Sportoholic einde

by Anouk

Ik heb het gehaald! Een maand lang ELKE DAG sporten! Poeh! De eerste week was het zwaarst, maar daarna ging het eigenlijk heel goed. Natuurlijk had ik af en toe geen zin, of spierpijn, maar ik ging gewoon door. Gelukkig had ik deze blog als über motivatie.  Jullie aanmoedigingen en lieve reacties sleepten me er door heen als ik het even moeilijk had.

Lees hier over week 1

Lees hier over week 2

Lees hier over week 3

Lees hier over week 4

Maar wat heb ik nou aan al dat sporten gehad? 

1. Ik heb mega veel energie gekregen. ’s Ochtends sta ik tegenwoordig vol energie op, ook overdag heb ik de hele tijd zin om te bewegen en iets te DOEN. Stilzitten is lastiger geworden. ’s Avonds ben ik moe, en ik slaap aan één stuk door.

2. Ik ben aangekomen! Maar liefst twee kilo! Een kilo komt zowiezo door mijn vakantie (cocktails en lekker eten) maar vandaag heb ik even met een meetlint gemeten. Wat blijkt? Ik ben overal (armen, benen, buik, billen) minimaal 1 tot 2 centimeter kwijt!

3. In het begin had ik heel erg veel honger. Het liefst at ik alles wat los en vast zat. Door meer eiwitten toe te voegen zorgde ik voor meer spieropbouw maar ook voor een verzadigd gevoel.

4. Sporten zorgt natuurlijk voor een betere conditie, een uiterlijke verandering, maar ook mentaal voelde ik me beter. Ook tijd zoeken voor sporten ging makkelijker. Ik ben erachter gekomen dat het soms meer tijd kost om sporten te ontwijken dan om gewoonweg te gaan. Ook kun je af en toe een sport kiezen die niet zo lang duurt zoals hardlopen, of grondoefeningen.

5. Sporten is gewoon lekker! Hoe vaker je sport hoe lekkerder het wordt. Je merkt dat het sporten beter gaat, dat zweten stiekem toch heel fijn is (en daarna lekker douchen!) en dat je steeds dichter bij een bepaald doen komt.

En nu?

Ik kan echt niet cold-turkey stoppen met sporten nu! Stiekem wil ik er ook nog niet aan denken hoe het is om een dag niet te sporten. Op vakantie sportte ik ook niet, maar dan deed ik oefeningen voor het naar bed gaan en liep ik elke dag meer dan 15 kilometer. Ik denk dat ik ga proberen drie keer per week naar de sportschool te gaan, en de rest aan te vullen met oefeningen thuis, thuisinbeweging.nl of lekker wandelen.

Voor en Na

Het spannendste gedeelte van deze blog (voor mij dan) is aangebroken! De voor en na foto’s!

 

Er zijn natuurlijk geen wonderen verricht, daar moet je meer voor doen. Maar ik merk dat ik meer spierdefinitie kan zien nu. Plus ik ben een paar centimeter kwijt natuurlijk…

Wat vonden jullie van deze uitdaging? Zien jullie verschil?

Vind je deze artikelen leuk? Volg me dan via Bloglovin’ of like Groentje Gezond op Facebook.

Misschien ook iets voor jou?

12 comments

irene 1 augustus 2014 - 16:05

super knap liefs ! X irene

http://www.madebyirenelouise.blogspot.com

Reply
Angela | Great Body & Skin 1 augustus 2014 - 17:04

Ja ik zie het!! Lijntjes op je buik! En je broekje is excuisiet! 😉

X

Reply
Anouk Vriezen 1 augustus 2014 - 19:17

Haha ja jij hebt hem in het grijs he? Top dat je het kan zien 🙂 Helemaal blij nu

Reply
Angela | Great Body & Skin 1 augustus 2014 - 17:05

Je haar is mooi!

Reply
Handvol Rust 1 augustus 2014 - 17:17

Wauw zeg, wat knap! Ik ben echt verbijsterd door het verschil dat je in één maandje tijd hebt behaald! Super, zeg! Ik krijg meteen zin om ook te gaan sporten (en dat is zeldzaam…)

Reply
Anouk Vriezen 1 augustus 2014 - 20:54

Dat was de bedoeling van deze uitdaging. Anderen ook motiveren. Super! Gewoon doen 😉 Bedankt voor je berichtje

Reply
Wilmke 1 augustus 2014 - 18:19

Badass Anouk!! Tof dat je zo op de foto durft! Je ziet echt wel verschil, Hello blokjesbuik in de maak! En je heupen lijken ook smaller. Good for you girl 🙂

http://Www.winwonderland.com

Reply
Anouk Vriezen 1 augustus 2014 - 19:16

Ik vond het ook heel eng 😉 Dankjewel!

Reply
Lucy 1 augustus 2014 - 19:14

Wauw, je ziet zeker verschil! Top gedaan!

Reply
Marloes 2 augustus 2014 - 11:35

wauw, mooi verschil al hoor. Je ziet duidelijk je abs tevoorschijn komen.

Reply
Femke 2 augustus 2014 - 19:28

wooow, je buik ziet er goed uit! Ik zie een blokje verschijnen! Super knap!!! Nu doorpakken met een 30 day ab challenge en je staat voor je het weet als victoria’s secret angel op de loper 😉

Echt complimenten en afgunst op jouw doorzettingsvermogen!

Reply
Huilend in de sportschool - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:34

[…] jaar sportte ik als uitdaging een maand elke dag! Ergens had ik er nog wel een beetje vertrouwen in, maar na vijf minuten vond ik het al zwaar […]

Reply

Geef een reactie