Sportoholic juli

by Anouk

In juli ga ik een soort onderzoek doen, een soort experiment dus. Deze keer ga ik niet kijken of ik iets kan laten, of met voeding bezig. Nee, deze maand ga ik ELKE DAG sporten.

Eigenlijk had ik vijf keer in de week gedacht, tot mijn vriend zei: ‘Anouk, als je iets doet, doe het dan goed! Doe dan gewoon zeven keer…’

Dus hij heeft me een beetje uitgedaagd. Daar ben ik op ingegaan dus bij deze ga ik 7 dagen in de week sporten. Sportoholic noem ik deze uitdaging.

Wat ga ik uitzoeken

Zoals elk onderzoek heb ik een hoofdvraag geformuleerd 😉

‘Wat gebeurt er met je als je elke dag sport?’

Hoe?

Mijn plan (tot nu toe) is als volgt:

2 keer in de week naar de sportschool

4 keer in de week thuis sporten met www.thuisinbeweging.nl

1 keer in de week wandelen

Dit schema ga ik vier weken volhouden. Op dagen dat ik ‘uit’ ben, of weg, probeer ik in ieder geval een uur te wandelen. Geen idee of ik in juli nog een paar daagjes (vakantie?) weg ga, maar mocht ik bij mijn ouders zijn dan kan ik nog steeds via het thuissporten doorgaan met deze uitdaging.

Verwachtingen

Ik denk dat ik het zwaar ga krijgen, heel zwaar… De afgelopen maand ben ik in alle eerlijkheid niet vaak naar de sportschool geweest. Geen tijd, hield ik mezelf voor. Of het regende… Stom eigenlijk, want ik vind sporten heel lekker. Vroeger vond ik sporten afschuwelijk, maar tegenwoordig merk ik dat ik er veel energie van krijg, ik zit strakker in mijn vel en het is ook fijn dat je steeds meer kan.

Mijn verwachting is ook dat ik meer spiermassa krijg, misschien wat af zal vallen, en vooral veranderingen van mijn lichaam. Ik heb een ‘voor’ foto gemaakt, maar ik weet nog niet of ik die hier durf te plaatsen. Misschien aan het einde als het resultaat positief is.

Deze maand draait om sport, dus ik ga reviews schrijven. Reviews over het thuis sporten, groepslessen op de sportschool, wandelervaringen. Ook ga ik mensen interviewen over hun sportervaringen. Heb jij nog een goed verhaal te vertellen? Vul dat het contactformulier hier in.

Opletten

Tijdens deze uitdaging moet ik goed op mijn voeding letten zodat mijn spieren niet minder worden. Dus meer eiwitten en ook meer (complexe) koolhydraten. Omdat ik eigenlijk geen brood/aardappelen en pasta meer eet moet ik kijken wat wel werkt voor mij.

Ook moet ik niet te hard beginnen omdat ik anders kans krijg op blessures (of spierpijn 😉 )

Genoeg water drinken, uitdroging staat ook niet op mijn prioriteitenlijst.

Stiekem wil ik niet sportverslaafd worden. Ik kan enigszins verslavingsgevoelig zijn, en sporten om iets te onderdrukken of als enige uitlaatklep wil ik liever niet. Maar omdat ik dit een maand probeer ga ik hier niet van uit.

 

Eind van de uitdaging

Natuurlijk schrijf ik al mijn bevindingen op. Wat gaat goed? Wat gaat niet goed? Misschien ben ik in het begin wat vermoeider of geïrriteerd omdat het een verplichting is, maar waarschijnlijk ga ik me steeds beter voelen. Ik heb vooral heel veel zin in deze uitdaging!

Hoe vaak sport jij per week en welke sport doe jij?

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Danai | DanaiVorgia.nl 1 juli 2014 - 13:00

Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van je onderzoek!

Reviewing Rituals Infinity

Reply
Anouk Vriezen 1 juli 2014 - 23:43

Ik ook 😉

Reply
Nizzy 1 juli 2014 - 23:33

Knap hoor! Maar pas wel op met 7 keer in de week sporten.. Je lichaam moet ook rusten dus ga niet voluit! En zorg voor genoeg slaap en zoals je zelf al zei; eiwitrijke voeding! 😉

Reply
Anouk Vriezen 1 juli 2014 - 23:43

Daarom heb ik ook 1 keer in de week wandelen ingelast. Dat is wel inspannend maar niet té. Ik ga ook absoluut niet voluit want anders gaat het niet lang goed denk ik. Ik ga goed op mijn voeding en leefstijl letten hoor, en de sportschool geeft goede begeleiding. Bedankt voor je berichtje!

Reply
7 smoesjes om niet te sporten (en waarom je het wel zou moeten doen) - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:50

[…] sporten mensen namelijk om af te vallen. Ik ga er van uit dat ik aan het eind van deze uitdaging (elke dag sporten) meer fysiek bewijs kan leveren dat sporten wel degelijk uitmaakt. Want je lichaam veranderd wel op […]

Reply

Geef een reactie