ja dat ongesteld zijn kan soms roet in het eten gooien :(. Vooral als het gaat om sporten, maar inderdaad het ging best redelijk. Lief van je!

Reply

Geef een reactie